Home + DIY budget | Ik maakte dit spijkerjasje met patches voor Milan!

DIY budget | Ik maakte dit spijkerjasje met patches voor Milan!

Afgelopen vrijdag  liep ik met mijn moeder en Milan in de stad en we zagen opeens een tweedehands winkeltje dat we nog niet kenden. We liepen er uit nieuwsgierigheid naar binnen en zagen dat ze er ook kinderkleding verkochten. Ik neusde even door de rekken en zag in eerste instantie niet veel bijzonders. Even later viel mijn oog op een spijkerjasje voor Milan. Voor maar €4! Ik koop Milans spijkerjasjes het liefst tweedehands omdat ik ze dan nog mooier vindt. Deze was perfect en past helemaal bij de huidige trends qua wassing en pasvorm.

Op datzelfde moment haalde mijn moeder ook een spijkerjasje uit het rek van Ralph Lauren voor maar €2! Die was ook supergaaf en toen ik hoorde dat het twee halen, één betalen was was ik helemaal verbaasd. Ze waren immers al goedkoop.

Ik had dus twee spijkerjasjes voor Milan gescoord voor in totaal €4, waarvan één van Ralph Lauren!

Patches op het spijkerjasje!

Toen ik naar het eerste jasje keek bedacht ik mij dat het wel leuk zou zijn als ik hem zou versieren met patches. Mometeel een grote trend die nog wel even blijft. Daarnaast zag ik een tijdje terug een foto van één van de dochtertjes van Nicolette van Dam die een spijkerjasje droeg met haar naam op haar rug. Dat vond ik toen zó gaaf dat ik nog heel hard riep dat ik dat voor Milan ook wilde. Nu ik het perfecte spijkerjasje had gevonden kon ik aan de slag.

Ik ging met Milan verschillende stoffenwinkels af en we vonden witte letters voor €0,85 per letter. Daarnaast vonden we overal leuke patches die rond de €2 kosten. Bij Action heb ik ook nog leuke retro-achtige patches gevonden die maar €0,69 per 3 kosten. Bij HEMA kocht ik de drie leestekens in het zwart wit voor €3 per 3 dus €1 per stuk. Je vindt deze bij de ‘Back to school’ spullen. Je kunt het dus zo duur maken als je zelf wilt. Alle patches zijn op het spijkerjasje te strijken.

De patches erop strijken

Het werkt heel simpel, maar als je het goed wilt doen kost het wel even tijd. Je strijkt de patches op het jasje, maar op veel beschrijvingen staat dat je tussen de patch en het strijkijzer een (vochtige) doek moet doen. Dit deed ik, maar dit werkte niet goed. Misschien omdat denim een dikkere stof is? Ik heb het er daarom direct op gestreken. Ook heb ik niet enkele minuten de strijkbout erop gehad, maar langer omdat het anders niet goed bleef zitten. Je wilt immers niet dat er patches af vallen.

Het eindresultaat

Ik ben er ontzettend blij mee en heb nog wel wat leuke patches gekocht bij de Action die ik erop wil hebben, maar dat komt nog wel. Het zijn kleintjes dus plek genoeg. Milan is erg trots op zijn jasje. Met de patches die ik heb gekocht heeft het jasje in totaal €15 gekost. Nog een koopje als je je bedenkt dat dit soort jasjes van de duurdere merken rond de €60 kosten. En dit jasje heeft niemand!

Kijk voor dit soort gave spijkerjasjes dus rond bij de kringloop of winkeltjes met tweedehands kinderkleding. Even in de was en klaar ben je! Als ik er nog één vind, knip ik de mouwen eraf en maak ik er een heel gaaf gilet van 😉

Wat vind je ervan? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Rebecca
  15 augustus 2016 / 11:03

  Gaaf! Helemaal gepersonaliseerd.

  Ik ben ook op zoek naar een leuk spijkerjasje voor mijn kleine. Ik deel je mening over tweedehands.

 2. Kim
  26 september 2016 / 19:20

  Wat een leuk idee! Ik vind het ook erg fijn dat die patches nu een trend zijn, ook erg handig om de gaten in de spijkerbroeken op de knieën mee te camoufleren, en er dan gelijk wat meer op maken om de broek te versieren!