Home + Op de wishlist | De tofste vloerlampen!

Op de wishlist | De tofste vloerlampen!

De zomer viel letterlijk een beetje in het water en het komt misschien wel daardoor dat ik nu veel meer aan het kijken ben naar de interieurtrends voor het komende (na)jaar. Nu het bijna september is kijk ik stiekem wel weer een beetje uit naar de donkere, sfeervolle dagen waar we het thuis gezellig maken. Eindeloze Netflix avondjes en leuke series op televisie. En tussendoor lekker bloggen natuurlijk 😉

De laatste tijd doe ik steeds meer inspiratie op op het gebied van interieur, want het mag van mij wel wat stoerder. Ons interieur is nu landelijk en dat is het al een aantal jaar. Ik vind juist de industriële trend zo leuk. Ik zie het overal terugkomen; leuke eettentjes, woningen en zelfs in de bibliotheek. Ik houd van die stoere uitstraling die tegelijkertijd ook rustig is. En tot slot vind ik de materialen ook zo mooi! Oké, ik denk dat het wel duidelijk is dat ik fan ben 😉

Maar dat budget hè?

Maar ja, ik kan dat allemaal wel willen, mijn bankrekening denkt daar iets anders over. We zouden dan namelijk echt alles moeten vervangen behalve de steigerhouten eettafel en de bank. Een duur grapje dus. We beginnen daarom met kleine dingen en vloerlampen! Je vraagt je misschien af waarom we met lampen beginnen, maar vloerlampen vallen op, zijn groot en bepalen daarom al voor een groot deel de sfeer in de ruimte die je aan wilt pakken.

Voor ons zijn dat de woonkamer en daarbij meteen mijn werkplek. We hebben best een ruime woonkamer en bij het raam staat mijn kleine bureautje. Omdat die hoek best donker is en ik graag ’s morgens vroeg en ’s avonds werk (lees: lekker rustig) heb ik daar wel een goede lamp bij nodig. Er staat nu een vloerlamp die we kochten toen we samen gingen wonen bijna 10 jaar geleden. Dat is prima, want de lamp is tijdloos, maar als we dan toch voor een andere lamp gaan is deze als eerste aan vervanging toe.

Waar shop je deze lampen?

Tijdens mijn zoektocht kwam ik terecht op Direct Lampen en daar zag ik niet alleen de lampen, maar ook een sfeerbeeld. Dat vind ik fijn, want zo kan ik mij er een betere voorstelling van maken hoe het hier in huis zou kunnen staan. Wat dacht je dus van deze werkplek?

Dit is de sfeer die ik wil! Rustig, stoer en passend bij de rest van de woonkamer. Deze vloerlamp heeft de uitstraling van een retro bureaulamp, maar dan veel groter. Hoe gaaf is deze lamp?!

Een vloerlamp bij de bank

Dan de rest van de woonkamer. Onze woonkamer is lang en smal, want we hebben een oud huis uit 1909. Heel gaaf, maar in het najaar soms wel wat donker. Daar heb je natuurlijk verlichting voor, maar die hebben we op standaard plekken zoals een lamp op een kastje en lampen boven de eethoek. Maar een vloerlamp bij de bank is ook een optie. Lekker ’s avonds met een boek of tijdschrift op de bank, heerlijk!

Ik kan alleen niet kiezen uit onderstaande lampen. Ik heb nu een voorkeur voor de rechter lamp en jullie?

Willen jullie zelf ook jullie interieur aanpakken en net als wij stukje bij beetje? Begin dan met de lampen! Daarna kun je met accessoires aan de slag en je woonkamer heeft al een heel andere uitstraling. Deze lampen vond ik bij Direct Lampen. Lees ook even hun blogs met tips en de laatste trends op het gebied van lampen.

Wat vind jij van deze industriële trend en welke vind jij het leukst? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

 

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 16 augustus 2016 / 11:06

    Mooi zijn die lampen. Ik wil er heel graag eentje voor naast de bank.