Home + Diary | Weer aan het werk na mijn vakantie en de tuin gaat hard!

Diary | Weer aan het werk na mijn vakantie en de tuin gaat hard!

Afgelopen week was ik weer aan het werk na een heerlijke vakantie, maar Milan had nog wel vrij. Hij en Floris waren gelukkig van harte welkom bij opa en oma. Verder genoten we van alle momentjes samen en gingen we verder in de tuin. Ik laat jullie weer onze week zien!

Maandag

Deze foto, gemaakt door Marjolijn van Maljaars Fotografie, plaats ik op Instagram. Het is mijn eerste werkdag na een heerlijke week vakantie en ik ga de jongens zo onwijs missen!

Als de jongens bij opa en oma zijn fiets ik door een verlaten centrum naar mijn werk. Klaar voor weer een drukke dag op kantoor!

Daar zijn we weer! Ik heb meteen om 9.00 uur een afspraak. Was even vergeten dat ik die zelf had gemaakt haha. Er volgden vandaag nog meer afspraken, een mega volle mailbox en heel veel werk. De dag vloog dan ook voorbij.

Als we allemaal thuis zijn en hebben gegeten haal ik voor de deur nog even het onkruid tussen de tegels weg. Ik irriteer mij er altijd enorm aan haha. Milan helpt me ook mee, superlief!

Floris krijgt ’s avonds nog een flesje en ik vind dat stiekem zo gezellig. Het enige momentje van de dag dat hij nog rustig blijft zitten haha. Hij valt lekker bij mij in slaap en daarna brengt Pat hem naar boven.

Dinsdag

Goedemorgen! De jongens zijn ook al wakker. Ik begin met het opmaken van drie bedden, doe de gordijnen en ramen lekker open en zoek de kleding uit voor de jongens. Dit is een deel van Floris’ kast. Lekker vol, maar geen zomergoed. Die van Milan is aardig leeg, want die moet compleet in het nieuw worden gestoken. Hij groeit zo onwijs hard! Hierna kleed ik Floris meteen aan. Dan heb ik dat alvast gehad en Milan kan het zelf natuurlijk.

“Mam, kijk eens hoe cute wij zijn. Wil je daar een foto van maken?” Tuurlijk maak ik daar een foto van! Cute zijn ze zeker 🙂 Hier hebben we net ontbeten en moet ik opschieten, want ik moet werken vandaag.

We zijn bij opa en oma! Zij hebben deze Toet Toet garage gekocht op de vrijmarkt tijdens Koningsdag en het is een groot succes! Deze had Milan ook toen hij klein was, maar hadden we al lang weggedaan.

Deze prachtige Happy Mama Blogbox stond bij de buurvrouw die er goed op gepast heeft en wat was de inhoud gaaf! Zo onwijs blij mee!

Woensdag

Ik ben een dagje vrij en we doen ’s morgens lekker rustig aan. Ik besluit de jongens in de ochtend in bad te doen, scheelt mij vanavond weer 😉 Daarna moeten we nog opschieten, want Milan wordt opgehaald door nichtje Maud om een hut te gaan bouwen. Uiteindelijk blijft hij daar bijna de hele middag.

Als Milan weg is, stofzuig ik nog een rondje en ga ik met Floris naar de stad. Bij David’s Gelato Café haal ik heel wat ijsmuntjes voor de avondvierdaagse. Dit vind ik leuker om uit te delen dan al dat snoep. Daarna doen we een rondje stad en bedenk ik ter plekke leuke manieren om deze ijsmuntjes te verpakken. Ik bedenk verschillende manieren die ik jullie snel laat zien. Uiteraard krijgt Floris ook een ijsje en eten we die daar op. Kijk dat lieve, blije koppie nou!

En op Timehop zie ik dat ik precies twee jaar geleden 15 weken zwanger was van dit lieve, blije mannetje! Nog maar twee jaar en wat is er een hoop gebeurd in die tijd.

Via AliExpress komt er weer een zak binnen met deze sleutelhangers. Milan wil deze graag trakteren in oktober en het is maar goed dat ik nu al ben begonnen met bestellen. Ik heb er zo’n 30 nodig en ze doen er lang over. Ik moet er nog een paar en dan heb ik alles in huis.

Na het eten fietsen Milan en ik naar mijn moeder, want die is geopereerd aan staar. Milan geeft aan oma een potje met bloemen van chocolade die ik die ochtend met Floris heb gekocht.

’s Avonds heb ik nog flink wat werk te doen voor Mamablogger en kijken Pat en ik alvast weer een aflevering vooruit van The Blacklist.

Donderdag

Ik werk ’s morgens thuis tot 12.30 uur. Daarna ben ik de middag vrij, maar helaas werkt het weer niet mee. We maken het binnen maar gezellig. Hier doe ik een poging om ook even een kwartiertje te gaan zitten, maar daar denken mijn mannen anders over…

Ik besluit maar weer aan het werk te gaan en alvast heel veel foto’s te maken voor Mamablogger. Ook hier gaat veel tijd in zitten.

En deze twee? Die zitten ondertussen op hun gemakje een film te kijken en hoor je opeens niet meer. Tja… verschil moet er zijn haha.

Ik ga nu maar even door met de foto’s. Eerst ruim ik alles op en daarna begin ik met het bewerken van de foto’s. Ze moeten een flink stukje lichter!

’s Avonds kan ik wel even relaxen, want ik laat mijn nagels weer doen. Om de drie weken laat ik ze vijlen en gaat er weer een nieuw kleurtje op. Dit keer ga ik voor een zachte kleur roze.

Vrijdag

De laatste dag van de werkweek en deze jongens hebben er alweer vroeg zin in. Het is pas 6.00 uur! Ik moet even bijkomen, maar word wel heel blij van deze foto.

