Home + DIY| goedkoop LEGO kastje met GAMMA en Action!

DIY| goedkoop LEGO kastje met GAMMA en Action!

Vraag aan M wat zijn lievelingsspeelgoed is en hij kiest met stip op nummer één LEGO. Inmiddels staat hier in de woonkamer een 220 cm lange tafel vol met LEGO en zelfs die werd te klein. Sterker nog, hij was eerst 150 cm, maar we hebben er een stuk aan gezet. Maar goed, zet er een garage op en het ding staat in no time weer vol. De tafel langer maken is geen optie, dus moesten we iets anders verzinnen.

Ik wilde onder de tafel een open kastje zetten. Zonder deurtjes of raampjes, maar gewoon open zodat M er gewoon uit kon pakken.

Punt was alleen dat dit nauwelijks ergens te vinden is zonder dat ik er de hoofdprijs voor moest betalen. Of ze waren te hoog voor de 70 cm hoge tafel. Toch kwam ik een paar weken geleden precies tegen wat ik zocht in een klein antiekwinkeltje hier in Gouda. Een heel simpel, mintkleurig (ik houd van mint!) kastje dat ik meteen heb gekocht. Ik kon daar mooi twee thema’s bij elkaar in kwijt en M had weer ruimte op zijn tafel.

Dat duurde alleen niet lang, want M kreeg voor de vakantie (dan krijgen alle kleinkinderen wat) de grote boot van de kustwacht van opa en oma…

Ja, en samen met alle kleine kustwacht dingetjes die hij al had, bleek dat ik eigenlijk wel weer zo’n kastje nodig had. Nu ben ik erg blij met het mintkleurige kastje, maar hij was toch niet goedkoop en ze hadden er ook maar één. En als ik heel eerlijk ben is het ook geen hogere wiskunde, dit kan ik zelf ook maken!

Zaterdagochtend bedacht en zaterdagavond stond hij op zijn plek en was hij al ingericht! Hoe we dat hebben gedaan en wat het kost lees je in deze DIY. En je hoeft er alleen maar voor naar de GAMMA en Action!

En er hoeft natuurlijk niet perse LEGO in, dat kan van alles zijn wat je kind spaart.

Bij de GAMMA haalde ik een goedkope plaat MDF van 244 x 122 cm en 8mm dik. Deze hebben zij gratis op maat gezaagd. En omdat ik een nieuwe GAMMA pas aanvroeg kreeg ik ook nog eens €2,50 korting. De plaat inclusief het zagen kostte mij maar €8,25!

Dit zijn  de afmetingen die je nodig hebt voor de zes platen in totaal:

Boven en onder: 58 x 22 cm
Zijkanten: 45 x 22 cm
Achterkant: 60 x 45 cm
Binnenplank: 58 x 19 cm

Ik had dus nog heel veel over van deze plaat en wat overbleef heb ik gewoon meegenomen, handig voor de volgende keer!

Daarna ging ik door naar de Action en daar haalde ik het volgende: twee verfkwasten van €0,59 per stuk en twee kwasten van €0,95 per stuk. Altijd handig om er iets meer te hebben. De grondverf kostte bij de Action €3,49 (en deze is ook perfect om vochtplekken op bijvoorbeeld een muur mee weg te schilderen als je lekkage hebt gehad!) En ik kocht tot slot een emmertje met één liter greywash van €3,79! Ik had daar al veel goede verhalen over gehoord en was heel benieuwd.

Ik ben eerst begonnen met de plankjes in de grondverf te zetten. Dit deed ik buiten op een oude tafel en in de zon droogde dit zo.

Nadat deze droog waren ben ik begonnen met de greywash. Wat droogde dat gaaf op! Juist doordat je de strepen ziet geef je het kastje een robuuste look en dat is voor een stoer kastje voor jongens heel erg leuk. De greywash dekt goed en smeert snel en makkelijk uit, dit doe je dus heel snel. Het enige waar je op moet letten zijn de randen en dat je daar geen druipertjes krijgt, maar verder werkt het heel fijn.

Toen alles droog was heb ik samen met Patrick het kastje in elkaar gezet. Ik hield alles vast en hij timmerde de spijkertjes erin. Deze hadden we nog en heb je denk ik al gauw op voorraad.

En dan is hij al klaar! We hebben hem naast de mintkleurige gezet en ze zijn gewoon identiek. Omdat we veel grijs en mint in huis hebben staat deze combinatie erg gaaf onder het grijze tafelblad.

We hebben nog veel grondverf en greywash over. De greywash kan ook op de tuinmeubelen dus ik ben al begonnen met het tafelblad van de oudere tafel waar ik op geverfd heb. Gewoon om te kijken wat het doet. Er zijn al wat regenbuitjes overheen gegaan en het blijft mooi. Een aanrader dus!

Hoe vind je het kastje geworden? Laat het me weten in de comments hieronder. M is in ieder geval blij met zijn  LEGO kastje! En wil je hem wel, maar je hebt geen tijd/zin/twee linkerhanden? Patrick vind het leuk om ze te maken dus mail gerust voor meer informatie 😉

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

  1. 13 juli 2015 / 10:01

    Heel handig! Mijn zoontje heeft alles staan op zijn speelkleed maar zo’n kastje zou voor hem ook handig zijn.

    • 13 juli 2015 / 16:45

      Ja, het is echt heel handig Saskia! Heb je mijn blog over de LEGO tafel ook gelezen? Is misschien ook een idee?