Home + DIY budget | Een gave agenda als juffen bedankje!

DIY budget | Een gave agenda als juffen bedankje!

Ik bedacht mij afgelopen week dat Milan over een maand alweer zomervakantie heeft. Hoe dan?! De tijd gaat zo ontzettend snel en de komende tijd is het ook echt druk dus ben ik afgelopen weekend al aan de slag gegaan met het juffen bedankje. Het is inmiddels al een traditie, maar in op veel scholen is het gebruikelijk de juffen/meesters van je kind een bedankje te geven. Gewoon een kleinigheidje om ze te bedanken voor alles. Ik vind het leuk om te doen en deed het vorig jaar ook, maar dit jaar gaat hij naar fase 4/5 dus krijgt hij ook andere juffen. Tijd dus om iets speciaals te doen!

Nu vind ik het een sport om er iets heel speciaals van te maken, maar voor zo weinig mogelijk geld. Niet omdat dat nodig is, maar om jullie te inspireren (onder andere), maar ook omdat je het niet wilt overdrijven. Iedereen doet zijn best en dan hoeft daar niet een enorm cadeau van ons tussen te staan. Is erg overdreven en ik zou mij er ook niet gemakkelijk bij voelen.

Ik ben eens gaan zoeken en vond het lastig. Ik wilde in ieder geval iets geven waar ze ook nog echt iets aan hebben.

Uiteindelijk was ik eruit en werd het een schoolagenda voor het nieuwe schooljaar en een doosje met zelfklevende notitieblaadjes. Ik denk dat iedere juf die wel kan gebruiken toch?

Voor nog geen €3,50 per juf ben je klaar

Milan heeft twee juffen en ik kocht het volgende;

 • DIY agenda bij Action €0,89 per stuk
 • Washi tape bij Action (ik dacht nog geen €1 voor 4 rolletjes)
 • Doosje met zelfklevende notitieblaadjes bij Action €0,99 per doosje
 • Stickers met ‘bedankt juf’ €1 per 5 stuks bij leukelintjes.nl
 • Kaartjes met ‘bedankt juf’ €0,50 per stuk

In principe ben je dan voor nog geen €3 per juf klaar. De washi tape gebruik je niet helemaal en de stickers zijn €0,20 per stuk. De overige bewaar ik voor volgend jaar 😉

Wat ik verder nog kocht

 • Het had niet perse gehoeven, maar ik vond het gewoon heel erg leuk 😉 Ik kocht bij Leuke lintjes nog de zakjes met de vossen (€1,85 per 5 zakjes) en de papieren zakjes (€2 per 10 stuks). Niet alleen leuk voor deze cadeautjes, maar ook voor andere cadeautjes.

Wat ik zelf al in huis had en optioneel toe kan voegen (hoeft dus niet!)

 • Touw (zwart wit en sisal touw, beiden van Action)
 • Labels voor de namen
 • Stempels om de namen op de zakjes te stempelen
 • Cellofaan om er één pakketje van te maken

Zo ging ik te werk:

Ik begon met de agenda’s en plakte daar in het midden de stickers met ‘bedankt juf’ erop. Daarna maakte ik met de washi tape de agenda nog wat leuker. De agenda is bruin met een mintkleurig elastiek. De washi tape past daar perfect bij.

Best gaaf toch? Vervolgens schreef ik aan de binnenkant nog een bedankje namens Milan.

Daarna ging ik aan de slag met de papieren zakjes. Hierin stempelde ik de namen van de juffen en deed ik de doosjes met de zelfklevende notitieblaadjes. Leuk touw er omheen en dit staat al feestelijk.

Daarna konden de agenda’s in de zakjes met de vosjes en hoewel dat niet hoeft, deed ik daar ook nog touw omheen. Volgens Milan was dat feestelijker 😉

Milan schreef vervolgens de kaartjes en daarna kon het cellofaan er omheen. En klaar ben je!

Dit is toch ontzettend leuk om te geven?! Je kunt het precies zo maken als je zelf wilt en met alleen de agenda, de washi tapes en de stickers kom je al een heel eind. Hier staan ze dus al klaar om gegeven te worden en dat is een fijn gevoel. Tot aan de zomervakantie zitten we ieder weekend vol en is het doordeweeks ook druk, dus hier hoeven we ons niet meer mee bezig te houden. En ik hoop natuurlijk dat ik jou op een leuk idee heb gebracht.

Wat vind je van dit juffen bedankje? Laat het me weten in de comments hieronder.

Ik wil nog even benadrukken dat ik niet door Leuke lintjes of door Action ben gesponsord. Ik heb alles gewoon zelf gekocht omdat ik het echt heel leuk vind.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 Reacties

 1. 14 juni 2016 / 05:55

  Wat een leuke afscheidscadeautjes! Ik besef me pas altijd op het laatste moment dat ik nog cadeautjes moet scoren voor de juffen.

 2. Patricia
  14 juni 2016 / 09:42

  Heel erg leuk had de agenda’s al zien liggen bij de action dus dacht daar ga ik wat leuks mee doen!! Maar wist nog niet precies wat nu wel!! Bedankt dat je je creatie met ons wilde delen! Ik heb genoeg inspiratie opgedaan van jou idee!! Groetjes Patricia

 3. 14 juni 2016 / 10:48

  Leuk bedacht! Ik heb het zelf als juf zijnde nog nooit gezien / gekregen. Meestal krijg je de standaard cadeautjes. Natuurlijk hartstikke lief, want het hoeft echt niet.
  Maar dit is zeker een leuk ideetje.

 4. Samira
  14 juni 2016 / 12:34

  Yes,dit ga ik doen!!! Thank you voor deze supertip! Heb nogal wat juffen,namelijk?

 5. Najima
  15 juni 2016 / 10:29

  Leuke ideetje dit ga ik zeker geven aan de juffen van mijn dochtertje .
  Bedankt voor het delen van je idee met ons ??

 6. Oda Engelage Huitema
  15 juni 2016 / 12:07

  Erg leuk idee ga ik ook maken als afscheid en bedankje voor juf…bedankt voor je tip en het delen ervan. .ik heb he idee ook gedeeld op mijn crea bea pagina..op facebook

 7. 1 juli 2016 / 08:07

  Leuk idee! Ik ga ook altijd kijken bij de Action voor een leuk afscheidscadeautje. Dit jaar alleen een meester en dat vind ik toch net even wat lastiger.

 8. paticiaschipper@online.nl
  7 juli 2016 / 10:56

  Ik vind dit een geweldig en super leuk idee. Daarbij is de prijs van het cadeautje super leuk. Ik heb alle spullen gelijk in huis gehaald. Bedankt voor het delen van je super mooie en leuk idee.

 9. 13 juni 2019 / 21:29

  Wat een gaaf idee met die agenda orgineel ook .Een leuk handgemaakt kaartje erbij en leuk inpakken echt super bedankt voor deze bijzondere tip. groet Fenny en Kyana