Home + Diary | Jarige jongens, nieuwe kamer, vrije dagen en veel gezelligheid

Diary | Jarige jongens, nieuwe kamer, vrije dagen en veel gezelligheid

We hebben zo’n heerlijke week achter de rug! De jongens waren jarig en Pat en ik waren een paar dagen vrij. We gingen op pad en Floris kreeg een nieuwe kamer. Het was ontzettend relaxt en zo gezellig. Kijk je mee naar deze fijne week?

Maandag

Afgelopen weekend hebben we de meubels van Floris verkocht en vanochtend halen we de laatste spullen uit zijn kamer. Nog even een stofzuiger en dweil door de kamer (voor de zoveelste keer de afgelopen dagen) en dan is het wachten op zijn nieuwe meubels die vandaag worden geleverd.

Terwijl we wachten eten we nog een lekker taartje.

Daar zijn de mannen van Babypark!

Na 2,5 uur monteren gaan de mannen weg. Weer even stofzuigen en dweilen en daarna kan het inrichten beginnen. Wat is het mooi geworden wat is de opbergruimte fijn! Floris is helemaal gelukkig met zijn nieuwe kamer. Deze kan straks ook mooi mee naar het nieuwe huis.

Dinsdag

Hieperdepiep voor onze allerliefste Floris! Vandaag is hij echt jarig en mag hij zijn Legobonnen uitgeven. Hij kan niet wachten, haha.

Hij heeft behoorlijk wat bonnen gekregen dus kan maar liefst vier sets uitzoeken. Dat viel niet mee in een winkel waar zo ontzettend veel keuze is, maar wat is ‘ie uiteindelijk blij met de buit.

In de middag rijden we nog even naar de Kwantum voor twee kleine prullenbakken voor op de kamers van de jongens. Heerlijk dat gerommel. ’s Avonds gaan we nog lekker uit eten bij La Cubanita, maar dat laat ik jullie morgen zien. Dan vertel ik namelijk meer over hoe wij de verjaardagen van de jongens hebben gevierd.

Woensdag

Hieperdepiep hoera voor onze allerliefste Milan! 13 jaar alweer en wat is het toch een fantastisch kind. Vandaag is zijn dag en die ziet er weer heel anders uit.

We beginnen onze dag bij LEGO World in de Jaarbeurs en wat is het weer een feest. Het uitgebreide verslag heb je hier al kunnen lezen. Daarna gaan we door naar de Coolblue in Utrecht, want Milan heeft na maanden zijn PlayStaion 5 bij elkaar gespaard! Hij heeft zakgeld gespaard, statiegeld verzameld, flyers gelopen, zijn Nintendo Switch verkocht én natuurlijk veel gekregen voor zijn verjaardag. Hij betaalt contant, met cadeaubonnen en met pin, maar het is gelukt!

Ook hij mocht kiezen waar hij wilde eten en hij koos voor Atlantis in Gouda. Eenmaal thuis wordt er nog een potje gevoetbald op de nieuwe PlayStation en natuurlijk wint Feyenoord van Ajax 😉

Donderdag

Uit met de pret! Pat en ik moeten weer aan het werk en de jongens mogen bij opa en oma logeren.

Wij zijn vanavond alleen dus ruimen samen alle verjaardagsversiering op. Daarna gaan we even zitten voor onze nieuwe keuken. We hebben zaterdag een afspraak voor het uitzoeken van een keuken en voorafgaand moeten we een vragenlijst invullen.

Vrijdag

De jongens zijn er niet en ik ben erg vroeg wakker. Lekker, want dan kan ik nog een hoop doen. Zo bak ik ook al lekker vroeg een bananenbrood en versier ik vast de tafelklem voor Halloween. Als de jongens dan thuiskomen is het gezellig en ruikt het lekker. Noem mij maar een muts, maar daar kan ik echt van genieten. In de middag komen de jongens thuis en ik heb flink wat werk kunnen verzetten.

Zaterdag

Op pad met de mannen voor pompoenen! En nog even naar de HEMA voor wat extra Halloweenversiering.

Volgende week vieren we namelijk Halloween in de wijk en ik maak het buiten alvast een een beetje gezellig.

In de middag gaan Pat, Milan en ik op pad voor onze nieuwe keuken en Milan mag een stukje intekenen. In het dagboek dat ik bijhoud over dit nieuwbouwtraject vertel ik hier meer over. Na ruim 3,5 uur halen we Floris weer op bij opa en oma waar we meteen mee mogen eten. We eten zuurkool en aangezien het heel hard regent past dat perfect bij dit weer.

Zondag

Tijd voor ons zondagse ontbijtje!

Ik pak de fiets om even naar de Action te gaan. Even lekker alleen, want dat is ook weleens fijn. De rest van de zondag blijven we thuis.

We hebben echt een heerlijke week gehad en de jongens hebben topverjaardagen gehad. Op naar weer een nieuwe week en aanstaande zaterdag vieren we Halloween. Fijne week!

 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Christine
  23 oktober 2023 / 06:43

  Van harte gefeliciteerd met de verjaardagen van de jongens! Ziet er uit als heerlijke dagen met ze, echt feest! En ik ben ontzettend blij dat jullie zijn ingeloot en alles lopende is voor een nieuw huis en lees met heel veel interesse en blijdschap voor jullie je ‘nieuw huis-posts’!!

  • Marisca
   Auteur
   23 oktober 2023 / 06:47

   Dankjewel en leuk weer van je te horen! Dacht van de week nog een paar keer aan je en vroeg mij af hoe het met jou/jullie gaat. En ik ga je natuurlijk op de hoogte houden van alles rondom het nieuwe huis 😉

   • Christine
    24 oktober 2023 / 07:02

    O, dan voel ik me vereerd hoor, dat je aan me dacht ???????? ja, zit best in een bubbel hier thuis nu ik niet meer werk.. bewuste keuze hoor en ik heb er ook geen last van ???? maar dat is gewoon ook wat de hormonen en borstvoeding blijkbaar met mij doen. Bij de andere twee moest ik mezelf zoveel geweld aan doen om weer in iedereen en alles interesse te tonen zodra ik weer ging werken, ik heb me een paar maanden heel goed gevoeld in het kleine wereldje van thuis.. ik las zeker nog je blog, alleen dan af en toe dagelijks en soms in ‘bulkvorm’ ???? .. maar ik begin langzaamaan weer een beetje uit m’n cocon te komen ???? had sowieso veel tijd nodig om alles op z’n plek te laten komen.. vanwege mijn verhouding met eten was ik vorig jaar in therapie gegaan en toen was ik onverwacht, heel wonderlijk, in verwachting van ons laatste kindje.. daardoor ging alles niet on hold maar intensiveerde alles juist met EMDRsessies als klapstuk net voor de bevalling. Vervolgens is het heel helend geweest om nog zo’n lange tijd gesprekken te blijven voeren en mezelf te onderzoeken en ik heb er eindelijk vertrouwen in dat ik genoeg tools heb om eetbuien in de toekomst het hoofd te bieden. Dat soort dingen uitpluizen zijn heel confronterend. Want niemand gaat vanuit het niets in het rood: er zijn altijd één of meerdere signalen dat je afglijdt naar een eetbui of periodes van eetbuien. Maar dat onderzoeken en bedenken hoe je dat gaat voorkomen en gaat terugvallen is wel de key voor de toekomst. En ook gewoon de nuchterheid: ik blijf gevoelig voor eten als troostmiddel, eetbuien gaan nooit meer weg en dat is wat het is. Dus zo ben je weer bij ????