Home + Back to school | Wel of geen fietshelm?

Back to school | Wel of geen fietshelm?

Volgende week beginnen de scholen hier weer en dus zijn we in deze laatste week van de vakantie alweer bezig met inventariseren wat we allemaal nodig hebben. Zo was zijn gymbroek te klein en ligt er nu dus al nieuwe gymkleding klaar. Alle broodtrommels zijn nog goed en een rugtas hebben we vlak voor de vakantie al nieuw gekocht. Nou, dan ben je klaar zou je denken voor een kind van bijna 6, maar niets is minder waar. Milan zal namelijk steeds vaker naar school gaan op zijn eigen fiets in plaats van met de bakfiets. Maar koop je daar dan wel of niet een fietshelm bij?

Ik weet nog van vroeger dat wanneer ik een kind met een fietshelm zag fietsen ik niet zo goed wist wat ik ervan moest vinden. Nu ben ik zelf moeder en begrip ik heel goed dat ouders hun kinderen een fietshelm op geven. Sterker nog, ik vind het niet meer logisch. Het verkeer wordt steeds drukker en zeker ’s morgens kom je soms ogen en oren te kort om alles goed in de gaten te houden.

En daarom hebben we nu voor Milan een Nutcase fietshelm!

Waarom een Nutcase fietshelm?

Je kunt tegenwoordig in verschillende winkels een fietshelm kopen, maar wij hebben er tot nu toe geen één in één van die winkels gekocht. Waarom niet? We voelden dan aan de helmen en vonden ze niet stevig genoeg. We zagen er zelfs één die we met onze duim zo in konden drukken! Toen we er één van Nutcase mochten testen, grepen we dat met beide handen aan, want dat merk kenden we wel en het staat goed bekend. Misschien was dit wel dé perfecte helm voor Milan!

Een Nutcase fietshelm heeft een meer ronde vorm en hierdoor lijkt het iets minder op een reguliere fietshelm, maar heeft het juist de uitstraling van een hippe scooterhelm. Daarbij kun je kiezen uit heel veel verschillende printjes. Zo voorkom je dat de halve school dezelfde helm heeft en je kind misschien de verkeerde mee naar huis neemt. Wij kozen voor een stoere Engelse vlag.

Maar is ‘ie ook goed?

Voor je kinderen is is de buitenkant belangrijk, maar voor de ouders is natuurlijk de binnenkant belangrijk. Is deze helm veilig bij een val. Milan is soms nog wat wiebelig op de fiets en heeft vooral oog voor de dingen om hem heen en is dus al een keer gevallen terwijl hij deze helm op had. De helm bleef goed zitten, zelfs op het kleine koppie van Milan. Je kunt hem namelijk aan de achterkant nog aandraaien waardoor je niet alleen afhankelijk bent van het riempje onder zijn kin.

De helm is erg stevig, maar niet te zwaar en Milan vind hem aan de binnenkant lekker zitten. Geen harde of scherpe randen dus.

Onze conclusie over de Nutcase fietshelm

Mijn tip is om wel degelijk te investeren in een goede fietshelm. Het is het dubbel en dwars waard, want het gaat tenslotte om de veiligheid van je kind. Wij zijn heel blij met de Nutcase fietshelm. En voor kinderen is het leuk dat zij genoeg keuze hebben uit de printjes. Een soort combi van het nuttige met het aangename 😉

Je vindt de fietshelmen in verschillende webshops waaronder Bol.com.

Heb jij een fietshelm voor je kind? Waarom wel of juist niet? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

 

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 15 augustus 2016 / 07:59

  Als iedereen een fietshelm aan zijn kind zou geven, zou er niemand meet vinden dat het stom is. Ik zou dus zeggen: doen! Er moet maar eens iets gebeuren 😉

 2. Ad
  15 augustus 2016 / 10:33

  Een helm is altijd veilig en beschermt je kind tegen hersenletsel bij een val. Kijk ze eens slingeren als ze rijden en het overige verkeer heeft het tegenwoordig te druk met hun gsm dus ik zeg…..helm op altijd beschermt

 3. Rebecca
  15 augustus 2016 / 11:06

  Ik heb er nog niet echt over nagedacht… Maar dat hoeft ook niet eigenlijk. Een ongeluk zit in een klein hoekje en bij kinderen in een iets groter hoekje. Geen onnodige risico’s en mijn dochter krijgt, tegen die tijd, ook een stoere helm.

 4. 15 augustus 2016 / 17:38

  Ja wij hebben hem toevallig ook getest ?
  Ons zoontje is er blij mee ?