Home + Help, er moest een melktand worden getrokken bij Milan!

Help, er moest een melktand worden getrokken bij Milan!

Een maand of twee geleden is Milan gevallen. Gevolg: twee voortanden door zijn lip wat nog een avond bloedde. Bij het poetsen van zijn tanden merkten we al dat ze los zaten terwijl ze ’s morgens nog muurvast zaten. We maakten er verder geen probleem van, want hij was al aan het wisselen. De twee voortanden onder waren er namelijk net uit en daar groeiden alweer twee tanden voor terug.

In de weken die volgende gingen de tanden steeds losser zitten. Logisch natuurlijk, maar ze zaten nog behoorlijk vast dus we konden ze ook niet even een handje helpen. De tanden gingen steeds verder nog voren staan en ik moet eerlijk bekennen dat ik mij eraan irriteerde. Het werd niet mooi en ik begon mij toch wel zorgen te maken. Ik had namelijk het idee dat de nieuwe tanden ook al door kwamen en wat nu als deze vervolgens ook zo naar voren zouden groeien?

Nu weet ik dat ik dat ik eerder de tandarts had moeten bellen, maar in het begin had Milan er helemaal geen last van. Het waren gewoon losse tanden zoals ieder kind die heeft.

Naar de tandarts

Toch was de halfjaarlijkse afspraak met de tandarts al gepland en dan wilde ik het er met haar over hebben. Afgelopen dinsdag had ik het er nog over met andere moeders en twee tellen later stond Milan naast mij met een tand minder, want één van de twee voortanden was er tijdens het eten uit gegaan! Yes, er was er één uit! Toch schrok ik ook van die andere, want die was helemaal scheef gegroeid en dat zag je pas echt goed nu die andere eruit was. Ik was zó blij dat we de dag erna naar de tandarts zouden gaan.

Bron: Shutterstock

Melktand trekken

De tandarts zag het natuurlijk meteen en besloot de tand ‘een handje te helpen’. Hij zat echter nog te vast om hem er zo uit te wrikken dus werd er een crème omheen gesmeerd en daarna werd er rondom de tand verdoofd met een spuit. Jeetje, wat deed Milan dat goed! Hij vond het natuurlijk niet leuk, maar wat was hij stoer! Geen gegil, geen weerstand, hij wist dat het moest en deed het ook. Ook hij baalde ervan (ijdel jongetje haha) en hij had er vooral last van met eten.

Toen de verdoving erin zat werd de tand er met een tangetje uitgehaald. Gelukkig, want ook daar was de nieuwe tand al zichtbaar.

De reden waarom ik deze blog plaats is dat ik je mee wil geven goed op te letten als een kind een tand door zijn lip valt terwijl het de leeftijd heeft om te wisselen. Achteraf gezien hadden we echt eerder naar de tandarts moeten gaan. Het is nu ook goed gekomen, maar dat had veel eerder gekund. Nu hebben de nieuwe tanden ruimte om te groeien en ik hoop dat ze mooi recht groeien.

Nu was het gelukkig maar een melktand, maar een tand trekken is nooit leuk en al helemaal niet voor een kind…

De melktanden bewaren

Hoe ze er ook uit gaan, het liefst zonder al dit gedoe natuurlijk ?, je wilt de melktanden van je kind wel bewaren op een leuke en veilige manier. En als je meerdere kinderen hebt is het fijn als je weet van wie wel doosje met tanden is. Hoe leuk is dan dit tandendoosje van hout met de naam van je kind? Heel mooi en tijdloos!

Liefs, Marisca

 

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. OPA
    10 december 2016 / 12:46

    Ja hij is echt stoer ! En wat slist hij nu grappig ! Ja er slissen meer mensen maar bij hem gaat het gelukkig allemasl weer over en kan hij straks gewoon weer alles zeggen van Scheveningen tot Amacitia