Home + Diary | Onze eerste werkweek na de vakantie, thuiswerken en dierentuin

Diary | Onze eerste werkweek na de vakantie, thuiswerken en dierentuin

Dit is mijn eerste diary na onze zomervakantie en mijn eerste werkweek na de vakantie is ook alweer een feit. Ik moest er echt even inkomen, maar voor het einde van de week was het alsof ik niet was weggeweest. De tijd gaat zo ongelooflijk hard. Omdat de jongens nog vakantie hadden, werkte ik nog twee hele dagen thuis. Deze week zit ik gelukkig weer vaker op kantoor omdat de jongens vanaf vandaag weer naar school gaan. Dan komen we weer in het normale ritme terecht en dat is ook wel weer fijn, al moet ik zeggen dat we een heerlijke vakantie hebben gehad die tegelijkertijd echt langer had mogen duren. Dubbel is dat hè? Het was een een week van er even inkomen, een kleuter die toe is aan structuur en we sloten de vakantie af met een dagje dierentuin. Kijken jullie weer mee?

Maandag

Goedemorgen! Ik word deze eerste dag van de week wakker met te gekke bezoekersaantallen op Mamablogger. En dat op de vroege morgen. Gisteren waren het er meer dan 7000 en dat heb ik allemaal te danken aan Nu.nl en EditieNL. Deze aantallen beloven wat voor de rest van de dag…

Over tot de orde van de dag, want Pat is al aan het werk en ik moet vandaag ook weer aan de bak. Zoals jullie afgelopen week hebben kunnen lezen start ik een traject voor een hypnotische maagband (virtuele maagband). Ik probeer tussendoortjes in de ochtend zoveel mogelijk te vermijden en ga voor een voedzaam ontbijt. Vandaag maak ik bananenpannenkoeken die verrassend lekker zijn. Ik moet alleen nog een manier vinden om ze in één keer om te kunnen draaien. Als iemand een tip heeft…

De jongens zijn naar opa en oma en ik fiets weer richting mijn werk voor mijn eerste werkweek na de vakantie.

Zijn we weer! Alsof je niet drie weken bent weggeweest.

De jongens hadden een topdag bij opa en oma en zijn zelfs nog naar de Mac geweest. Ik ben blij weer lekker thuis te zijn, heb ze behoorlijk gemist.

Dinsdag

Mijn eerste thuiswerkdag na de vakantie. Dit is ook meteen de enige foto die ik vandaag maak, want ik heb het ontzettend druk en heb de jongens ook nog thuis vandaag. Toch komt het goed en sluit ik aan het einde van de dag moe, maar voldaan, af.

Woensdag

Goedemorgen! We zijn weer alive and kicking ?

Ik begin de dag met een zeer dwarse kleuter en besluit van nijd de grote, houten kast in de keuken op te ruimen. Deze zit vol met knutsel- en inpakspullen en alles wat weg kan gaat weg. Ik smijt alles zo in die vuilniszak. Alle frustratie eruit haha. Heerlijk gevoel weer!

Daarna ga ik naar boven om nog even te werken, maar we hebben weer eens problemen met de wifi boven. Dat is met een telefoon niet erg, maar als je wilt werken wel. Milan wil ook tv kijken en ook dat lukt niet. Ik app Patrick dat we maar weer overgaan naar KPN. Beetje overtrokken reactie, maar het was niet mijn ochtend. Het gekke is dat de lampjes op de wifi versterkers wel goed branden. Ik word er echt helemaal gek van. Uiteindelijk doet alles het weer, maar dat is relatief hier…

Ik had plannen om met Floris op stap te gaan vandaag, maar het weer werkt niet echt mee. Milan heeft een vriendje te spelen en omdat ik er wel even uit moet besluit ik met Floris naar Moordrecht te rijden. We gaan even naar de Aldi en de Appie en halen meteen lekkere dingen voor de lunch. Het vriendje van Milan eet ook mee en ik maak dit broodje voor mijzelf met rode tapenade, humus, olijven en zongedroogde tomaten. Heerlijke lunch en het vult goed!

Het regent nog steeds dus ik speel drie potjes Uno met Floris. We leggen de kaarten nog zichtbaar neer om het hem goed te kunnen leren.

Later op de middag hebben we weer een heel dwarse kleuter en ik moet eerlijk zeggen dat het laatste restje energie dat ik nog had, compleet weg is. Ik heb hoofdpijn en kan niet meer. Na het eten plof ik dan ook even op de bank.

Donderdag

Nieuwe ronde, nieuwe kansen vandaag! Ik werk vandaag weer de hele dag thuis omdat de jongens nog thuis zijn en besluit rond 8.00 uur even met ze te gaan wandelen. We lopen een half uurtje en dat doet me goed! Geeft weer moed voor de rest van de dag haha.

Maar de jongens hebben mazzel, want ze worden opgehaald door opa en oma. Ze gaan naar de proeftuin in Boskoop en vermaken zich prima. Ik werk ondertussen lekker op mijn werkkamer en kan weer even meters maken. Opa en oma zijn goud!

Vrijdag

Ik werk vandaag de hele dag op kantoor en de jongens mogen naar opa en oma waar ze weer een topdag tegemoet gaan.

Ik maak de rest van de dag geen foto’s, maar ’s avonds spelen we weer een potje Uno. Dit keer met zijn vieren, want Milan doet ook nog even mee voor ‘ie weer naar buiten gaat.

Zaterdag

Vandaag is een lekkere regeldag. We zetten de school- en gymtassen van de jongens weer klaar en shoppen nog een stapel kleding voor de jongens (de shoplog volgt later deze week). Alles staat en ligt weer klaar voor het nieuwe schooljaar! ’s Middags gaan we met Floris op pad voor een nieuwe fiets. Na lang wikken en wegen en tig rondjes rijden op het parcours, kiest ‘ie een fiets uit.

Hij is er zo blij mee! Nog wel met zijwieltjes, maar we gaan hard aan de slag om hem zonder te laten fietsen. Of dat snel gaat lukken weten we niet, maar het wordt nu wel tijd. Het is wel lekker om zo nog even een blokje om te gaan na het eten. Heerlijke zaterdag zo!

Zondag

Vanmorgen is het vroeg dag. We gaan namelijk naar de dierentuin Dierenrijk in Mierlo. Ik zal later nog een verslag maken van deze dag en de dierentuin, maar we hebben het enorm naar ons zin gehad. Toen de vakantie begon gingen we op de eerste zondag met dezelfde vrienden naar Toverland en we sluiten hem hier ook weer met elkaar af. Het was een mooie vakantie met heel veel leuke en gezellige dingen. Een ding is zeker: we hebben weer mooie herinneringen gemaakt met elkaar.

Hoe was jullie week? Ik wens jullie in ieder geval een nieuwe, mooie week toe!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Christine
  22 augustus 2022 / 05:32

  Hopelijk brengt het schoolritme inderdaad wat je ervan verwacht.. hier zijn we er ook wel aan toe met een net vier jarig meisje dat tot vandaag nog moest wachten en al behoorlijk eigenzinnig van al dat wachten werd.. veel afleiding in de vorm van spelletjes en wandelingen zijn inderdaad fijn en dat je ouders ook twee dagen de jongens op vangen is fantastisch! Dat geeft je weer echt wat lucht en nieuwe energie dan!!

  Over de pannekoekjes: (en dapper trouwens, deze stap naar de hypnotische maagband!) de klassieke omkeertruc bij pannenkoeken, grote omelets, Spaanse tortilla’s en dat soort dingen is het omkeren met twee borden. Je laat de inhoud van de pan op 1 bord glijden, legt daar een ander bord op, draait de borden om en laat de inhoud dan weer omgedraaid terug in de pan glijden. Vaak gebruik ik dan 1 van de borden ook direct om van te eten 😉 maar een tijdje terug schafte ik een speciale pannekoekspatel aan, een XXLspatel eigenlijk, en die werkt ook heel fijn! Succes en bananenpannenkoekjes vullen inderdaad heerlijk, dingen met eiwitten zijn lifesafers voor een langer voldaan gevoel en het proberen terugdringen van je snackdrang ?

  • Marisca
   Auteur
   22 augustus 2022 / 07:02

   Bedankt voor je reactie! Gaat alles goed met je? Inderdaad heel erg fijn zulke ouders 🙂 En bedankt voor de tip! Ik ga ook eens naar zo’n spatel kijken, want ik zal er wel meer gaan maken de komende tijd 😉

   Fijne dag vandaag en succes met de eerste schooldag van de meisjes!

   • Christine
    23 augustus 2022 / 08:56

    Hoe verliep de eerste schooldag bij jullie?
    Hier viel de jongste in de auto gewoon in slaap!! Maar ze hebben het wel allebei heel leuk gehad gelukkig!!!
    Het is wel een puzzel bij ons.. Jonathan wil dus geen tweede auto omdat hij al OV van het werk heeft, maar daardoor moet de oudste op haar eigen fiets en de jongste bij hem achterop naar school voor hij doorgaat naar het station. Ik haal de kinderen rechtstreeks op uit het werk, sta 5 minuten voor tijd bij de school van de oudste, leg de achterbank plat, kieper de fiets van de oudste in de achterbak en haal de jongste daarna op van haar school. Maar ik weet niet of ik dat vol kan houden met de steeds groter wordende buik ? het is best een grote en zware fiets al van mijn dochter omdat ze al zo lang is ?
    Maar een andere optie heb ik eigenlijk ook nog niet gevonden. Een half uurtje eerder weg gaan op maandag en donderdag is weer een uur ouderschapsverlof=salaris inleveren. Dan zou ik wel eerst met de auto naar huis kunnen rijden en zelf twee scholen af kunnen fietsen om de kinderen op te halen. Maar dat is ook verre van ideaal natuurlijk.
    Nog zo iets stoms gisteren: ik ging dus nog even op het werk naar de wc voor ik wegging en realiseerde me onderweg pas dat ik een uur en drie kwartier later pas thuis weer naar de wc zou kunnen.. natuurlijk moest ik toen prompt plassen ? dus dat heb ik maar gauw even op school gedaan, maar dat had ik me dus ook nog niet gerealiseerd!
    Nouja, we kijken gewoon even aan voor hoe lang het zo gaat en misschien dat er toch nog een oplossing uit onverwachte hoek op ons pad komt.
    Verder mag ik namelijk helemaal niet klagen, het gaat heel erg goed met mij en mini-mensje en volgende week hebben we de 20wkn echo gewoon alweer!!