Home + Deze dingen zijn smeriger dan je toiletbril…

Deze dingen zijn smeriger dan je toiletbril…

Je zult wel denken-: dingen die smeriger kunnen zijn dan de toiletbril? Nou, ik kan je vertellen, die zijn er! En het zijn er nogal wat. Zoals jullie weten zijn we in mijn familie echte schoonmaakgoeroes, en zit schoonmaken in mijn genen. Maar na het lezen van deze dingen gingen zelfs bij mij de haren recht overeind staan.

Voordat je verder leest, alvast een tip: mocht je echt een hekel hebben aan schoonmaken, gun jezelf dan alsjeblieft de luxe van een schoonmaakster. Bacillen verspreiden zich in een rap tempo, helemaal met kinderen, en daar moet je gewoon niet in willen leven. Een professionele schoonmaakster is getraind in het herkennen van de vieze plekken in het huis en komt langs wanneer het jou uitkomt (of wanneer je juist niet thuis bent). Op Book a Tiger kun je per woonplaats online een schoonmaakster inhuren. Woon je dus bijvoorbeeld in Amsterdam; kijk dan eens hier.

Oké, houd je vast, hier komen ze:

  • De keukenspons – De keukenspons is maar liefst 200.000 keer viezer dan de toiletbril! Wat?! Ja, echt! Volgens professor Hugh Pennington, microbioloog, is het prima als je de spons gebruikt om borden af te vegen, maar niet om ze ermee schoon te maken. De bacteriën die ontstaan, kunnen zelfs schadelijk zijn voor je gezondheid. Oppassen dus!
  • Tandenborstelhouder – Geloof het of niet, maar als je de wc doorspoelt, blijven de bacteriën wel twee uur in je badkamer rondhangen. Dit betekent dus ook dat ze op je tandenborstel komen, BAH! Daarom moet de tandenborstelhouder minstens één keer per week afgewassen worden.
  • Dierenspeeltjes – Zorg ervoor dat kinderen altijd hun handen wassen na het spelen met de huisdieren. Het speeksel, de uitwerpselen en de huidschilfers van de beesten geven genoeg bacteriën door om er ziek van te kunnen worden. Zo zijn ook de speeltjes een bron van salmonella en de E. coli bacterie (ook wel de poepbacterie genoemd). Verwissel daarom de speeltjes regelmatig en vermijd vooral het schattige kusje van de hond.
  • Je smartphone – Laatst heb ik nog een photodiary gedeeld met daarin de leukste foto´s van mijn iPhone, zonder eigenlijk te weten hoe vies mijn iPhone wel niet was. Beeld je even in dat je met je wang over de toiletbril veegt… En bedenk dan nu dat een mobiele telefoon ongeveer tien keer zoveel bacteriën bevat als een toiletbril. Haal de Detol-doekjes maar tevoorschijn!
  • Je kussen – Dit is misschien nog wel het vieste van alles; een gemiddeld ongewassen kussen bevat 16 verschillende soorten schimmels. Een derde van het gewicht van je kussen blijkt uit dode huidcellen, huisstofmijt en andere beestjes te bestaan. Brrrrr! Was je kussen eens in de twee maanden op 60 graden, en stop deze vervolgens samen met twee tennisballen in de droger. Zo verdwijnt het vocht uit het kussen en kun jij weer met een gerust hart in slaap vallen.

Wist jij dit? Ik niet en ga nog maar even een grote voorjaarsschoonmaak inplannen 😉

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

  1. 13 juni 2016 / 06:22

    Oh ja kussens, die twee maanden regel. Zou er een wekker voor moeten zetten helemaal met mij allergie voor huismijt.