Home + Wij zijn vandaag vijf jaar getrouwd!

Wij zijn vandaag vijf jaar getrouwd!

En nee, verwacht dan geen witte jurk, diner, uitgebreide trouwreportage etc., want zo’n bruiloft was het niet. Onze bruiloft was anders dan anders, werd vervroegd, vierden we thuis en was ook nog eens op een maandag (lees: gratis). Maar oh, wat was het leuk en gezellig en ik had het voor geen goud anders willen doen!

In 2008 vroeg Patrick mij ten huwelijk, maar we hadden geen haast. Tuurlijk wilden we trouwen, maar zoals jullie misschien wel weten groeit het geld niet op onze ruggen en hadden we ook toen al te maken met dubbele lasten. Uiteindelijk besloten we te trouwen op 10 september 2010. Op die manier konden we nog sparen omdat we de tijd hadden.

September dus, maar dat liep anders…

In februari 2010 werd ik ziek, een griepje dacht ik. Alleen duurde dit griepje wel lang. Toen ik na een week nog niet was opgeknapt besloot ik wel weer te gaan werken. Ik belde nog wel de dokter even snel ’s morgens omdat ik nog zo misselijk was. En je raad het al: ik had geen griep ik was gewoon ziek van de zwangerschap, wat een cadeau!

Ik was alleen wel in oktober uitgerekend en om nu een paar weken voor de bevalling nog een groot huwelijksfeest te geven ging ons wat te ver. Daarbij hadden we nu andere prioriteiten en je kunt je geld maar een keer uitgeven. We besloten daarom alles om te gooien en dat ging ongeveer zo;

Ik belde naar de gemeente en vroeg welke maandag er vrij was om te trouwen. Ik legde haar de situatie uit en die mevrouw deed vreselijk haar best, want alles zat al vol.

12 juli kon nog wel, maar dat viel wel in de zomervakantie. Mijn zus ging pas later, dus ik belde mijn broer. Hij zou wel die dag weggaan, maar kon dat wel een dagje uitstellen. Voor de overige familieleden was dat niet aan de orde dus die konden gewoon komen. Gemeente weer teruggebeld en bevestigd. 

Daarna ging alles heel snel. Ik had een trouwjurk, maar deze vermaken was te prijzig, dus trouwde ik uiteindelijk in een positiejurkje van de Prenatal 😉

Wij wonen vlakbij het mooie stadhuis van Gouda, dus zijn we met al onze gasten gewoon gaan lopen daar naartoe! Zie je het voor je? Een stoet van 40 man in een uitgestorven centrum, lopend naar het stadhuis en klaar voor een bruiloft?!

Na het trouwen zijn we lekker naar huis gelopen. Wij hebben een grote tuin en het was mooi weer dus we konden lekker buiten koffie drinken met de bruidstaart die mijn zus had gemaakt. Mijn broer heeft een bloemenwinkel en zorgde voor de bloemen. Mijn ouders zorgden voor de boodschappen en de mooie versieringen in de tuin. Zo lief van iedereen! Tussen de middag aten we soep met lekkere broodjes (gemaakt door mijn moeder) en later in de middag volgden er lekkere borrelhapjes en een barbecue. Veel gasten gingen even snel naar huis om zich om te kleden, want het was warm. Iedereen kwam weer terug en het was zo gezellig!

De sfeer was ongedwongen en iedereen kon zelf in de schuur alles pakken wat ‘ie wilde hebben, want alles stond klaar en het drinken stond in grote tonnen gekoeld.

Er zijn zelfs gasten die het er nu nog over hebben dat het zo gezellig was. We hadden het dus niet anders willen doen en het moest gewoon zo zijn!

En dat is vandaag alweer vijf jaar geleden! Wat is er een hoop gebeurd na die vijf jaar, maar we redden het nog steeds samen. Wij horen bij elkaar!

Hoe was jullie bruiloft en hoe lang ben jij al getrouwd!

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 Reacties

 1. 12 juli 2015 / 13:33

  Haha ik ben ook al heel erg lang verloofd, bijna 3 jaar al! Waar ik eerst een groot feest wilde, lijkt me dit eigenlijk veel leuker nu!

  • 12 juli 2015 / 20:01

   Dankjewel Tamara, het was ook heel erg leuk! Het was gezellig en omdat iedereen er de hele dag was, gingen mensen die elkaar niet kenden ook contact met elkaar zoeken en dat maakte het juist zo gezellig. Die mensen bleken elkaar dan bijvoorbeeld weer van vroger te kennen, superleuk

 2. 12 juli 2015 / 17:50

  Ahh gefeliciteerd!
  Ik ben inmiddels 2 jaar getrouwd en had dus wel een groot feest en dergelijke, maar als het zo was gelopen als bij jullie dan was dat ook niet verkeerd hoor. Het loopt zoals het loopt!
  Dat bord is trouwens wel erg gaaf.. 😀

  • 12 juli 2015 / 20:03

   Dankjewel Nicole! Fijn dat jullie ook zo’n leuke dag hadden. Ik zag volgens mij laatst een paar mooie foto’s van je voorbij komen ja, gaafst dat bord he? We hebben later ook een geboortebordje gekregen van Blond.

 3. 2 februari 2016 / 16:08

  Wat een bijzondere dag was dat zeg! maar het gevoel en de emotie die je erin legt is zoo mooi ik vind het zo schattig dat dit zo goed kan lopen. Het bordje is ook echt zooo leuk!!

 4. Juul
  20 april 2017 / 20:27

  Hoi, ik kwam via Google op deze site, wat een geweldig bord! Hoe groot is het en is het via de site van Blond besteld? Zou je me misschien tips kunnen geven want ik zou het erg graag willen bestellen voor mijn broer die binnenkort trouwt!

  • 25 april 2017 / 08:16

   Hoi Juul,

   Het bord is voor ons besteld bij Blond en daar is het één en ander over ons verteld en hebben ze foto’s laten zien van ons. Het bord heeft een diameter van ruim 30 cm. best groot dus. Ik zou dus gewoon even contact opnemen met Blond en de vraag stellen. Succes en veel plezier op de bruiloft van je broer! Liefs,