Home + Diary | De laatste week van het jaar!

Diary | De laatste week van het jaar!

En toen zat de laatste week van 2018 er gewoon op! Jeetje, wat is dit jaar snel gegaan en wat is er een hoop gebeurd; het jaar waarin Milan voor het eerst twee voorstellingen speelde in de schouwburg, Floris zijn eerste verjaardag vierde, ik meer ben gaan werken en een andere functietitel kreeg, Patrick ouderschapsverlof opnam en waarin we voor het eerst met zijn vieren op vakantie gingen. Heel veel eerste keren waar er hopelijk nog veel van zullen volgen. We zullen zien wat 2019 ons brengt, maar voor het zo ver is blikken we nog even terug op de laatste week van 2018.

Maandag

Milan heeft al vakantie, maar ik moet toch nog even een ochtendje werken. Daarom zijn we al vroeg klaar om naar opa en oma te gaan. Ik heb een nieuwe mascara en maak deze foto nog even in mijn pyjama. Vind mijn wimpers nu zó mooi!

’s Avonds gaan mijn moeder, Milan en ik naar Bodegraven voor de avondmis. Ik sla geen jaar over, omdat mijn vader naast de kerk begraven ligt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik al een tijd niet op het graf was geweest en baalde van hoe het eruit zag. Binnenkort trekken we de buxus eruit (dankzij de buxus mot) en ik wil de steen laten reinigen. De dienst was leuk, vooral voor kinderen. Daarna vieren Pat en ik samen kerstavond. We hebben lekkere hapjes en kijken een film.

Dinsdag (eerste kerstdag)

Eerste kerstdag en de ochtend begint vroeg. We ontbijten uitgebreid met lekkere broodjes en gekookte eitjes en pakken daarna snel onze koffers in. Tijd om richting Apeldoorn te gaan! We zitten met mijn ouders in hotel De Cantharel (zo’n aanrader!) en wat was het heerlijk! Ik heb jullie uitgebreid onze eerste kerstdag laten zien in een fotoverslag.

Woensdag (tweede kerstdag)

Ook tweede kerstdag was een feestje! We hebben weer heerlijk ontbeten, geluncht en gedineerd. Tussendoor hebben we lekker op de kamer gehangen, speelden de jongens en hebben we genoten van de omgeving rond het hotel. Het was er echt kerst!

Donderdag

We worden voor de laatste keer wakker in een heerlijk hotelbed en genieten van de jongetjes die samen een filmpje kijken. Daarna is het tijd voor het laatste ontbijt. Hierna moeten we toch echt naar huis. Het is druk op de weg dus ik zie best op tegen de rit vanwege mijn snelwegangst. Gelukkig komen we rond een uur of 11 weer veilig thuis.

Eenmaal thuis ruimen we alles op en gooien we een wasje in de wasmachine. Ik kom er dan achter dat er nog kleding hangt in het hotel en ik ben vergeten het mee te nemen naar huis. Ik bel naar het hotel en zij maken alles in orde. Super goede service!

Daarna willen we er even uit en lopen we naar de stad. Milan heeft nog een cadeaubon van de Intertoys die hij perse uit wil geven. Snap ik! Hij koopt een doos LEGO en daarna drinken we nog wat om de fijne dagen af te sluiten.

In de middag gaan we naar de Karwei voor wat spullen om ons halletje op te knappen. Het wordt zo tof! Binnenkort laat ik jullie de make-over zien.

Omdat we de afgelopen dagen veel hebben gegeten, maak ik een vers soepje. Patrick maakt een toetje met verse slagroom.

’s Avonds zijn we hiermee bezig. Dit is het stadhuis van Gouda en hier zijn wij ook getrouwd. Ik wil deze zwart/wit foto op foto behang af laten drukken voor in ons nieuwe halletje. Voordat we bestellen moeten we wel de muur glad maken. We stucen hem niet, maar gaan wat anders doen…

Vrijdag

7.45 uur en ik zit weer op de bakfiets op weg naar kantoor. Ik moet werken, maar ben nog niet helemaal wakker. Floris was flink wakker vannacht…

Het is gezellig op het werk en tussen de middag gaan we weer snacken. De snackbar is dicht dus lopen we naar het station om daar wat te halen. We sluiten deze week af met de vrijdagmiddagborrel.

’s Avonds beginnen Pat en ik met het opruimen van het halletje. Er gaan twee volle vuilniszakken met tassen, schoenen, sjaals en mutsen weg!

Hebben jullie gehoord van de lampionnen actie van het KWF? Je kon een lampion doneren aan het KWF voor onderzoek tegen kanker. De lampionnen (ruim 20.000!) werden vanavond aangestoken in de tuin van Paleis Soestdijk. Ik heb er één gedoneerd met de naam van mijn vader erop.

Zaterdag

Milan logeert bij opa en oma en wij kroelen nog even met dit kleine mannetje!

Daarna gaan we aan de slag met deze muur. Die moeten we eerst glad maken, want anders kunnen we natuurlijk niet behangen 😉 Er gaat een hoop veranderen en het eindresultaat zien jullie binnenkort.

Ik haal Milan op en daarna gaan we op pad. We brengen de twee vuilniszakken met oude spullen naar de stort en gaan daarna eerst vuurwerk halen. Dat is toch een mannending, want ik heb er helemaal niets mee. Vervolgens gaan we naar Kwantum voor een zwarte kokosmat voor in het halletje. Ook hebben we nieuwe handgreepjes nodig voor de kastjes. En ja, je ziet het goed, Floris staat in het karretje. Er waren namelijk geen karretjes waar ‘ie in kon zitten.

De rest van de dag zijn we druk bezig met klussen.

Zondag

Vandaag zijn we de hele dag druk met klussen en het begint al ergens op te lijken! Als je even terug scrolt naar de zaterdag zie je op de foto een klein stukje van hoe het was. Op de onderste foto zie je hoe het er nu uit ziet. Wat een verandering! De grote zwarte kokosmat ligt er ook en het behang is besteld. Op de wand achter de zwarte bak komt namelijk fotobehang met het stadhuis van Gouda! Ik kan niet wachten totdat er ook op zit! Dan moeten we alleen de voordeur nog aan de binnenkant verven (zwart met antraciet) en dan is het halletje echt klaar! Kunnen we weer wat van het lijstje strepen.

Een heerlijke en productieve laatste week van het jaar! Hoe was jullie laatste week van 2018?

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *