Home + Die rare moedervlek…

Die rare moedervlek…

Even een andere blog dan je gewend bent van mij, maar toch wel heel belangrijk om onder de aandacht te brengen. Zeker nu de zomer er weer aankomt (tenminste, we verwachten de zomer echt nog wel een keer) is het belangrijk goed op de je huid te letten. Ik ga je niet vertellen dat onbeschermd in de zon zitten zo gevaarlijk is, want dat weet je en het is aan jou wat je ermee doet. En ook al zit je niet in de zon is het toch goed om zo nu en dan eens te kijken naar moedervlekken.

Ik ontdekte namelijk zo’n twee weken geleden wel een heel rare moedervlek…

Op de één of andere manier wordt mijn oog er altijd naar toegetrokken als er iets anders is. Ik zie dat altijd. Een scheurtje in de muur? Ik kan hem voor je uittekenen en ik zie precies of deze is veranderd of niet. Zo ook met die moedervlek twee weken geleden. Ik ging douchen, keek in de spiegel en zag een moedervlek die ik nog niet eerder had gezien. Misschien was ‘ie er altijd al, maar dan was ‘ie veel lichter. Nu was het een donkere moedervlek met een korstje erop.

Ik ging douchen en nam mij nog zo voor niet te gaan zoeken op Google, maar dat deed ik toch. Het gekke is dat het mij juist niet beangstigde, want die van mij zag er niet zo uit als de plaatjes die ik op Google vond. De huid er omheen was wel rustig. Daarbij wist ik ook niet zeker of het een moedervlek was, het kon ook een plekje zijn. Ik heb natuurlijk meegedaan aan het Slim Belly traject en daar moest ik een band voor om mijn buik. Misschien was het wel een klein wondje omdat ik een keer die band niet goed om had gedaan.

Het even aankijken

Ik besloot het twee weken aan te kijken, maar het korstje bleef en werd niet kleiner. Gisteravond begon het te bloeden nadat het korstje los liet en ik het laatste stukje er af wilde trekken. Het bloed kwam niet van één plekje, maar ik zag allemaal kleine puntjes waar bloed uit kwam. Toen besloot ik dat het vanmorgen tijd was om de dokter te gaan bellen.

De moedervlek weghalen

Ik kon gelukkig al snel bij de huisarts terecht en die onderzocht de moedervlek. Het was er namelijk wel één, maar deze groeide oppervlakkig en kon geen kwaad. Je kunt het vergelijken met een wratje, die groeien ook oppervlakkig en zijn daarom net zo makkelijk te verwijderen. De huisarts zei dat het daarom ook niet verwonderlijk was dat het zo snel bloedde.

Hij besloot echter wel het weg te halen. Ik had mij daarop al een beetje voorbereid, maar dacht dan aan een kleine verdoving en vervolgens wegsnijden. De huisarts deed dat echter niet en schraapte het weg. Ook wel even vervelend, maar niet zo vervelend als een verdoving en hechten na afloop. Daarbij was dat ook niet nodig, want het was zo klaar.

Met 5 minuten stond ik vanmorgen weer buiten en hoewel ik mij niet druk maakte was het toch een opluchting.

Vertrouw je het niet, ga dan gewoon naar de dokter

En of je nu veel in de zon zit of niet, als er een korstje op een moedervlek zit ga dan gewoon even naar de dokter. 9 van de 10 keer is er niets aan de hand, maar dan weet je het in ieder geval zeker. En pas toch een beetje op in de zon 😉

Heb jij weleens een rare moedervlek weg laten halen? Laat het me weten in de comments hieronder!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

  1. 28 juni 2016 / 10:12

    Nee zelf nog nooit. Maar dochterlief heeft er een nu. En die ben ik nu ook even aan het aankijken.

  2. 28 juni 2016 / 10:57

    Ik let er altijd goed op, mijn broer ging dus ook gewoon naar de dokter en moest geopereerd worden direct, want het was een melanoom. Echt schrikken. Gelukkig viel het voor je mee! 🙂