Home + Diary | Jumpsquare, BBQ, bioscoop, Futureland en eindelijk vakantie!

Diary | Jumpsquare, BBQ, bioscoop, Futureland en eindelijk vakantie!

De laatste werkweek voor de vakantie kan voor je gevoel heel lang duren. Het was een gezellige week, maar ik was ook echt toe aan vakantie. Gewoon wat rust en ontspanning. Even niets moeten, alleen maar genieten. Daar keek ik zo naar uit! Nu hebben we eindelijk vakantie, maar we blikken nog even terug naar afgelopen week. Ik ging met de jongens naar Jumpsquare, we barbecueden met onze oude buren en ik ging naar de bioscoop met een vriendin. Kijk je mee?

Maandag

Het wordt warm vandaag dus ik zet al vroeg alle ramen tegenover elkaar open. Voor we weggaan doe ik alles dicht en doe ik de gordijnen dicht. Gelukkig blijft het koel zo.

Ik werk vandaag op kantoor en we hebben om 9.00 uur een podcastopname gepland staan. Heel erg leuk! Ben je benieuwd naar onze podcast? Zoek dan op Spotify naar ‘Mij een Zorg! – waarom het onze ZorgPartners wel kan schelen’. In onze afleveringen interviewen we collega’s die vertellen over wat hun werk zo bijzonder maakt. Mooie verhalen en anekdotes.

Ik heb alle werkafspraken van deze week gepland op deze dag zodat ik de rest van de week alles op mijn gemak kan afronden. Als ik terugkom van een afspraak op locatie zie ik al deze vissen in het water bij kantoor. De rest van de dag maak ik geen foto’s meer. De jongens hebben een topdag bij opa en oma en mogen morgen ook de hele dag komen. Ik ga dan de hele dag naar kantoor waar het een stuk koeler is dan thuis. Milan speelt weer lekker buiten en gaat zelfs nog even zwemmen met vriendjes.

Dinsdag

De jongens morgen vandaag de hele dag naar opa en oma. Ik besluit om dan op kantoor te gaan werken. Wel zo gezellig en heerlijk koel. Ik merk daardoor zelf niet zoveel van de hitte. Eenmaal thuis is binnen ook lekker koel. Kijk even het verschil in temperatuur met binnen en buiten.

De rest van de week zullen we het badje in de tuin niet meer gebruiken dus we besluiten deze weg te halen. Krijgt het gras ook weer lucht haha.

Woensdag

Floris heeft zijn naam geschreven én mij getekend met een balletje op mijn haar, want dat heb ik altijd 🙂

Ik heb een uurtje Jumpsquare geboekt voor de jongens. Het is niet druk dus ze hebben het rijk bijna voor zichzelf alleen. Daarna gaan we even naar het winkelcentrum voor wat vakantieboodschappen en een koffertje voor de handbagage.

Hond Moos is van mijn zus en haar gezin en logeert de komende twee weken bij mijn ouders. Kijk nou even hoe lief hij erbij ligt!

Mijn nagels en wenkbrauwen zijn klaar voor de vakantie!

Rond 17.30 uur rijden we naar onze oude straat voor een gezellige barbecue met onze oude buren. Het was mooi weer en heel gezellig. Dit missen we nog steeds, maar gelukkig houden we contact. In oktober is het alweer twee jaar geleden dat we verhuisden, wat gaat de tijd toch hard.

Donderdag

Vandaag werk ik de hele dag thuis. Het is een druilerige dag dus de jongens moeten zich binnen vermaken. Milan kan niet buiten spelen en Floris kan de tuin niet in. Toch verloopt de dag heel erg goed en relaxt. Ik heb om 9.00 uur een Teams overleg. De enige van vandaag dus dat gaat prima. Ook wanneer ik telefoon krijg weten ze dat ze stil moeten zijn. Dat is nog weleens een uitdaging, maar het gaat. De jongens zijn lief en vermaken zich op zolder, Floris tekent en Milan kijkt YouTube en helpt mij tussendoor met bijvoorbeeld de vaatwasser leegruimen.

Als ik thuiswerk hebben we altijd een lekkere lunch. Zo houden we het ook een beetje leuk. Milan haalt croissantjes en lekker beleg. Daarna houden we pauze met z’n drieën, gezellig!

’s Avonds ga ik met Chantal naar de bioscoop. Dit keer gaan we naar ‘Zwanger & Co’. Wat een heerlijke film! We zagen trouwens heel wat leuke trailers dus ik denk dat we over een tijdje weer in de bioscoop te vinden zijn.

Vrijdag

Voor de voorlopig laatste keer naar kantoor vandaag. Mijn laatste werkdag voor de vakantie.

En rond 16.00 uur stuur ik deze foto naar mijn collega’s. Eindelijk vakantie!!

Daarna fiets ik naar de stad om een cadeautje te kopen voor mijn ouders. Het is binnenkort hun trouwdag én om ze te bedanken voor het oppassen de afgelopen twee weken.

Zaterdag

We zijn de hele ochtend druk met van alles en nog wat en de boodschappen worden bezorgd. Ik doe de administratie en Pat gaat even het vakantiezakgeld voor de jongens pinnen. We geven het in deze geldkistjes. Staat toch supergezellig?!

’s Middags gaan we nog even naar de stad voor de laatste vakantieboodschappen en luiden we op een terrasje de vakantie in. Eenmaal thuis krijgen we bericht dat er een pakket is afgeleverd op een afleverpunt. Dit is de inhoud van het pakket: wasmiddel voor in totaal 288 wasbeurten. Dat is ongeveer een jaar gratis wassen en altijd heel erg welkom binnen een gezin. Met een beetje geluk mag ik dit binnenkort ook aan één van jullie verloten…

Zondag

Vanmorgen gaan we vroeg op pad, want om 10.30 uur hebben we een rondvaart over de Maasvlakte gepland staan. We hebben geluk, want het grootste containerschip van de wereld ligt in de haven. Het schip heet de Evergreen en kan maar liefst 24.000 containers vervoeren. Op de foto lijkt hij niet zo groot, maar als je ernaast vaart zie je pas hoe nietig wij zijn. Even voor jouw beeld: de letters op het schip zijn zo’n 12 meter hoog en de bruine rand aan de onderkant kan is 5 meter hoog. Als het schip helemaal is volgeladen, zakt de rand het water in. Bizar toch?

Even later blijkt dat ook het grootste gewone schip van de wereld in de haven ligt. Deze is maar liefst 125 meter breed en heeft 600 personen bemanning aan boord. Als we dan ook nog eens een zeehondje spotten is de rondvaart compleet.

Dit was onze fijne week. Hebben jullie al vakantie? In ieder geval een fijne, nieuwe week gewenst!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Nancy Jonkers
  25 juli 2022 / 09:17

  Wat een leuke en gezellige week. Wij hebben vorige week ook Zwanger & Co gezien, ook zo genoten en gelachen. Ik hou echt van ook dat soort films.
  Fijne vakantie! Liefs!

  • Marisca
   Auteur
   25 juli 2022 / 09:49

   Ja, wat is ‘ie leuk hè? Ik hou ook onwijs van dit soort films. Thanks! Liefs!