Terwijl ik na het ontbijt nog wat mail wegwerk in mijn pyjama, spelen de jongens restaurantje. Ik maak deze foto van Milan en mij samen.

Op mijn werk kom ik erachter dat de drinkbeker van Floris nog in mijn tas zit. Niet zo handig! Mijn (stief)vader en Milan komen hem op de fiets ophalen op mijn werk.

Na het werk haal ik Floris op en Milan blijft bij opa en oma om er te logeren. Oma moet buiten nog een zonnebril op na haar operatie.

Thuis gaat het werk ook door, want Pat heeft de eerste kuub zand al gehaald voor in de tuin en het straatwerk achter heeft hij er gisteravond al uit gehaald. Er moet in totaal 5 kuub zand gehaald worden om de tuin op te hogen. Het is een flinke klus, maar we moeten er wat voor over hebben…

’s Avonds kijkt Pat op Netflix een serie en ik op aanraden van een collega de serie Younger op Videoland. Zo onwijs leuk, tip!

Zaterdag

Vandaag is een beetje rommelig. Ik probeer te bloggen, maar het lukt niet met Floris om mij heen. Die trekt constant aan de kat, al blijft kat hem ook constant opzoeken. Ik moet Milan op tijd ophalen bij opa en oma omdat hij daar heeft gelogeerd en we gaan om 10.00 uur op kraamvisite. Kraamvisite was super gezellig en om 12.00 rijden we daar pas weer weg. Oeps…

Patrick staat ondertussen om 7.00 uur al bij een bedrijf om een paar kuub zand te halen. Dat rijdt hij vervolgens weer naar huis schept het van de bus af en kruiwagen voor kruiwagen gaat het de tuin in. Ook rijdt hij ondertussen nog met een bus vol zooi naar de stort en rijdt hij naar de houthandel om nog extra hout te halen. Pittig dagje dus!

Patrick moet ’s avonds ook nog even het verkeer regelen bij één van de stille tochten voor de dodenherdenking. Als hij klaar is loopt hij met Milan naar de stad en loop ik daar ook heen met Floris. Voor ons horen die twee minuten stilte er echt bij. Ik kan dan ook niet begrijpen dat er mensen zijn die het niet op kunnen brengen om dat ook te doen.

Zondag

Pat is in alle vroegte weer bezig met de tuin en haalt het laatste straatwerk eruit. Ook gaat de deur uit de schuur omdat het straatwerk een aardig stukje omhoog komt én wordt er een hek tussen ons en de buren verwijderd. We zijn met vier huizen lekker bezig in de tuin, helpen elkaar waar nodig en hebben gezamenlijk hout besteld zodat het ook allemaal bij elkaar past. Leuk om dat zo te kunnen doen!

Ik kan ook niet stilzitten en besluit het hele huis schoon te gaan maken. Ik zeem zelfs alle deuren, maak boven het houtwerk, de ramen en de kozijnen schoon. Verder verschoon ik de bedden, stofzuig ik de hele boel, maak de badkamer schoon en ga zo maar door. Ondertussen pluk ik Floris overal vandaan en doe ik een poging om te bloggen haha.

Pat en Milan weten hoe ze me op stang kunnen jagen. Gelukkig was dit nep anders hadden ze zelf de ramen mogen zemen haha.

We zijn druk aan het werk en lekker bezig. Ik maak verder geen foto’s meer. Vandaag begint voor Milan ook het normale leven weer en er wacht een drukke, chaotische week op ons. Dat laat ik jullie volgende week allemaal zien. Fijne week!

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. Anna
  6 mei 2019 / 09:15

  Heel leuk allemaal. Waar haal je de energie vandaan. Xx

  • 9 mei 2019 / 17:59

   Dankjewel Anna, en dat vraag ik mij soms ook af hoor haha. We liggen wel heel vroeg op bed, dat scheelt 😉

 2. Christine
  7 mei 2019 / 13:52

  Haha, die Milan! Ik kan me helemaal voorstellen dat hij een foto wil van hem en zijn broertje die zo cute zijn 😉 Ben ik het helemaal mee eens!! Maar wat is Milan ook ineens zoveel wijzer weer in z’n gezicht zo!
  O help, nu heb ik ook zin in David’s Gelato.. (ik bedoel het niet vervelend, zo goed ken je me hopelijk inmiddels al wel een beetje ? maar hoe is het met je dieet? Ben namelijk ook op dieet, dus vroeg het me af na je eerdere post erover.. ? en hier is er altijd plek voor David’s Gelato, al moet ik er iets anders voor laten ? We hebben het gewoon zó getroffen met deze ijssalon!!)
  Zo vaak zien we Patrick niet (en ik weet dat dat een bewuste keuze is), maar die laatste foto is een leuke foto van hem!

  • 9 mei 2019 / 17:58

   Ja, Milan wordt opeens heel groot en krijgt een heel ander gezicht. En nee hoor, vind ik helemaal niet vervelend dat je het vraagt. Ik zal binnenkort eens een update plaatsen. Er zijn nu zo’n 4 á 5 kilo af en dat hadden er meer kunnen zijn als ik beter mijn best had gedaan. Vind de avonden nog steeds het moeilijkst, maar over het algemeen gaat het ook niet slecht. En tja, David’s is echt heel erg fijn, zeker de nieuwe!

   • Christine
    10 mei 2019 / 07:36

    Fijn dat je het niet vervelend vond :$
    Ik was het liefst aan WW begonnen, maar mijn sportschool is ook al zo duur, dat ik dat teveel geld samen vind.. voor nu doe ik zelf een poging WW gecombineerd met de eetrichtlijnen en sportschema’s uit ‘Vet man, zo’n baby!’
    Ben heel benieuwd naar jouw update!