Home + Diary | De zon scheen, Coronaproof barbecue met de buren en Moederdag

Diary | De zon scheen, Coronaproof barbecue met de buren en Moederdag

Afgelopen week was de laatste week dat de kinderen volledig thuis waren. Het was een week waarin de zon weer volop scheen, we spontaan een ‘Coronaproof’ barbecue organiseerden met de buren én we natuurlijk Moederdag vierden. Wat dat betreft was het een week vol gezelligheid. Ik heb, als vanouds, weer lekker veel foto’s gemaakt. Kijk je mee naar onze week?

Maandag

Ik werk vandaag weer een dagje thuis en Milan heeft nog vrij. Omdat we vandaag verder niet meer weg kunnen doen we ons blokje om in de ochtend weer. Dit keer gaan we wat straatjes door waar we nauwelijks komen.

Ik ben aan het werk en de jongens zijn lekker aan het spelen en knutselen. Ze vermaken zich eigenlijk heel erg goed!

Normaal gaan we, mits het mooi weer is, naar de dodenherdenking op de Markt. Dit jaar kan dat niet dus leggen we een virtuele bloem bij het stadhuis.

En natuurlijk hangt ook de vlag halfstok.

In de middag maak ik een lekkere, maar ongezonde, borrelplank voor de jongens. Ze doen het zo goed vandaag.

Na het avondeten komt Wie Van Zoet Hout deze oude deur brengen voor onder de overkapping. Eigenlijk wil ik er nog eentje naast. Ik ga deze nog wat opschuren en lakken met matte notenlak zodat hij straks door het vocht niet gaat rotten.

’s Avonds staat in het teken van de dodenherdenking. Wat was deze indrukwekkend en de toespraak van de Koning kwam wel even binnen.

Dinsdag

Het is Bevrijdingsdag dus Patrick en ik zijn vrij. We starten lekker rustig op en genieten van de jongens die samen spelen en gek doen.

We lopen even de stad in en ik maak deze foto van het stadhuis. Weliswaar met een filter, maar ik vind deze foto eigenlijk best gaaf geworden zo ☺️. Daarna lopen we een winkeltje in en zie ik dit keteltje hangen. Deze is wel heel erg leuk voor onder de overkapping. Ik wil deze boven de kar hangen wat de buitenkeuken gaat worden. Patrick vindt hem gelukkig ook heel leuk en koopt hem alvast voor Moederdag omdat er twee van zijn en hij denkt dat ze anders misschien wel weer weg zijn. Ik vraag het mij af, maar goed, ik ben er wel heel blij mee.

Eenmaal thuis hang ik hem gelijk op en ik verf de binnenkant van het luik met zwarte krijtbordverf.

’s Middags besluiten we nog even een stukje te gaan rijden langs de plassen en besluiten de we ijscoman te zoeken. We vinden hem en eten ons ijsje op aan het water.

Woensdag

De meivakantie van Milan zit erop dus het is weer tijd voor school! Hij begint lekker vroeg zodat hij ook vroeg klaar is.

In de middag halen we mijn moeder op en rijden we naar Bodegraven om de plantjes bij het graf van mijn vader water te geven. We halen er plantjes uit en na het maken van deze foto halen we nieuwe om tussen deze te zetten.

Als we thuiskomen wil Floris perse zo blijven zitten. Sterallures haha.

Donderdag

Milan heeft ’s morgens alvast mijn werkplek klaargezet haha. Superlief!

Milan heeft overdag mijn laptop nodig en als ik hem ’s avonds zelf open klap zie ik dit venster openstaan. Ik vind het eigenlijk best een goede vraag haha.

Vrijdag

Op kantoor is er yoghurt over omdat er nu minder wordt gegeten omdat veel collega’s thuiswerken. Omdat het bijna de houdbaarheidsdatum nadert wordt er wat lekkers van gemaakt en wordt het uitgedeeld. Lekker!

Patrick is vandaag best laat thuis dus ik haal de jongens op. Eenmaal thuis kruipen Floris en Bobby weer bij elkaar.

Ik vind dit kaartje op de mat van vriendinnetje Chantal. Superlief!

Vlakbij Patricks werk zit een bedrijf dat tuinkussens op maat maakt en zij hebben deze kussens gemaakt. Patrick kon ze vanuit zijn werk meteen ophalen. Het is een skai leer achtige stof. Als de katten erop gaan zitten kunnen we de haren er zo afvegen. Zelf wilde ik in eerste instantie een donkere stof, maar dat wordt wel heel heet in de zomer. Uiteindelijk toch voor deze kleur gekozen en we zijn er heel erg blij mee.

Zaterdag

Floris gaat toch weer naar de peuterspeelzaal (goed gesprek gehad en we gaan het proberen) en Milan gaat vanaf dinsdag weer naar school. Ik wilde de start na deze gekke periode toch vastleggen. In 2015 maakte ik dit bordje voor Milan en het was de bedoeling dat we ieder jaar na de zomervakantie een foto zouden maken met dat bordje. Dat is welgeteld één keer gebeurd haha. Ik vergat hem totdat ik er afgelopen week aan moest denken. Wat nu als we even langs de gebouwen zouden fietsen en wat foto’s zouden maken ermee? Misschien vinden jullie het suf, maar ik vind het waardevol om foto’s te hebben als afsluiting van deze periode. Ik vind de tekst achter Milan ook zo mooi.

De foto’s zijn zo klaar en we halen nog wat boodschappen in de stad. Daarna gaan we de tuin in en doen we helemaal niets meer behalve een beetje rommelen en Patrick en de buurman helpen de buurvrouw met het in elkaar zetten van een speelhuisje. Ondertussen heb ik Floris omgekleed in hysterische kleertjes die lekker zitten en vies mogen worden. Ik had geen passende korte broekjes meer voor hem dus dit was het alternatief ?

Het is een heerlijk middag en ik geniet enorm van de tuin en de gezelligheid.

Met de buren van nog vier huizen hebben we de avond ervoor spontaan afgesproken te gaan barbecueën met zijn allen. Ook mijn ouders doen mee, want die zouden al bij ons komen eten. We verdelen de tafels tussen twee tuinen en kunnen zo met voldoende afstand tussen elkaar eten. Het was supergezellig en de kinderen hebben nog tot heel laat met elkaar in de tuin geweest. Het was één groot feest voor ze, heerlijk om ze zo te zien genieten en wat fijn dat ze dan van de ene tuin naar de andere kunnen hoppen. En de restjes gingen naar Bobby haha.

Zondag

Moederdag ?! De mannen laten mij lekker lang op bed liggen. Geen ontbijt op bed, maar op zondag ontbijten we altijd uitgebreid met afbakbroodjes een eitje etc. Niet erg om dat gezellig beneden te eten.

Mijn cadeautje heb ik al gehad, maar Milan heeft nog een cadeautje. Hij heeft deze kijkdoos gemaakt met twee bewegende zwanen die een nestje hebben. En oké, hij heeft hulp gehad van opa ?. Mijn meisjesnaam is van der Zwaan en daarom had hij dit bedacht. Echt superleuk en vooral heel erg lief ?

Als alles normaal was geweest had Milan deze week de avondvierdaagse gelopen. Nu gaat dat natuurlijk niet door, maar de medailles lagen bijvoorbeeld al klaar. Om kinderen toch een medaille te kunnen geven en zelf wat van de gemaakte kosten terug te verdienen heeft de organisatie iets bedacht. De hele maand mei staat er een kraam waar je de medailles kunt afhalen voor een klein bedrag van €2,-, maar je moet er wel naartoe wandelen. Dat doen we!

Verder rommelen we nog een beetje in huis en in de tuin en aan het einde van de middag gaan we nog naar mijn eigen moeder. De allerliefste van de hele wereld ❤️ Daar eten we en als we thuis komen gaan de jongens en bad en doen wij verder niets meer.

Het was een lekker weekje! Op naar een nieuwe week waarin de kinderen weer een paar dagen naar school mogen. Fijne week!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *