Home + Hoeveel flesvoeding heeft je baby nodig?

Hoeveel flesvoeding heeft je baby nodig?

De discussie tussen flesvoeding of borstvoeding is nog altijd een hevige discussie, waarbij de emoties hoog op kunnen lopen. Uiteindelijk is het een persoonlijke keuze die elke moeder voor zichzelf moet maken. Soms valt er helaas niets te kiezen, want lukt borstvoeding gewoonweg niet. Gelukkig biedt flesvoeding een prima alternatief. De samenstelling van poedermelk bevat inmiddels nagenoeg alles wat je baby nodig heeft. Maar hoeveel flesvoeding heeft je baby dan eigenlijk nodig?

Hoeveel flesvoeding heeft mijn kindje nodig?

Hoeveel voeding baby’s nodig hebben, is afhankelijk van zijn/haar gewicht. Bij het geven van flesvoeding is het gemakkelijk om exact uit te rekenen hoeveel voeding je je baby geeft. Over algemeen geldt een richtlijn van 150 ml melk per kilo lichaamsgewicht per 24 uur. Sommige kinderen hebben meer nodig, andere weer wat minder. Je kind geeft zelf wel aan wanneer hij genoeg heeft gehad. Blijf niet proberen om er nog meer in te krijgen want dan gaat hij misschien spugen.

Hoe weet je of je baby genoeg drinkt?

Als je flesvoeding geeft, kun je de verhoudingen aanhouden die op de verpakking staan. Maak je geen zorgen als het flesje niet altijd leeg is, dit maakt niet uit. Als je voedt wanneer je baby dat wil en hem laat beslissen hoeveel hij wil drinken, dan komt het bijna nooit voor dat een kind niet genoeg binnenkrijgt. Je kunt aan je baby zien of hij inderdaad voldoende drinkt. Dit merk je doordat hij stopt met drinken of in slaap sukkelt. Ook kun je aan de hoeveelheid poepluiers zien of je kindje genoeg drinkt.

Welke flesvoeding heb ik nodig?

Als je voor het eerst flesvoeding gaat kopen voor je baby, koop je nul tot zes maanden startvoeding, ook wel zuigelingenvoeding genoemd. Er zijn verschillende zuigelingenvoeding in poedervorm. Die worden allemaal aangemaakt met water. In het begin wordt de standaardvoeding geadviseerd. Hierin zitten alle voedingsstoffen die je kindje nodig heeft.

Naast standaardvoeding bestaan er speciale, lichter verteerbare voeding die je baby helpt bij darmkrampjes. Ook zijn er speciale soorten voeding voor baby’s die veel spugen of heel hongerig zijn. Deze zijn echter over het algemeen niet nodig. Stap dus niet zomaar over naar deze voeding. Overleg hierover eerst met het consultatiebureau.

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *