Home + Money Issues | Dit geven wij uit aan boodschappen met 4 personen

Money Issues | Dit geven wij uit aan boodschappen met 4 personen

Wij geen big spenders wat betreft boodschappen. We kopen in principe alles wat we nodig hebben en lekker vinden, maar houden het eindbedrag wel in de gaten. Het zou belachelijk zijn, althans dat vinden wij, als we voor 4 personen ruim €100,- per week kwijt zouden zijn. Dat kan wel beter toch? Gelukkig lukt het ons ook, zelfs nu we met zijn vieren zijn!

Het leven is duurder geworden

Maar dat is niet zo gek toch? Met een persoon extra in het gezin is het logisch dat het leven ook wat duurder is dan voorheen. We kopen iedere week Nutrilon Omneo, luiers, we blijven kleertjes kopen net als rompertjes etc. Dat is niet erg, want als het goed is heb je daar van tevoren goed over nagedacht en ben je daarop voorbereid. Naast die kosten wordt Milan ook groter en worden er steeds grotere hoeveelheden gegeten. Hoog tijd om de balans op te maken. Wat geven we iedere week gemiddeld uit aan boodschappen, luiers en voeding?

De rekening

Zoals je ziet zijn we in totaal gemiddeld zo’n €75,- per week kwijt aan de boodschappen inclusief voeding en luiers. Best netjes toch? Ik moet er wel bij zeggen dat dit echt de boodschappen zijn. Kleding, cadeautjes etc. zit daar niet bij in. Gemiddeld geven we dus €300,- per maand uit aan de boodschappen en dat vind ik keurig voor een gezin van 4 personen. Hier zit namelijk voldoende groente, fruit en vlees bij. Net als kattenvoer. De katten krijgen iedere ochtend vlees en de rest van de dag kunnen ze brokken eten. Wij hebben twee behoorlijk flinke katers dus ze komen niets te kort haha. Verder vinden wij het lekker (en gezellig) om ’s avonds een toastje met wat lekkers erop te eten. Ik ben gek op carpacciotapenade van de Lidl, maar zo’n bakje kost €2,49. Dat koop je dan ook maar één keer. Wat ze bij de Lidl niet hebben kopen we bij de Jumbo. Denk hierbij aan producten als Zaanse mayonaise en Croma. Soms heb je gewoon liever een bepaald merk.

Luiers

De luiers kopen we altijd bij Kruidvat van het eigen merk. We hebben inmiddels verschillende getest en alles is goed, maar wij vinden die van Kruidvat gewoon het fijnste. Deze kosten ongeveer een tientje voor een groot pak. Omdat Floris ook nog twee dagen in de week bij mijn ouders is, hebben wij thuis genoeg aan zo’n pak. Uiteraard zorgen we er zelf voor dat er bij hen ook voldoende luiers op voorraad zijn. Datzelfde geldt voor de voeding dus soms zijn we €25,- meer kwijt om die voorraad aan te vullen.

Wat vinden jullie van dit bedrag per week? Komt dat een beetje overeen met wat jullie uitgeven? En heb je nog vragen? Stel ze gerust hieronder in de comments.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. 4 maart 2018 / 08:59

  Een mooi bedrag.
  Ik houd de kosten ook bij van de boodschappen. Wij komen gemiddeld per maand wel iets hoger uit dan jullie. (2 volw en 2 kinderen van 4 en 7 jaar)
  Maar wij kunnen ook minder uitgeven. We gaan te vaak even naar jumbo of de plus en nemen dan producten mee die eigenlijk als extra zijn. Tel dit op het einde van de maand op en je komt aan 75 euro extra!

 2. Christine
  5 maart 2018 / 09:08

  Hier gaven we met z’n tweetjes €75,- pwk uit en toen onze (inmiddels) driejarige dochter erbij kwam spraken we een nieuw budget af van €85,- pwk. Denk dat we vandaag de dag toch eerder op €400,- pmnd zitten, maar ik let wel enorm op de weekaanbiedingen en plan daar dan de maaltijden omheen om toch te proberen iig niet meer dan €100,- pwk uit te geven!
  Maar uiteindelijk vinden we allebei goed eten ontzettend belangrijk (van huis uit heb ik ook meegekregen dat kwaliteit altijd boven kwantiteit moest gaan waardoor twee kleine biefstukjes van de Keurslager met zes personen gedeeld moesten worden ipv zes grote biefstukken goedkoop supermarktvlees voor hetzelfde geld). Als student bestond mijn eerste week na de stufi uit het aanvullen van de voorraadkast en de drie weken daarna kocht ik per week voor een tientje de verse producten. Daar was ik heel erg trots op, maar toegegeven: vaak smaakten de goedkope bulkverpakkingen of aanbiedingen me helemaal niet zo goed. Wat dat betreft ben ik ontzettend dankbaar de luxe te hebben om niet meer elke euro om te draaien en nu juist bewuste keuzes te maken die me ook veel beter smaken.. niet het goedkoopste brood meer maar juist een smaakvol exemplaar waarbij je van elk sneetje geniet om maar een voorbeeld te noemen.