Home + Diary | Die laatste drukke week voor de kerstvakantie

Diary | Die laatste drukke week voor de kerstvakantie

De laatste week voor de kerstvakantie staat altijd in het teken van rennen, vliegen, kerstdiners en kerstborrels. Dat was hier niet anders. Naast alle drukte werden we ook nog overvallen door het boerenprotest. Het was een drukke laatste week, maar wel een leuke en gezellige. Kijken jullie weer met ons mee?

Maandag

Ik begin en eindig met werk denk ik 😉 Het broodje van de week op kantoor is het broodje carpaccio. Zo onwijs lekker!

Op de één of andere manier vinden mijn kinderen het altijd nodig om iets achterlijks op mijn hoofd te zetten. Dit keer het ei van de Hatchimals WOW die ik deze week mag verloten.

Dinsdag

Al maanden schommelen de bezoekersaantallen rond de 45.000 unieke bezoekers per maand. Dat zijn er niet normaal veel en er zijn heel wat bloggers die daar heel wat voor over zouden hebben. Ik ben echter een beetje onzeker, want voor anderen is dit weer peanuts. En juist met hen vergelijk ik mijzelf. Daarbij wil ik zo graag die mijlpaal van 50.000 unieke bezoekers per maand halen. Al is het maar één maand 😉 Ik ben er bijna.

Super wazig, maar we lopen weer richting opa en oma om Floris weg te brengen.

Patrick heeft zijn kerstpakket gekregen en Floris gaat ermee aan de haal haha.

Ik kreeg weer wat op mijn hoofd. Dit keer waren het lampjes uit Pat zijn kerstpakket. Die staan mij beter van een ei…

Woensdag

Early birds 🙂 Klaar voor een nieuwe dag!

Milan hoeft niet meteen naar school, maar mag meteen door naar de schaatsbaan om daar met zijn klas te gaan schaatsen. Hij heeft er mega veel zin in en we fietsen dus al vroeg naar de markt. Terwijl de kinderen nog uitleg krijgen rijden de eerste trekkers de markt op. Ik dacht dat het er maar een paar waren die een rondje over de markt zouden rijden en vervolgens door zouden gaan naar Den Haag. Niets blijkt minder waar, want in no time staat de markt vol met zeker 160 trekkers en vrachtwagens. Milan keek zijn ogen uit en wij ook. Het was een indrukwekkend gezicht. Ik weet dat veel mensen niet blij zijn met de boerenprotesten en vinden dat het maar eens afgelopen moet zijn, maar daar denk ik anders over. Er zijn door de politiek nog geen harde afspraken gemaakt met de boeren en zij zitten in onzekerheid of ze nog wel kunnen blijven boeren. Het is hun leven, dat ze vaak al generatie op generatie doen. En laten we eerlijk zijn, wij zijn hartstikke afhankelijk van hen. We hebben een hoop te danken aan ze. Laten we dat niet vergeten. Ik begrijp heel goed dat mensen last kunnen hebben van de acties, maar jij hebt misschien wel de zekerheid van je baan, zij niet. Ik vind het daarnaast heel bewonderenswaardig dat zij door blijven gaan omdat ze ergens in geloven en voor staan. Dat ze vechten voor hun beroep net als de leraren en het zorgpersoneel. Zo, dit wilde ik toch even kwijt 😉

Terwijl de jongens lekker samen spelen ben ik druk bezig voor Mamablogger en in huis. Ik wil nog wat deadlines wegwerken en vooruit schrijven. Ook moeten er nog twee winacties online. Druk!

Zit ik weer met mijn panterpantoffels. Pat en Milan zijn richting het zwembad en ik zit drie kwartier bovenaan de trap omdat Floris niet wil slapen… Uiteindelijk slaapt ‘ie en begint onze avond.

Donderdag

Normaal werk ik altijd thuis op donderdagochtend, maar nu moeten Floris en ik eerst naar het consultatiebureau. Hij is 87 centimeter lang en weegt 13.15 kilo. Hij groeit en weegt binnen de lijntjes, bouwde netjes een torentje en is helemaal goed gekeurd.

Daarna begint zo’n beetje de chaos. Ik werk nog even thuis, Floris moet nog even slapen, we halen Milan uit school, ik breng beide jongens naar opa en oma en fiets dan door naar mijn werk. Ik werk nog heel even en daarna is het tijd voor de kerstborrel.  Het is supergezellig, maar ik moet weer door, want het is tijd voor Milans kerstdiner. Pat is er niet, want hij is bowlen en steengrillen met zijn werk.

Milan en ik gaan snel naar huis en Floris mag bij opa en oma slapen. Daarna sjezen Milan en ik weer door naar school. Wat is ‘ie knap hè? En wat is de school toch prachtig.

Vervolgens ben ik heel even alleen thuis, heerlijk! Daarna haal ik Milan op uit school, kletsen we nog wat met elkaar en is het tijd voor hem om naar bed te gaan. Ik ben nog even alleen en begin aan ‘Virgin River’ op Netflix. Daarna komt Pat thuis. Ook hij heeft het erg leuk gehad.

Vrijdag

Het is nog geen 8.00 uur en ik ben al op kantoor… Pat is vrij en hij brengt Milan naar school en haalt vervolgens Floris op. Daardoor kan ik vroeg beginnen. Terwijl ik aan het werk ben komt de klusjesman bij ons thuis voor wat kleine klusjes met de verlichting in de keuken en de verwarming.

Voor de laatste keer dit jaar tussen de middag snacken met collega’s. Verder maak ik vandaag geen foto’s meer.

Zaterdag

We zijn vroeg vanmorgen, want de Legowinkel opent een hun nieuwe winkelgedeelte en Milan wil er wat kopen van zijn eigen geld. En dat allemaal voor de goodiebag die hij dan krijgt 😉 Al moet ik zeggen dat die inderdaad erg leuk was.

Daarna lopen we een paar uurtjes door de stad, want we hebben een hoop cadeautjes nodig, Milan heeft nieuwe schoenen nodig en we halen allemaal lekkere dingetjes voor vanavond, want de buurvrouw en haar dochter komen eten. Gezellig!

Tijd voor mijn nagels! Dit keer worden ze donkerrood gelakt en voor de feestdagen wordt er over één nagel wat gouden glitters gestrooid. Om dat op alle nagels te doen vond ik wat veel, maar dit is precies subtiel zo.

Daarna dekken we de tafel om voor het eerst zelf pizzaatjes te maken met de pizzarette. Dit was echt een aanrader! Ze zijn zo klaar en de bodempjes zijn ontzettend lekker. Het was heel erg gezellig. Na afloop is de pizarette ook zo schoon, ideaal.

Wij hebben deze:

Zondag

Na het ontbijt is het tijd voor wat klusjes in huis. Terwijl Pat de jongens in bad doet, verschoon ik alle bedden, ben ik druk met de was en werk ik alvast wat vooruit voor Mamablogger. Daarna rijden we even naar Rotterdam om voor Pat nog wat kleding te shoppen voor Kerst.

We hebben wat te vieren! En dus nemen we ballonnen mee voor wat foto’s. Tikkeltje hysterisch, maar hé, ballonnen zijn altijd goed. Die maken de wereld wat gezelliger haha.

Daarna duiken we het restaurant in voor wat lekkers en poseren de jongens lekker losjes voor foto hahahaha. Maar schattig zijn ze wel 😉

Eenmaal thuis schrijf ik nog even wat kerstkaartjes voor alle lieve buren waar wij ook kaartjes van hebben gekregen. Daarna worden ze bezorgd door Pat.

Eenmaal klaar rijden we weer door naar ons volgende uitstapje, we gaan uit eten! Een goede afsluiter van de week!

Het was een fijne week, nu kunnen we ons eindelijk op gaan maken voor Kerst. Fijne week!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 Reacties

 1. Thera
  23 december 2019 / 09:25

  Hoi Mariska, leuke week had je weer! Mag ik vragen welke pizza bodems je hebt gebruikt? Groetjes

  • 23 december 2019 / 11:45

   Dankjewel! Wij hebben de kant en klare steenoven mini pizzabodems van Albert Heijn gebruikt. Er zitten er 10 in een doosje voor ongeveer €3,- We hebben ze van tevoren wel ontdooit, waardoor het afbakken sneller ging. In ongeveer 5 minuten waren ze klaar. Wij vonden het echt een aanrader!

   • Thera
    23 december 2019 / 16:21

    Klinkt goed, bedankt voor je antwoord! We hebben verschillende bodems geprobeerd maar deze nog niet, morgenavond! (Als man het kan vinden in onze appie).
    Fijne dagen!

    • Thera
     24 december 2019 / 21:14

     En lekker dat het was! Top tip!

 2. Roos
  23 december 2019 / 10:21

  Dag Mariska,

  Ik had ook een vraag over de pizzarette. Je leest in veel recensies dat het lang duurt voordat de pizza’s klaar zijn. Hoe heb jij dit ervaren? Klopt het dat je kant en klare bodems hebt gebruikt?

  • 23 december 2019 / 11:44

   Klopt, ik heb de kant en klare steenoven mini pizzabodems van Albert Heijn gebruikt. Er zitten er 10 in een doosje voor ongeveer €3,- We hebben ze van tevoren wel ontdooit, waardoor het afbakken sneller ging. In ongeveer 5 minuten waren ze klaar. Wij vonden het echt een aanrader!

 3. Leoni
  23 december 2019 / 11:28

  Ook ik ben benieuwd naar de pizzabodems. Wij maken meestal van pizza deeg zelf bodems. Dit ziet er anders uit, ben benieuwd.

  • 23 december 2019 / 11:46

   Wij hebben ze bij AH besteld. Het zijn de mini pizzabodems voor in de steenoven, hier zit al tomatensaus op. Er zitten er 10 in een doosje voor ongeveer €3,- Ze zijn snel gaar en erg lekker vonden wij.