Home + Diary | Quality time met Floris en Sinterklaas is aangekomen in Nederland!

Diary | Quality time met Floris en Sinterklaas is aangekomen in Nederland!

Het is maandag dus weer tijd voor een nieuwe diary. Afgelopen week had ik het weer heel druk op mijn werk, maar ik kon het ook moeilijk loslaten net als een aantal andere dingen en daar kreeg ik last van. Ik was gespannen en had zo nu en dan pijn op mijn borst. Niets ernstigs hoor, dat heb ik wel vaker als ik het druk heb. Gewoon een seintje dat ik het even iets rustiger aan moet doen en mij niet zo druk moet maken. Het was even doorbijten, maar ik wist ook dat we er dit weekend even lekker tussenuit gingen. Aan het einde van de week ging het daarom alweer een stuk beter. Kijk je mee naar onze week?

Maandag

Tja, als je week zo begint kan het toch eigenlijk niet meer mis gaan? Ik moest de jongens zoeken, want ze hadden zich verstopt in Milans nieuwe bed. Ze waren zo enthousiast en lief met elkaar dat ik mijn telefoon snel heb gepakt en dat resulteerde in deze blije foto.

Het weer was echter een stuk minder vrolijk. Aan het einde van de dag loop ik zo naar huis, bah!

Thuis tref ik een dolgelukkige Milan, want hij en oma hebben toch nog drie doosjes Sinterklaas Playmobil weten te bemachtigen. Dat ging niet zonder slag of stoot, want er was een man die Milan één doosje wilde geven en vervolgens de rest zelf wilde hebben (meer dan 20 doosjes). Dat liet mijn moeder niet gebeuren en ze kocht er drie ;-). Zo jammer dat mensen het voor hun eigen gewin (want het is blijkbaar handel) kopen ten koste van de kinderen én hun ouders, want door de prijs zo op te voeren is het voor veel ouders niet meer te betalen. En daarbij, dat zou je ook niet moeten willen, want het is toch gewoon belachelijk?! Zo, dat moest ik even kwijt.

We blijven in Sinterklaassferen, want het is tijd voor het eerste Sinterklaasjournaal van dit jaar!

Als de jongens op bed liggen pak ik dit in voor mijn (stief) vader die woensdag jarig is. Mijn moeder is begin december jarig dus we geven hen twee tickets voor Di-rect!

Dinsdag

De eerste foto die ik maak, maak ik ’s avonds van Milans huiswerk. Ik heb totaal geen ruimtelijk inzicht, dus ik had best wat moeite met deze opdracht. Gelukkig heeft Milan wel een goed ruimtelijk inzicht en kon Pat het nakijken.

En dit boek kwam binnen. Slechte foto, maar dit is het vervolg op het eerste boek van Kelly Weekers. Deze bevat 100 praktische tips en leest echt heerlijk weg.

Woensdag

Vandaag ben ik vrij van kantoor, maar er ligt thuis nog een bulk werk te wachten. Eerst brengen we Milan maar eens naar school, wat Floris altijd één groot feest vindt, en daarna fietsen we naar de stad. Eerst maar eens naar de bakker.

In de middag brengen Floris en ik Milan weg naar de musicalles en daarna rijden wij even naar de Action. Milan heeft een nieuw hoofdkussen nodig en wil graag een plaid op zijn nieuwe bed. Ik vind er één bij Action en neem deze voor hem mee.

We hebben een Pietenhuis ingericht en ik heb er wat lampjes in gedaan. Lelijk, maar het voldoet even 😉

Gebed zonder eind noem ik dit maar even, al gaat het inmiddels beter.

Als we ’s avonds op de bank zitten worden we melig en dat eindigt in een potje boter, kaas en eieren op de bank haha.

Donderdag

Normaal werk ik op donderdagochtend thuis, maar nu heb ik een paar uurtjes vrij genomen om samen met Floris naar de schouwburg te gaan. Ukkiepret met Woezel en Pip staat op het programma en wat was het leuk! Floris heeft zo onwijs genoten en als hij geniet, geniet ik ook. Het was zo gezellig, hier waren we allebei aan toe. Ik schrik alleen een beetje van de foto waar ik op sta. Ik heb enorme kringen onder mijn ogen en zie er echt moe uit.

In de middag ben ik eigenlijk alleen maar bezig met mijn werk en de blog, eet ik een snelle lunch en ben ik dat ontspannen gevoel van vanmorgen weer kwijt.

Ik probeer het dan maar met een lekker bad. Dat werkt wel en ik slaap die nacht echt heerlijk.

Vrijdag

Dit zijn de enige twee foto’s die ik vandaag overdag maak op mijn werk. Oeps…

Om vervolgens ’s avonds deze te maken in de sportschool… Rare combi natuurlijk 😉

Zaterdag

We maken in alle vroegte nog het huis aan kant, ik haal nog broodjes op de markt en koop even snel het AD, want ik sta erin.

Daarna stappen we snel in de auto, want we gaan richting Apeldoorn voor ons Sinterklaasweekend in ons favoriete hotel!

We hebben er een heerlijke dag en Sinterklaas is het hele weekend bij ons in het hotel. Dat is natuurlijk feest voor de jongens. Er volgt nog een uitgebreid verslag!

Zondag

Goedemorgen! Zelfs hier in het hotel zijn ze vroeg wakker…

En het Sinterklaasfeest gaat nog even door! Sinterklaas en de Pieten komen ontbijten in het hotel. Ook mogen de kinderen kijken welk cadeau ze in hun schoenen hebben gekregen, er is nog een Mijtershow en er komt zelfs een Piet op bezoek op onze kamer. De jongens hebben ervan genoten en wij ook!

Er zijn nog veel meer foto’s, maar die bewaar ik even voor een fotoverslag.

Pff, dit was mij het weekje wel hoe suf dat misschien ook klinkt. Deze week staat er ook een hoop op de planning; ik laat mijn tattoo zetten, heb een personeelsfeest en we hebben nog meer leuke plannen. Tot de volgende diary!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Christine
  18 november 2019 / 09:50

  Wat een ontzettend leuk bed van Milan!! En wat een heerlijke foto van de kids inderdaad, zo blij!
  Dat méén je van die Playmobil-doorverkoop-praktijken?!! Wat goed dat je moeder er drie afdong en terecht! Maar ook moedig 😉
  Grappig, zo’n ruimtelijk-inzicht-opdracht is voor mij echt een eitje! Zal wel met mijn werk te maken hebben 😉 Mooi dat jullie elkaar zo aanvullen! Ik hoop dat dat bij ons later ook gebeurd als de kids huiswerk hebben.. lijkt me toch een schrikbeeld als je kind met huiswerk komt wat boven je vermogen ligt als ouders (dat was bij mijn schoonouders het geval, maar mijn man redde zich gelukkig prima (alhoewel achteraf bezien het niveau ook eigenlijk te simpel voor hem was))..
  Jammer dat je je zo moe voelde (wil de zalf al helpen voor de kringen?) en er ook fysieke klachten van kreeg. Mijn man heeft ook in drukke periodes pijn op de borst. Toen hij er eens mee naar de huisarts ging, vertelde deze dat het ook z’n borstspieren kunnen zijn die wat meer beweging nodig hebben.. zodra hij in zo’n drukke periode tijd vrij maakt om te hardlopen merktie dat de pijn van de borst af gaat. Zal allicht een combinatie zijn van beweging en me-time in stressvolle tijden!
  Wauw, het voorproefje van jullie weekend ziet er geweldig uit, benieuwd naar het fotoverslag, leuk!!