Home + 5x leuke en voordelige cadeautjes voor kinderen

5x leuke en voordelige cadeautjes voor kinderen

Heeft jouw kind veel vriendjes en vriendinnetjes die jarig zijn in september? Dat zou nog weleens kunnen kloppen want in deze maand worden de meeste kinderen geboren. Nu de maand van de roze wolk weer om de hoek komt kijken, zul je misschien veel op pad moeten voor kindercadeautjes. Gelukkig is het niet de meest kritische groep mensen. Toch wil je elk jaar met een origineel cadeau aankomen. Ik begrijp de struggle maar al te goed! Dat is precies waarom ik een aantal leuke cadeau-ideeën heb verzameld. Lees vooral verder om inspiratie op te doen.

1. Stimuleer creativiteit met een kleurboek

Kinderen worden gekenmerkt door hun fantasie en creativiteit. Met een kleurboek stimuleer je de creatieve vaardigheden van een kind. Hoe leuk is dat? Wanneer je budget iets hoger ligt kun je er zelfs nog voor kiezen om er een leuke pennen-, potloden- of stiftenset bij te geven.

2. Laat ze spelen met woorden in een dagboek

Een andere manier van creatief bezig zijn is schrijven. Sommige kinderen vinden het leuker om hun gedachten in woorden uit te drukken dan om ze uit te tekenen. Daarnaast is het natuurlijk vet cool om je eigen dagboek te hebben als kind.

3. Wat dacht je van interactief speelgoed?

Veel kinderen vinden het leuk om te spelen met bijvoorbeeld auto’s, maar hoe leuk is het als hun spullen ook echt met ze ‘meespelen’? Dat kan wanneer je kiest voor speelgoed wat bijvoorbeeld geluid/muziek kan afspelen, kan praten of uit zichzelf kan bewegen. Let er dan wel even op dat je de juiste batterijen erbij geeft. Het zou sneu zijn als je D-batterijen geeft terwijl ze eigenlijk de kleinere aa batterij nodig hebben om ermee te kunnen spelen.

4. Geef ze een leuke rugzak of drinkbeker

Ben je op zoek naar een leuk en handig cadeau? Dan is een rugzak misschien wel de juiste match. Rugzakken vallen altijd goed in de smaak, vooral wanneer je er eentje kiest met het favoriete actiefiguur van het kindje. Misschien heeft de persoon waarvoor je een cadeautje koopt al een mooie rugzak, maar nog geen leuke drinkbeker. In dat geval zou dit nog wel eens een heel goed idee kunnen zijn. Voor een paar euro geef je een kind extra motivatie om genoeg te drinken.

5. Een puzzel

Een puzzel is een super leuk cadeau. Vooral wanneer het kind het fijn vindt om iets voor zichzelf te doen. Met een puzzel zorg je ervoor dat je het brein fit houdt, volgens neuropsycholoog Erik Scherder. Wil je graag een uitdagende puzzel schenken, maar is het kind erg intelligent of al wat ouder? Dan zou je ook eens kunnen kijken naar een 3D puzzel.

Ik hoop dat ik je een beetje op weg heb kunnen helpen. Nu kun je een halfuur in de winkel staan zoeken naar het juiste cadeau in elk geval van je to-do-lijst schrappen.

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *