Home + Diary | Naar school en Floris’ eerste hapjes!

Diary | Naar school en Floris’ eerste hapjes!

Deze week weer een flinke mijlpaal; Floris is 4 maanden en dat betekende dat we wat vast voedsel mochten proberen te geven. Dat hebben we natuurlijk vast gelegd en wat een prachtige foto’s zijn dat geworden! Verder hadden we een informatieavond bij Milan op school, want hij is eind januari overgegaan naar fase 7 (groep 4). Natuurlijk was het Valentijnsdag en er gebeurde nog veel meer. Kijk je mee?

Maandag

We begonnen de ochtend wit! Het was op sommige stukken echt glad dus we moesten uitkijken op de fiets. Gelukkig kwamen we heelhuids aan bij opa en oma. We brachten Floris weg en daarna bracht ik Milan naar school.

’s Middags ben ik vrij en het is prachtig weer! Ik wandel met Floris over de markt. In dit stadhuis zijn Patrick en ik getrouwd en hij staat ook op het geboortekaartje van Floris. We wandelen zo naar Milans school om hem weer op te halen.

Mijn (stief)vader is geslaagd voor zijn examen en terwijl Patrick een cursus heeft besluit ik eens een poging te wagen om zelf een kaartje te maken…

Dinsdag

Ik breng Milan naar school en hij laat zien waar hij is met lezen. Hij gaat echt als een malle! Daarna moet ik de hele dag werken en daar maak ik natuurlijk geen foto’s van. We komen thuis, eten wat en Patrick en Milan gaan daarna nog samen boodschappen doen. Als zij terug komen brengt Pat de jongens naar bed en ik ga door naar school voor de informatieavond.

We mogen de werkboekjes inzien en ik kan niet anders zeggen dan dat hij het heel goed doet. Gelukkig maar! Ze werken ook veel op de iPad en ook daar mogen we een opdracht op doen. Goed om te zien en het was nog gezellig ook op school 😉

Woensdag

Happy Valentine! Ik krijg deze mooie rozen van mijn mannen en Milan heeft iets moois gemaakt namens hem en Floris voor Pat. Dit hebben jullie laatst al in de DIY kunnen zien.

Ik werk een paar uurtjes en haal Floris en Milan op. Thuis eten we en daarna gaan we door naar…

…Musicalles! We hebben nu de datum doorgekregen van het optreden. Milans groep doet twee voorstellingen op één dag in de Goudse Schouwburg. Hij moet vanaf nu iedere week het script meenemen en oefenen. Hij is zó trots op zijn rollen en doet zó zijn best. Hij kan niet wachten totdat hij in de schouwburg staat en wil het liefst dat iedereen naar hem komt kijken. Ik ben benieuwd hoe hij het vindt op het podium.

Donderdag

Ik heb een dag extra vrij genomen en dat is heerlijk! Er komen deze dag behoorlijk wat pakketjes binnen dus we moeten weer aan de bak. Heel veel speelgoed om te reviewen. Milan vindt het superleuk om die vlogs op te nemen en doet alles even enthousiast.

Ik ga lekker in huis aan de slag en maak heel veel foto’s voor de blog. Lekker zo’n rommeldagje!

Bijna alles is uitgepakt en ik vertel Milan dat hij enorm veel geluk heeft dat hij dit allemaal krijgt. Dit beseft hij gelukkig zelf ook wel.

Vrijdag

Floris en ik brengen Milan naar school en lopen terug naar huis. We komen altijd langs onze favoriete bakker en wat rook het weer lekker! Deze bakker is ook hofleverancier dus dan kun je ervan uitgaan dat het echt heel erg lekker is daar! Wij halen er regelmatig wat lekkers, maar ik kan de verleiding weerstaan.

We moeten door, want om 9.40 uur staat er een bezoek aan het consultatiebureau op het programma. Hier heb je alles over kunnen lezen in de update over Floris.

Floris krijgt zijn prikjes en is daarna slaperig. Ik kruip met hem op de bank en de hele wereld kan mij gestolen worden. Ik ben vrij, het huis is schoon en netjes en voor Mamablogger is alles ruim op tijd klaar. Mijn hoofd is even leeg en voor een paar uurtjes lijkt het alsof Floris en ik alleen op de wereld zijn.

Als Milan uit school komt zit dit in zijn rugtas. Als je dit vindt, smelt je toch? Wij ook van jou lieve, mooie, fantastische Milan!

Milan gaat bij opa en oma logeren en ik breng hem met de auto weg. Daarna rijd ik door naar de Lidl om voor Pat en mij wat lekkere smeerseltjes te halen voor op een toastje. Deze carpacciotapenade had mijn zus vorig week en is zó lekker! Aanrader!

Zaterdag

Met een baby van 4 maanden is om 7.00 uur wakker worden hetzelfde als uitslapen. We rijden even naar Rotterdam om wat kleertjes te shoppen voor Floris en zonnebrillen voor Milan. Die raken altijd kwijt of gaan stuk dus kopen we ze altijd bij de Primark. In de middag halen we Milan op en daarna geven we Floris zijn eerste hapjes banaan!

Milan is ondertussen ook op pad geweest met opa en oma en vroeg aan hen of hij bloemen mocht kopen voor ons. Welk kind doet dat nu? Dit is toch waanzinnig lief?! Na dat briefje van gisteren is dit ook wel een tranentrekker hoor.

Zondag

We beginnen deze zondag zoals altijd met afbakbroodjes, gekookte eitjes en versgeperste jus. Heerlijk!

We gaan naar een verjaardag en genieten onderweg van het uitzicht en het heerlijke weer.

De rest van de dag rommelen we lekker thuis, blog ik weer vooruit en nemen Milan en ik nog wat vlogs op.

Laten we hopen dat de komende week net zo fijn is! Dit wordt de laatste week met een 20-urige werkweek, daarna gaan we naar 32. Fijne week!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *