Home + Dit verwachten wij volgend jaar nodig te hebben op het gebied van zorg

Dit verwachten wij volgend jaar nodig te hebben op het gebied van zorg

Er zijn een aantal dingen die we voor het nieuwe jaar gedaan moeten hebben. Het gaat dan om administratieve dingen. Zo zijn we aan het kijken naar spaardoelen voor het nieuwe jaar, maar we nemen ook andere dingen onder de loep. Wat dacht je van verzekeringen? We willen komend jaar bijvoorbeeld met de auto op vakantie en daar willen we nu alvast wat dingen voor regelen. Maar er zijn ook nog andere verzekeringen. Zo gingen we afgelopen jaar met Milan naar de ortho en Pat wil eigenlijk een heel nieuw gebit. Om te voorkomen dat we dan teveel betalen hebben we besloten onze zorgverzekering onder de loep te nemen. Welke mogelijkheden zijn er zijn er om gezin goed te verzekeren?

Je gezin verzekeren, welke mogelijkheden zijn er eigenlijk?

Stel, je hebt een zorgverzekering van FBTO. Dan kun je dus, naast je basisverzekering, heel eenvoudig kiezen tussen 11 aanvullende modules die op jouw eigen situatie van toepassing zijn. Waardoor je niet betaald voor de zorg die je niet nodig hebt.

Bij ons zijn de volgende modules van toepassing voor komend jaar:

 • Tand
 • Gezichtszorg en orthodontie
 • Spieren en gewrichten (je kunt immers altijd fysio nodig hebben)
 • Gezinsplanning (anticonceptie)

Daarnaast kun je ook kiezen uit deze modules:

 • Zorg en herstel
 • Alternatieve geneeswijzen
 • Conditie en fitheid
 • Beter in je vel

Dan zijn er nog aanvullende modules die je het hele jaar door aan kunt zetten. Je zet hem dan aan voor het eerste van de maand:

 • Tandongeval (handig als kinderen wisselen en op het schoolplein vallen, dit hebben wij destijds met Milan gehad)
 • Ongevallen
 • Zorg in het buitenland

Tandongeval zou voor ons een module zijn om ook aan te zetten. Ik zei het al, maar dit hebben wij een jaar of twee terug met Milan gehad. Hij viel op het schoolplein en zijn voortanden (melktanden) kwamen los te zitten. Ze gingen er echter niet zo snel uit, maar de nieuwe tanden begonnen al te groeien. Het gevolg was dat die alle ruimte hadden om naar voren te groeien en er een tand getrokken moest worden.

Waar moet je aan denken?

Je weet nu welke mogelijkheden er zijn, maar wat wij hier thuis doen is er echt even goed voor zitten. Wat zijn de plannen voor komend jaar (zoals Patricks nieuwe gebit) en wat zou er kunnen gebeuren (bijvoorbeeld een beugel voor Milan). Willen we gezinsuitbreiding of juist niet? Dat zijn allemaal vragen waar je over na moet denken en daar pas je je verzekering op aan. Ik merk dat steeds meer gezinnen om ons heen dat ook zo doen, want de zorg wordt steeds duurder. Om te voorkomen dat je opeens een hele smak geld moet betalen dat je misschien niet in één keer kunt betalen, kun je er beter even voor gaan zitten.

Wij hebben dat inmiddels gedaan en hebben de nieuwe polis al binnen voor het nieuwe jaar. De extra kosten vallen heel erg mee. Helemaal als je je bedenkt dat er nu wel dingen worden vergoed die je komend jaar nodig denkt te hebben.

Wil je extra hulp? Op de site van de Consumentenbond kun je zorgverzekeringen vergelijken die passen bij jouw/jullie situatie.

Steeds gemakkelijker

Het word je als klant steeds makkelijker gemaakt om je bij te verzekeren. De site is helder, het is zo gebeurd en je hebt meteen weer een zorg minder. Letterlijk haha. Neem gewoon heel even de tijd tussen het cadeautjes kopen door en dan ga je met een gerust hart het nieuwe jaar in.

Hebben jullie al gekeken naar jullie nieuwe zorgverzekering? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Bron afbeelding: Shutterstock 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *