Home + Diary | Pechdag, geen beugel, vakantie boeken, kapper en lekker weekend

Diary | Pechdag, geen beugel, vakantie boeken, kapper en lekker weekend

Het was een week die voorbij vloog ondanks dat het niet mijn week was. Het liep niet en zulke weken zitten er nou eenmaal tussen. Zo begon maandag met een kapotte bakfiets en kreeg Milan zijn beugel nog niet. Aan de andere kant boekten we onze zomervakantie en hadden we een druk, maar lekker weekend. Ik ga maar gewoon beginnen, kijk je mee?

Maandag

Dit is niet mijn ochtend en dat begint al vroeg. Zodra de jongens wakker worden (lees: voor 6.00 uur) is er al onenigheid en er ligt iets geks op de slaapkamervloer waardoor ik rond 6.15 uur dan maar beide bovenverdiepingen stofzuig. Als ik de kamer van Floris stofzuig zie ik dat het een enorme bende is op zijn Legotafel. Die ruim ik ook maar meteen op. Ik heb er even flink de balen in. Toch lukt het weer om op tijd klaar te zijn en we lopen naar de bakfiets om naar school en daarna naar kantoor te gaan.

Wat blijkt: de rem van de bakfiets is bevroren. Ik fiets er nog mee naar school in de hoop dat het helpt, maar ik fiets steeds zwaarder en als ik dan toch moet remmen en extra hard in de handrem moet knijpen, gaat het mis. De rem blokkeert het achterwiel waardoor hij helemaal niets meer doet… Ik kan wel huilen. Toch heb ik geen keus en moet ik hem laten staan bij school. Ik loop naar huis en bel ondertussen de mobiele fietsenmaker (we hebben nog geen fietsenmaker in de wijk) en hij kan gelukkig einde van de middag komen. Daarna bel ik naar mijn werk dat ik wat later ben.

Mijn lieve collega regelt een parkeerpas (geen pas betekent de hele dag betaald parkeren). Deze is er gelukkig nog. Nog even de auto krabben en daarna kan ik eindelijk naar kantoor. Wat een gedoe… In de loop van de middag komt de fietsenmaker voor een nieuwe remkabel. Laten we hopen dat we deze kou nu even kunnen trotseren, want de bakfiets past niet in de schuur. Dat is één van de weinige dingen die ik mis aan ons vorige huis.

Als de jongens boven zijn ben ik helemaal klaar met vandaag. We ploffen op de bank en kijken Sleepers. Wat een goede, nieuwe serie. Ondertussen hoop ik morgen op een betere dag.

Dinsdag

Vandaag ben ik beter voorbereid. Ik ga al vroeg naar buiten om te kijken hoe het met de fiets is. De rem is gelukkig niet bevroren, maar het slot van de accu en mijn versnelling wel. Het slot kan ik ontdooien door er een vlammetje bij te houden, maar mijn versnelling is een ander verhaal. Gelukkig kan ik wel fietsen en in de loop van de dag gaat het beter met de versnelling.

Omdat ik heb geleerd van gisteren, krab ik vast de autoruiten voor de zekerheid. En we hebben de auto vanmiddag nog nodig dus dan is dat maar vast gedaan.

Eenmaal op de fiets is dit het uitzicht. Wat een plaatje!

Van een collega van een andere afdeling krijgen we allemaal een kerstkaart met een sleutelhanger. Voor iedereen eentje met zijn of haar naam erop. Lief!

Ik heb de middag vrij genomen omdat Milan zijn nieuwe beugel krijgt. Helaas loopt het allemaal anders. Het is een heel verhaal, maar de beugel bleek niet goed te zijn waardoor we zonder beugel naar huis gaan. Volgende week gaan we in de herkansing en hopen we dat de beugel wel goed is.

’s Avonds komt reisagent Mirjam weer langs voor de zomervakantie. Het is uiteindelijk weer iets heel anders geworden dan we van tevoren hadden bedacht, maar volgens mij hebben we weer een toffe vakantie geboekt dankzij haar! Binnenkort vertel ik er meer over.

Woensdag

Morning! Vroeg dag, want ik heb een behoorlijke to do lijst. Ik begin in ieder geval even met ons bed. Dit is perfect weer om het beddengoed even uit het raam te hangen.

Kijk maar… Ik wilde dit allemaal voor 13.30 uur gedaan hebben en dan had ik ook nog twee afspraken. Ook moet ik nog even de stad in en ik wil nog een bananenbrood bakken. Alles van de lijst gaat het natuurlijk niet worden. Gelukkig kom ik uiteindelijk wel een heel eind.

Eerst ga ik voor de vierde en laatste keer onder hypnose. Daar vertel ik later deze week meer over. Daarna race ik nog snel even naar de HEMA en niet veel later ga ik voor mijn nagels.

Heel heftig voor mijn doen, maar ze zijn wel helemaal klaar voor de Kerst. De volgende keer wordt het weer klassieker ?.

In de middag komt er er een vriendje spelen van Floris. Samen verven ze notenkrakers en zijn ze lekker aan het spelen.

Donderdag

De foto die ik het meest maak deze week haha.

Floris speelt bij een vriendje vanmiddag terwijl ik thuis werk. Aan het einde van de middag haal ik hem weer op. Hij heeft er lekker geknutseld en een eigen kaars gemaakt. Deze moet ’s avonds uiteraard aan.

Vrijdag

Spekglad op de weg. Ik besluit om maar met de auto naar het werk te gaan.

Maar ik heb geen tijd om te tanken en als ik naar huis rijd, gaat het lampje branden. Hoewel ik nog genoeg kilometers kan rijden, word ik hier toch zenuwachtig van. Helemaal omdat de brug open staat. Living on the edge hoor ?.

Tijd voor lijstjes en briefjes, want we moeten nog een hoop doen, regelen en onthouden. En hoewel ik behoorlijk digitaal ben, ga ik nog het lekkerst op lijstjes.

Zaterdag

Drukke ochtend vandaag. De boodschappen komen vroeg en vlak daarna – om 8.00 uur –  staat de kapster voor de deur voor de jongens. Daarna gaan we tanken, de auto wassen, en naar de stad. Daar werken we een heel lang lijstje af én ik shop een jurkje voor Kerst. Goud met glitters van WE. Je vindt dit jurkje hier.

Als we alles hebben in de stad, rijden we naar de winkel van mijn broer en schoonzus in Bergambacht. De winkel heet Nana Groen-Wonen en breng het gerust eens een bezoekje.

Na het eten is er een kerstparade in de wijk. Deze foto doet geen recht aan hoe leuk het echt was, maar je kunt de filmpjes nog zien op mijn Instagram.

Zondag

diary_persoonlijk_kapper_nieuwe beugel_weekend_mamablogger_

Zondags ontbijt!

We hebben onlangs dit apparaat gekregen van Kärcher. Hiermee kan je meubels en tapijt reinigen. We proberen hem uit en de eerste resultaten zijn positief. Komend weekend wil ik hem gebruiken voor ons matras en ik zal er later uitgebreid over schrijven. We zijn hem echt goed aan het testen.

Pat heeft ontdekt dat we internet hebben op de tv. Dit is toch leuk haha.

Lunchen bij Dennis, Petra en de kids. Super gezellig!

En deze knapperd bij hun kerstboom ?.

In de middag gaan we nog even naar de stad, want Milan heeft hard gespaard voor twee nieuwe LEGO sets. Heel gelukkig kind hier haha. Daarna eten we bij mijn ouders en zijn we voor het weer echt slecht wordt, weer thuis.

Dit was hem weer. Hebben jullie ook genoten van het koude weer of hebben jullie hebben ook al een vakantie geboekt? Wij hopen in ieder geval op een nieuwe beugel voor Milan. Op naar Kerst ??, fijne week!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *