Home + Budget Baby | Besparen op luiers doe je zo!

Budget Baby | Besparen op luiers doe je zo!

De afgelopen 11 jaar hebben we heel wat geld uitgegeven aan luiers. Inmiddels zijn onze jongens al lang en breed uit de luiers, maar man, wat hebben we er een geld aan uitgegeven. Logisch, en dat hoort er natuurlijk ook gewoon bij. Toch letten we destijds wel op de prijzen en gingen we al die jaren voor de wegwerpluiers van een bekende drogisterijketen. Voor ons zijn luiers niet relevant meer, maar voor jullie misschien nog wel. Een flinke kostenpost terwijl de prijzen al hard stijgen. Hoe kun je in deze dure tijd besparen op luiers? Ik geef wat tips!

Wat kosten luiers?

Er wordt gezegd dat je minstens 5300 wegwerpluiers gebruikt voor je kind zindelijk is. Het is afhankelijk van het merk dat je gebruikt, maar je kunt rekening houden met een bedrag van €1310,- dat je in totaal uitgeeft aan luiers. Een flink bedrag en gezien de prijsstijgingen zou het me niet verbazen als dat bedrag de komende periode wat zal stijgen.

Wat zijn de alternatieven?

Wij hebben er destijds niet voor gekozen, maar als je zoekt naar een alternatief voor dure, wasbare luiers, dan zijn uitwasbare luiers ook een optie. Ook daarvan is uitgerekend wat die ongeveer kosten tot je kind zindelijk is. Voor één kind ben je dan gemiddeld €800,- kwijt. Dat scheelt toch ruim €500,- per kind.

Voordelen van wasbare luiers: 

  • Ze zijn voordeliger
  • Ze zijn goed voor het milieu
  • Ze verkleinen de kans op luieruitslag
  • Kinderen schijnen eerder zindelijk te zijn

Tips om te besparen op luiers

Het is natuurlijk aan jullie om te bepalen voor welk type luier jullie kiezen, maar ik kan mij voorstellen dat uitwasbare luiers voor veel mensen een stuk aantrekkelijker is geworden nu alle prijzen zo stijgen.

Maar wat kun je verder nog doen om te besparen op luiers?

  • Check de aanbiedingen!
  • Kijk je of luiers van vrienden en kennissen over kan nemen wanneer hun kinderen eruit zijn gegroeid
  • Begin op tijd met een zindelijkheidstraining

Het zijn redelijk voor de hand liggende tips natuurlijk, maar in de waan van de dag vergeet je weleens verder te kijken en voor je het weet belanden er weer een paar pakken luiers in het winkelmandje terwijl dat ook anders had gekund. En vooral dat is zonde, helemaal in deze dure tijden.

Wat doe jij om te besparen op luiers? Klets mee in de comments hieronder!

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 20 maart 2022 / 20:58

    Ik hou de aanbiedingen in het oog en koop dan in het groot in. Gevolg is dat de commode vol ligt met luiers, maar zo hoef ik nooit een pak te kopen aan de normale prijs. Wat ik ook een goede tip vind, is nooit te veel luiers inslaan in de maat waar je kindje nu in zit. In nood kan je een te grote luier aandoen. Maar zo kom je nooit met een voorraad luiers te zitten waar je kindje niet meer in past.