Home + De Sinterklaascadeautjes zijn in huis en dit kostte het

De Sinterklaascadeautjes zijn in huis en dit kostte het

Volgens mij was ik redelijk laat dit jaar, want afgelopen zaterdag hebben we pas alle cadeautjes voor Sinterklaas in huis gehaald. Toen kon het pas, want Milan had een feestje. Floris namen we wel mee, maar die heeft het nog niet door. Dat zal over een jaar wel anders zijn. De afgelopen weken heb ik wel wat schoencadeautjes gekocht en zo begon ik aan mijn lijstje. Inmiddels hebben we dus alles in huis en kan ik je het totaalbedrag laten zien!

Sinterklaascadeautjes voor Milan

Deze vonden we het moeilijkst dit jaar. Dat vond hij zelf overigens ook. Zijn verlanglijstjes was niet lang en hij vond het lastig iets te bedenken. Hij wilde zijn Brandweerman Sam collectie uitbreiden met nieuwe poppetjes en de Jupiter 2.0 wagen. De poppetjes vindt hij nu iedere keer in zijn schoen, maar er is nog meer;

Schoencadeautjes

De jongens mogen iedere zaterdag hun schoen zetten. In totaal dus drie keer. Er zijn in totaal 4 nieuwe sets met poppetjes van Brandweerman Sam. Drie daarvan vindt ‘ie deze weken in zijn schoen.

Totaal schoencadeautjes € 26,97

Cadeautjes voor 5 december

De grotere cadeaus zijn wat prijziger natuurlijk, maar eigenlijk viel ons dit ook wel mee.

 • Het nieuwe boek van De Gorgels: €17,-
 • Gorgel knuffel: €18,99
 • Brandweerman Sam auto Jupiter 2.0: €34,95
 • Nintendo Labo: €52,- in plaats van €69,95

Totaal voor 5 december: €122,94,-

Het zijn er overigens niet bewust 4. We doen niet aan een 4 cadeautjes regel of iets dergelijks. Ze mogen van ons een lijstje maken (voor Floris maken we die nog zelf) en daarvan worden de cadeautjes gekocht die ze het liefst willen hebben. We bekijken het ter plekke in de winkel en hoewel we wel een soort van budget in gedachten hadden van €125,- per kind, hebben we dat niet in de winkel zo uitgerekend.

Totaal schoencadeautjes + 5 december cadeautjes: €149,91

Sinterklaascadeautjes voor Floris

Schoencadeautjes 

Voor Floris was het iets makkelijker. Die vindt de Toet Toet Auto’s van VTech heel erg leuk dus die krijgt deze drie keer in zijn schoentje. Hij vond het tot nu toe twee keer fantastisch!

Deze kosten, net als de Brandweerman Sam poppetjes, €8,99 en dus zijn we precies hetzelfde kwijt voor de schoencadeautjes van beide jongens; € 26,97!

Cadeautjes voor 5 december

We hebben puur gekeken naar wat Floris leuk vindt en daar de cadeautjes voor gekocht;

 • Bla Bla Blocks speelhuis: € 39,95
 • Duplo Mijn eerste emoties: € 17,99
 • Duplo Mijn eerste draaimolen: €22,99

Totaal voor 5 december: € 81,03

Bij de Legowinkel kregen we er nog een zakje Duplo extra bij die we ook in hebben laten pakken. Floris heeft daarmee ook 4 cadeautjes, maar die laatste hebben we gekregen. We zijn wel een stuk minder kwijt voor Floris van voor Milan en ook dat is niet bewust. Toen ik dit uitrekende hebben we het er wel over gehad en wilden we er in eerste instantie nog iets bij kopen voor Floris, maar waarom eigenlijk? Hij heeft het toch nog niet door en we willen echt alleen dingen geven waarvan we zeker weten dat hij ermee speelt.

Totaal schoencadeautjes + 5 december cadeautjes: €108,-

Totaalbedrag voor de jongens samen

Het totaalbedrag voor de jongens samen is 257,91

Ik weet eigenlijk niet of dat veel is of niet. Wij vonden het eigenlijk nog meevallen. Zeker als je je bedenkt dat we best grote cadeaus hebben gekocht waar nog heel lang mee gespeeld gaat worden. De bedragen lopen best hard op moet ik zeggen, maar we vonden het te overzien.

Vinden jullie het veel of niet? Klets gezellig mee in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. 27 november 2018 / 08:54

  Ik vind het wel meevallen. Wij hebben dit jaar wel echt een budget ingezet omdat we het met de hele familie vieren en het anders echt veel te gek zou worden voor de kinderen.

 2. 27 november 2018 / 11:57

  Ik vind het nog best een hoog bedrag moet ik zeggen. Zelf kocht ik graag tweedehands om de kosten te drukken. Maar als ze er blij mee zijn is het het waard : )

 3. R
  27 november 2018 / 20:48

  Ik was voor mijn dochter 35 euro kwijt voor r cadeautje pakjesavond en 3 keer schoen zetten was 10 euro. Waarvan 1 pakje wwn dokterskoffer was omdat ze naar t ziekenhuis moest voor een operatie.
  Ik vind 50 euro meer als genoeg en ze krijgt ook nog eens een nieuwe pyjama. ? wel kopen opa en oma ook nog een paar kleine cadeautjes. Maar dat is ook niet meer dan 15 euro totaal per grootouders

 4. Roos
  27 november 2018 / 22:31

  Ik denk dat het ook van de leeftijd afhangt. Hoe ouder het kind is, des te duurder de cadeautjes meestal zijn. Ook omdat een ouder kind vaak meer specifieke wensen heeft. Ik ben zo rond de 220 euro kwijt, schat ik voor 2 jongens. Je zit er zo op. Dus ik snap het wel.

 5. Rebecca
  28 november 2018 / 19:22

  Ik denk dat ik rond de 150 euro zit voor twee kinderen – maar met geluk, want ik heb twee maanden geleden al wat ingeslagen omdat het in de aanbieding was.
  Weetje, ik vind het niet zo boeiend … Het is wat je kunt missen, toch?

  En mijne is in september 2 jaar geworden en samen cadeaus kopen kan nog prima. ?