Home + Diary | Sinterklaas is in het land en schaatsen in de kerk!

Diary | Sinterklaas is in het land en schaatsen in de kerk!

Dit was de week waar Milan enorm naar uitkeek; Sinterklaas kwam namelijk aan in Nederland. De hele week (eigenlijk al drie weken geleden) was hij in de ban van Sinterklaas en Floris moest maar meedoen haha. Op maandag zaten we al helemaal klaar voor het Sinterklaasjournaal en de hele week werd er meegeleefd met als hoogtepunt de intocht. Maar er gebeurde meer… Veel meer… Kijk je mee?

Maandag

Wat betreft kruipen en staan is Floris een laatbloeier, maar inmiddels staat hij ook. Zo stond hij ’s morgens in zijn bedje!

Als we de hele ochtendspits thuis hebben overleefd, breng ik de jongens bij opa en oma. Oma brengt Milan naar school en ik rijd met de auto door naar Waddinxveen. Alhoewel, doorrijden… Er wacht mij een tweede ochtendspits haha.

Ik heb namelijk een ontbijtoverleg voor mijn werk! Er zijn slechtere manieren om je week te beginnen 😉 Op de tweede foto zie je ons uitzicht, gaaf!

Daarna rijd ik weer terug naar kantoor waar ik de rest van de dag aan het werk ben.

Eenmaal thuis liggen deze spulletjes van De Gorgels op ons te wachten. Ik maak meteen foto’s en schrijf er meteen een blog (klik) over. Deze heb je dinsdag al gelijk kunnen lezen.

Ook kwamen deze Vans binnen voor Floris, zo onwijs leuk! Hij had één paar laarsjes en we wilden er graag nog toffe sneakers bij. Het werden deze.

Een ingezoomde foto. Niet zo mooi, maar wel duidelijk waar wij klaar voor zitten. Het is tijd voor het allereerste Sinterklaasjournaal!

Dinsdag

Op het Sinterklaasjournaal werd gezegd dat je op de site kon kijken of er voor jou ook een schoencadeautje bij zat. De site lag natuurlijk meteen plat, dus dinsdagochtend om 5.45 moest ik van Milan kijken of ‘ie het al deed. Goed tijdstip ook, maar hij deed het wel!

Daarna werk ik de hele dag en als ik thuis kom liggen deze kaartjes op de deurmat! Pat en ik hebben er nu al zin in!

’s Avonds zit er iets heel anders in mijn mailbox, maar wel net zo gaaf; een uitnodiging voor de première van De Fabeltjeskrant! De locatie is Pathé Tuschinski in Amsterdam, maar we hebben ’s middags ook nog een voorstelling in de schouwburg. Even kijken of we het gaan redden.

En dan zie ik op Facebook dat je Pakjesboot 12 kunt bezoeken in verschillende steden. Er zijn nog een paar kaarten te reserveren voor Rotterdam en we besluiten deze meteen te reserveren. Dit is de boot van tv dus super magisch voor kinderen. We hebben er zin in!

Woensdag

Ik begin de dag met enorme bezoekersaantallen! Ik plaats het artikel over de verhoging van de kinderbijslag en die gaat als een malle! Om 9.00 uur heb ik al bijna 1200 bezoekers gehad!

Als Milan op school zit, doe ik thuis nog even snel de was en daarna gaan Floris en ik naar De Chocoladefabriek. Daar heb ik afgesproken met vriendinnetje Chantal en ik ben helemaal vergeten foto’s te maken. Daarna pak ik thuis nog even snel de bakfiets en zet ik Floris met buggy erin. Nog even snel wat boodschapjes halen!

Daarna halen we Milan op en nemen we de croissantjes die ik net heb gekocht mee naar opa en oma.

Als Milan ’s middags bij de musicalles is, loop ik weer even de stad in. Links is de foto voor met de kleding die ik al aan had en rechts is de foto na. Ik koop dat bloesje, het jasje en een grijze skinnyjeans die je niet op de foto ziet. Lekker goed licht ook, maar hé, ik heb weer eens foto’s van mijzelf 😉

’s Avonds krijg ik nog een heel leuk appje van de verkoper van de Decemberhaard. De bestellingen liepen al lekker, maar na mijn blog gaat het opeens heel hard en zijn er ook mensen die er twee tegelijk bestellen. Een voor zichzelf en één voor op het werk. In no time is ze door haar voorraad heen! Zo gaaf dat je dat kunt bereiken met je blog!

Donderdag

Vandaag begin ik weer om 8.00 uur met werken en ik maak geen foto’s. Dat komt pas ’s avonds weer. Pat was in de stad mijn ouders tegen gekomen en vraagt of ze komen eten. We eten rode kool met gehaktballen. Als ik thuis kom is het dus gezellig en zitten we met zijn allen aan tafel. Ik houd ervan!

natuurlijk blijven opa en oma om het Sinterklaasjournaal te kijken met de jongens. Door het licht zijn het niet de mooiste foto’s, maar ach…

Vrijdag

Oké, ik maak vandaag maar één foto en dat is bij de snackbar haha. We gaan weer met een aantal collega’s snacken en het is weer gezellig. De rest van de dag ben ik gewoon aan het werk en rond 17.00 uur fiets ik weer naar huis. Ik ben nog steeds een gevaar op de bakfiets en terwijl ik veel te langzaam fiets, bedenk ik allerlei blogonderwerpen. Je moet toch wat 😉

’s Avonds kijken Pat en ik de nieuwe aflevering van Riverdale en het is eindelijk weer spannend.

Zaterdag

Het was fantastisch weer en Sinterklaas kwam aan! Wat was het een feestje en wat hebben de jongens ervan genoten! Maud was ook mee en is de hele dag bij ons gebleven.

We zijn lekker gaan lunchen en ook opa en oma gingen mee. Het was gezellig druk in de stad! Floris werd het echter wel zat dus Patrick ging daarna met hem naar huis. Ik moest nog langs Heb ik Via in de stad voor een leuke samenwerking. Ik heb er flink wat foto’s gemaakt en jullie zien deze week waarom.

Daarna gingen we naar huis, keek ik wederom een kerstfilm (al twee weken allemaal research ;-)) en gingen Maud en ik naar het Babypark voor een nieuwe voetenzak voor de buggy van Floris.

Daarna kwamen opa en oma patatjes eten en ook Maud bleef nog gezellig. Ik houd van volle tafels en gezelligheid in huis!

We aten vroeg, want we hadden nog iets anders op de planning; schaatsen in de Gouwe Kerk!

We waren er vroeg dus het was nog niet zo druk. Dit is toch een plaatje?! Het was super gezellig en Floris zette zijn eerste stapjes op het ijs. Milan kan ondertussen al behoorlijk goed schaatsen dus ook hij had de grootste lol. Een uurtje later werd het drukker en gingen wij naar huis. Floris moest ook naar bed en de schoenen moesten nog worden gezet.

Zondag

Ik begin de ochtend met een bulk werk. Ik had nog een freelance klus, een deadline voor Squla en wilde vooruit werken voor Mamablogger. Gisteren had ik niets gedaan dus moest ik vandaag wat inhalen.

We rijden aan het begin van de middag naar Rotterdam Alexander om een winterjas te shoppen voor Pat. Gelukkig slagen we bij The Sting (geen spon). Het wordt een leuke groene. Het is overigens wel bijna dezelfde kleur als mijn nieuwe winterjas dus nu lijken we net zo’n ANWB stel haha.

Team lange winterjassen is later op de middag op weg naar het museum, want bij gaan naar het Huis van de Sint! Hier moesten we voor reserveren dus we zijn verzekerd van een plekje.

Om de beer van knuffelpiet te vinden moesten de kinderen in het museum allerlei opdrachten uitvoeren. Het lukte ze de beer te vinden en deze bij Sinterklaas af te leveren! Ook Floris hielp mee met de opdrachten en Milan vond het fantastisch. Bij Sinterklaas mochten zij vragen stellen, in zijn kamer rondkijken en op de foto. Dit is de eerste foto van onze twee jongens samen bij Sinterklaas.

Als we terug lopen vanuit het museum zien we dat de chocoladewinkel open is. Milan zoekt er een chocolade stoomboot uit voor opa en oma en die brengen we nog even langs.

Het weekend zit er weer op!

Ik hoop dat je het leuk vond om weer mee te kijken naar onze week. Fijne nieuwe week gewenst!

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *