Home + Dagje weg | Review LEGO World 2023

Dagje weg | Review LEGO World 2023

Afgelopen woensdag was Milan jarig en dat vierden we op de openingsdag van LEGO World 2023, hoe leuk is dat?! Jarenlang was LEGO World een traditie tijdens de herfstvakantie tot de welbekende pandemie roet in het eten gooide. Daar denken we lekker niet meer aan, want het LEGO event is terug en hoe! Dit jaar is de 20e editie en deze duurt tot en met dinsdag 24 oktober aanstaande. Ik vertel je alles over ons bezoek!

Wat is LEGO World 2023?

LEGO World vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Een fijne centrale plek in Nederland en gemakkelijk te bereiken, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Wie weleens in de Jaarbeurs is geweest, weet dat dit de perfecte plek is voor een groot evenement. En dat is maar goed ook, want LEGO World is het grootste LEGO event ter wereld!

Toen wij er voor het laatst waren was Floris nog heel klein. Te klein om het zich te herinneren. Toen hij vroeg waar we precies heen gingen omschreven wij het als één grote LEGO wereld waarin je je letterlijk tussen alle bouwwerken en figuren bevindt, in plaats van dat je ernaast staat of mee speelt.

Kinderen kunnen zelf ervaren hoe het is om één van de Ninjago figuren te zijn, op de foto met Z-blob van LEGO DREAMZzz, maar je kan ook letterlijk plaatsnemen in de diner van LEGO Friends en ervaren hoe het is om in de LEGO City gevangenis te zitten. Je bevindt je letterlijk in de LEGO wereld en daar worden wij als echte fans in ieder geval heel erg blij van.

Er zijn vier verschillende LEGO werelden: Reality, Fantasy, Freestylers en Star Wars. Ook kunnen bezoekers zich voor het eerst dit jaar onderdompelen in diverse Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) en Hologram experiences. Verder kun je de volgende themawerelden bezoeken: LEGO Ninjago, LEGO City, LEGO Friends en het nieuwe LEGO DREAMZzz.

Floris was vooral onder de indruk van die laatste, want hij is momenteel helemaal in de ban van LEGO DREAMZzz.

Ons bezoek

Ervaring LEGO World verschillende leeftijden

Onze jongens schelen zeven jaar en ik zeg het weleens vaker: het is soms echt lastig een uitje te bedenken dat voor beide leeftijden écht leuk is. Gelukkig is het in dit geval leuk voor álle leeftijden. Milans voorkeur ging nu vooral uit naar de bouwwerken, de auto’s (je bent carspotter of niet, haha) en het LEGO museum met daarin de oude sets en de houten eend waarmee het allemaal begon. Dit hebben we in Billund ook gezien, maar het blijft interessant en er is altijd iets nieuws te ontdekken.

Floris wilde als eerste naar de wereld van LEGO DREAMZzz en wilde vooral lekker spelen. Tig keer van de glijbaan af in de LEGO City gevangenis en lekker bouwen. En gelukkig kan dat ook!

Dit vonden onze jongens het leukst

Milan wordt ouder dus zijn interesse gaat nu vooral naar het technische LEGO en de wijze waarop de dingen gebouwd zijn. Hij kijkt nu met een heel andere blik naar LEGO. Verder is hij gefascineerd door de geschiedenis. Het is ook een mooi familieverhaal. Voor Floris was het hoogtepunt dat hij op de foto mocht met Z-blob.

En beide jongens wilden natuurlijk niet weg voordat een speciaal LEGO World mini figuur hadden gemaakt. Die wil je als echte fan in je collectie, haha!

Conclusie

Wij hebben het ontzettend naar ons zin gehad tijdens deze editie van LEGO World. En er is nog zoveel meer te zien en te doen.

Wie ons al een tijdje volgt, weet dat we echte LEGO fans in huis hebben en twee jaar geleden rond deze tijd waren we zelfs in Billund. Daar hebben we ons de hele week ondergedompeld in LEGO. Niet alleen de jongens, maar ook Pat en ik vinden het oprecht leuk. LEGO heeft voor ons iets gezelligs en we hebben er mooie herinneringen aan. Samen bouwen na verjaardagen en feestdagen, een kinderfeestje in de Legowinkel, onze trip naar Billund en we waren zelfs in het LEGO Discovery Centre in Duitsland toen ik net zwanger was van Floris.

Mocht je deze herfstvakantie de kans hebben erheen te gaan, dan kunnen wij dat alleen maar van harte aanbevelen. Ga erheen, speel mee en geniet van de gezelligheid!

Praktische informatie voor jouw bezoek

Alles wat je wil weten voor een bezoekje aan LEGO World
Een regulier entreeticket kost €25,- p.p. (kinderen tot en met 2 jaar zijn gratis). Een ticket geeft toegang tot het gehele evenement voor een volledige dag (10:00-17:00 uur), inclusief alle attracties en activiteiten. Tickets zijn verkrijgbaar via LEGOWorld.nl en Ticketmaster.
Let op: er kunnen geen kaarten aan de kassa van de Jaarbeurs worden gekocht. 
Elke hal van LEGO World beschikt over één of meerdere horecaterrassen. Hier kunnen bezoekers hun meegenomen en/of ter plekke gekochte eten en drinken nuttigen. Alle hallen van LEGO World zijn toegankelijk voor grote en kleine bezoekers met een rolstoel. LEGO fans die prikkelgevoelig zijn, kunnen even bijkomen in een stilteruimte.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *