Home + Zomer 2022 | Dit zijn onze plannen voor de zomervakantie!

Zomer 2022 | Dit zijn onze plannen voor de zomervakantie!

De knoop is eindelijk doorgehakt: we hebben onze zomervakantie geboekt! Normaal boeken we deze eerder, maar vanwege corona hebben we het nog even aangekeken. Daarna begon het wikken en wegen en toen we eenmaal helder hadden wat we wilden namen we contact op met “onze” reisagent Mirjam. Vorige week was het zo ver en kwam ze langs om onze plannen te bespreken. Uiteindelijk boekten we een totaal andere vakantie dan we in gedachten hebben. Dit zijn onze vakantieplannen voor de zomer!

Vakantieplannen: van Italië naar Griekenland en uiteindelijk toch iets anders geboekt

Vorig jaar bleven we nog grotendeels in Nederland (Beekbergen en Texel) en sloten we de vakantie af met een korte persreis naar Oostenrijk. Het was geweldig en we hebben zo genoten! In de herfstvakantie gingen we naar Denemarken en dat was voor ons doen behoorlijk veel hoor. Een paar jaar geleden gaven we niet zoveel om vakanties, maar dat is inmiddels wel anders. Het is fijn dat het kan en zolang het kan genieten we ervan en maken we mooie herinneringen met elkaar. Iedere herinnering is er één toch? Eigenlijk stellen we vakanties niet meer uit, je weet namelijk niet of de morgen (of de volgende zomer) je gegeven is. Dus als het enigszins kan, dan gaan we. Dat klinkt zwaar, maar het is wel zo.

En dus maakten we dit jaar plannen om naar Italië te gaan. Toen Mirjam kwam bleek dat veel mooie campings al behoorlijk vol zaten en de prijzen enorm hoog waren. Voor 12 dagen in een stacaravan betaal je nu al snel €4500,- en dan zit er nog niets bij. Mooie herinneringen of niet, dat ging ons echt te ver. Voor je het weet ben je, inclusief eten en vervoer, zo’n €6000,- kwijt. Als het niet meer is… Het moet natuurlijk wel leuk blijven. De prijzen zijn overigens zo hoog, vanwege de onrust in Oost-Europa en de andere landen drijven dan de prijs op.

Uiteindelijk besloten we verder te kijken dan Italië en kwamen we uit op een vliegvakantie naar Griekenland. In verhouding was dat goedkoper. Vervolgens bleven er twee opties over waaronder één op Kos. Hier hebben Pat en ik elkaar leren kennen. Mirjam besloot de twee opties uit te werken en zou nog even verder kijken voor ons. Ze ging rond 22.30 uur ’s avonds weg (ze was er om 20.00 uur) en de volgende ochtend hadden we al 10(!) uitgewerkte opties in de mail. Wauw! ?.

Griekenland was inmiddels ook duurder geworden en we wogen alle opties tegen elkaar af. Uiteindelijk namen we een totaal andere beslissing…

Spanje!

We gaan naar Spanje! Mirjam heeft alle 10 de opties in een PDF onder elkaar gezet met informatie over de omgeving, het type accommodatie met het aantal kamers, de vliegtijden en natuurlijk de kosten. We hebben alles met elkaar vergeleken en kozen uiteindelijk voor een vliegvakantie naar Spanje (Menorca). Dat schijnt heel leuk te zijn voor kinderen en we hebben dan ook voor accommodatie gekozen waarbij er veel te doen is voor beide jongens, want dat vonden we ook belangrijk gezien het leeftijdsverschil tussen de jongens. We gaan overigens een week, want laten we eerlijk zijn, heel goedkoop is dit natuurlijk ook niet en we mogen blij zijn dat we op vakantie kunnen. Blij zijn we ook, we hebben zin in de zomervakantie!

Roadtrip Europa

We hebben er zin in om samen met de jongens Europa te verkennen. Er is nog zoveel moois te zien. En wie weet staat er nog eens een Roadtrip door Europa op de planning. Wat lijkt mij dat gaaf!

We hopen dat de zomervakantie heel erg fijn wordt en dat we wederom mooie herinneringen gaan maken. Hebben jullie al plannen voor de zomervakantie? Zo ja, waar gaan jullie heen?

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Albertine
  19 maart 2022 / 01:16

  Wij blijven (weer) in Nederland. Enige onzekere factor is het weer, maar verder vinden we het gewoon ook in NL erg fijn (in de rustigere provincies dat dan wel en genieten dan van de rust en ruimte die we hier in het Westen niet hebben). Bovendien ben ik (zijn wij) niet gemaakt voor lange autoritten met kinderen dus ook dan is NL ideaal.

 2. Lieselot
  20 maart 2022 / 17:05

  Wij gaan naar Frankrijk, departement Lot. Daar hebben we een safaritent geboekt, de charme van kamperen, de luxe van een huisje! Ideaal wat mij betreft met 2 kinderen van 2 en 5 jaar!

  Zo’n zin in