Home + Mijlpaal | 50.000 unieke bezoekers in één maand op Mamablogger!

Mijlpaal | 50.000 unieke bezoekers in één maand op Mamablogger!

Het voelt een beetje als zelfpromotie, maar vlak voor het einde van het jaar heb ik een mijlpaal behaald waar ik onwijs blij mee ben: meer dan 50.000 unieke bezoekers op Mamablogger in één maand! Voor de ene blogger een aantal om van te dromen en voor een ander weer peanuts. Ik vergeleek mijzelf met de laatste tijd constant met die laatste groep, maar dat heeft Patrick inmiddels wel uit mijn hoofd kunnen praten. 50.000 is best wel heel erg veel! Daarom wilde ik toch even stil staan bij deze mijlpaal…

… want zonder jullie zou Mamablogger helemaal nergens zijn

Ik heb dit allemaal aan jullie te danken. De lezers die iedere dag even snel een kijkje nemen of het onderwerp hen aanspreekt en er dan wel of niet op klikken, maar in ieder geval de moeite nemen om even te kijken. De lezers die iedere dag alles lezen (hoi mam :-)) en de lezers die via Google of andere kanalen voor het eerst langskomen. De één vindt wat ‘ie zoekt en is daarna weer weg en de ander vindt het leuk en komt zo nu en dan nog eens gezellig langs. Alles kan en alles is goed. Feit blijft dat ik dit aantal nooit gehaald zou hebben zonder jullie. Jullie zijn dit resultaat en daar ben ik jullie ontzettend dankbaar voor!

Gaat het nu wel of niet om de aantallen?

Ja, ze zijn belangrijk en ook voor mij. Als je al een aantal jaren blogt leg je de lat iedere keer wat hoger. Net als ieder ander bedrijf wil je groeien. Dat is bij mij dus niet anders, ook al hoef ik niet van Mamablogger te leven. Ik vind bloggen nog steeds het allerleukste wat ik doe, maar als ik constant zou blijven hangen op een bepaald aantal bezoekers zou mij dat wel wat doen. Dat zegt misschien meer over mij hoor, maar ik denk dat de motivatie dan langzaam zou verdwijnen.

Daarnaast vinden bedrijven de bezoekersaantallen (en alle andere cijfers) ook heel belangrijk. Dit alles bij elkaar zorgt er geregeld voor dat ik mijn zelfvertrouwen hang aan mijlpalen zoals deze. Achteraf kan ik dat dan wel weer relativeren, maar op de momenten dat het wat minder lekker gaat voel ik mij waardeloos in alles wat ik doe.  Gek eigenlijk hoe dat werkt en wat cijfers met je kunnen doen.

Maar vandaag gaan we het vieren

Misschien komen de bezoekersaantallen komende maand weer wat lager uit (normaal zit ik rond de 45.000 unieke bezoekers en dat zijn er ook heel veel), maar ik wilde deze mijlpaal zo graag eens vieren. Dat gaan we dan ook doen met een warme chocolademelk met slagroom 😉 Successen moet je vieren hoe klein of groot ze ook zijn. Het motiveert je om verder te gaan en geeft zelfvertrouwen. En eigenlijk moet je gewoon iedere gelegenheid aangeven om een feestje te vieren 😉

Bedankt dat jullie er alle 50.000 zijn!

Benieuwd naar de best gelezen blogs van 2019? Deze vind je hier.

Nieuwe blogdoelen voor 2020

  • Het zou fijn zijn als het aantal van 50.000 stabiel blijft
  • Er staan nu ruim 2300 blogjes online, eind 2020 hoop ik dichtbij de 3000 te zitten
  • Ik hoop dat nog meer mooie merken en bedrijven samen willen werken en we samen toffe dingen neer kunnen zetten
  • Vooral heel veel plezier en inspiratie.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *