Home + DIY budget| zelf milestone bordjes maken!

DIY budget| zelf milestone bordjes maken!

Ken je die leuke milestone kaartjes voor baby’s waarmee je van die leuke foto’s kan maken? Bijvoorbeeld wanneer een baby een maand oud is, wanneer het voor het eerst lacht en zo zijn er nog veel meer van die leuke kaartjes. Maar dan is je kind wat ouder en zijn deze kaartjes niet of nauwelijks meer te vinden. Jammer, want ook dan zijn er super veel mijlpalen waar je ongetwijfeld foto’s van maakt. Juist wanneer je kind naar de basisschool gaat!

En die foto’s kun je nu nóg leuker maken met deze milestone bordjes! Lekker stoer, super simpel te maken en het kost echt drie keer niks.

Ik liep al een tijdje met het idee, maar het kwam er niet van. En als ik heel eerlijk ben kreeg Milan op z’n tweede verjaardag al zijn eerste milestone bordje alleen zag ik dat toen nog niet op deze manier. Het idee is heel simpel: neem een oud stuk hout en schuur deze mooi. Dit is de basis die je eigenlijk eindeloos kunt gebruiken. Ik ben nogal fan van de Action grey wash (nog geen €4 per pot waar je erg lang mee doet) en heb vervolgens het plankje even snel over geschilderd met de grey wash. Daarna met lettersjablonen de tekst erop gezet met witte letters. Ik ben best snel en ongeduldig, maar gelukkig droogt de grey wash supersnel. Ik denk dat ik in totaal een half uurtje bezig ben geweest met dit bordje.

Het eerste bordje wat ik zelf maakte was voor de eerste schooldag van Milan na de zomervakantie. Voor Milans verjaardag wil ik een andere tekst erop. Dan schuur ik de witte letters weer goed op en doe ik er weer grey wash op. Daarna kan ik er weer een andere tekst op zetten.

Dit heb je ervoor nodig:

 • Plankje
 • Schuurpapier
 • Grey wash van de Action
 • Witte verf van de Action
 • Kwastjes (die zijn erg goed uit te spoelen met deze verf, dus ook weer te gebruiken bij een volgende keer)
 • Lettersjablonen (ik kocht de mijne vorig jaar bij de Praxis, maar kijk ook eens online)
 • En soms zijn cijfer sjablonen ook wel erg handig, maar het hoeft niet perse

En ja, ik geef toe dat de letters er niet helemaal strak en recht op zitten, maar dat was ook  niet mijn bedoeling. Deze kinderen zijn al wat ouder dus dan mag het ook wel stoerder. Dat maakt het voor mij juist extra leuk.

En wat zijn nu leuke gelegenheden om milestone bordjes te maken? Ik zet er een paar voor je op een rijtje:

 • Verjaardag (goh!)
 • Eerste schooldag 😉
 • Fietsen zonder zijwielen
 • Bij het behalen van een zwemdiploma of juist bij een eerste zwemles
 • Kerstdiner op school
 • Wanneer hij/zij grote broer of zus wordt
 • Bij een eerste (voetbal) wedstrijd
 • Voor het eerst zijn/haar naam kunnen schrijven
 • En vul maar in er zijn zoveel leuke dingen te bedenken

En als je klaar bent, maak je toffe foto’s met de milestone bordjes erop! Snel, simpel, leuk om te doen en extra leuke foto’s! Wat vind je ervan? Zou jij ze ook maken en zo ja, voor welke gelegenheden?  Laat het me weten in de comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Reacties

 1. 22 september 2015 / 07:48

  Leuk! Ik weet dat er nu verscheidene milestone cards zijn die daadwerkelijk dit soort milestones in hun assortiment hebben

  • 22 september 2015 / 18:53

   Oh echt? Ik wist dat niet. Toch vind ik het denk ik wel leuker om ze zelf te maken, dan heb je iets wat niemand heeft 😉

 2. 22 september 2015 / 08:44

  Wat leuk gedaan die bordjes! Zelf zou ik het denk ik gewoon met krijtbordverf doen, want zo creatief ben ik niet, haha! :p (maar voorlopig ben ik nog niet door mijn baby milstone kaartjes heen 😉

  • 22 september 2015 / 18:52

   Dat is ook een gaaf idee, en inderdaad ook erg makkelijk, leuke tip! Krijtbordverf koop je trouwens ook voor een prikkie bij de Action 😉

 3. 22 september 2015 / 09:18

  Ik vind het prachtig en het ziet er heel professioneel uit ook nog! Ik zou je ook geloofd hebben als je zei dat je het zo had gekocht! Leuk gedaan!

 4. 23 september 2015 / 14:50

  Heel leuk idee! Maar ik loop altijd al vast bij het plankje wat ik dan niet heb :S

 5. reb
  24 september 2015 / 10:58

  Cool! Heb nog wat stukken steigerhout liggen en ook nog verf in de schuur!