Home + Oud & Nieuw vieren met kinderen met een flink leeftijdsverschil

Oud & Nieuw vieren met kinderen met een flink leeftijdsverschil

Morgen is het zo ver; de laatste dag van 2018. Wat een jaar is het geweest! Ik moet zeggen dat we een vrij relaxt jaar hebben gehad voor ons doen. We hebben zo genoten! Dat was fijn, want we hebben ook jaren gekend met veel pech. We hopen deze positieve vibe door te kunnen trekken in 2019. Maar voor het zo ver is, sluiten we 2018 af met Oud & Nieuw. Ik vertel jullie vandaag wat onze plannen zijn, want met twee kinderen met een flink leeftijdsverschil moesten we keuzes maken.

Oud & Nieuw met twee kinderen met een flink leeftijdsverschil

Oud & Nieuw vieren met kinderen kan lastig zijn. Laat je je kind eerst nog even slapen en kan je kind dan wel slapen als je het ergens anders viert dan thuis? Je wilt immers dat jullie allemaal een leuke avond hebben. Wij vonden het dit jaar ook lastig. Floris was vorig jaar net twee maanden en sliep toen nog lekker door. Dit jaar is dat anders. Slapen is de laatste nachten een klein drama en voor opblijven is hij nog te klein. Milan mag daarentegen wel opblijven en daarom hebben we besloten lekker thuis te blijven. De meeste buren zijn er ook dus dat wordt alsnog gezellig.

Floris kan gewoon naar bed en we hopen dat hij doorslaapt. Mocht hij wel wakker worden mag hij even naar beneden en kan ik gewoon met hem binnen blijven. Pat en Milan kunnen dan samen het vuurwerk afsteken. Dat leek ons toch het meest praktisch gezien het leeftijdsverschil en het feit dat Floris nog zo klein is.

Hapjes en bezig blijven

Eerlijk gezegd heb ik helemaal niets met Oud & Nieuw en zou ik er het liefst doorheen slapen. Het hoort erbij en de sfeer is wel erg leuk, maar toch kijk ik de klok vooruit en snak ik naar het moment dat ik weer naar bed mag 😉 Ondertussen hebben we lekkere hapjes in huis gehaald, mocht Milan chips kiezen en haalt Pat morgen verse oliebollen en appelbeignets. We spelen spelletjes, kijken naar de leuke tv programma’s, blikken terug en kijken vooral vooruit naar 2019. Ik zal misschien nog wel even wat bloggen om niet in slaap te vallen. Als ik maar bezig blijf en we het met elkaar gezellig maken.

We blijven dus lekker thuis met ons kleine gezinnetje. Mijn basis en mijn basis voor 2019. Happy New Year!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. 30 december 2018 / 09:09

  Toen onze kinderen jonger waren en ze door het vuurwerk heen sliepen, hebben wij oud/nieuw gewoon overgeslagen. Wel gezellig wat hapjes maar op tijd (voor 12u) lagen we in bed. Wij hebben ook weinig met oud/nieuw.
  Kinderen nu 4 en 7 en vieren het morgen met 4 andere stellen en hun (samen) 6 kinderen.
  De kinderen slapen samen op 1 kamer, wat dat brengt zien we dan wel ?

  Fijne jaarwisseling!

 2. Ad
  30 december 2018 / 11:18

  Fijne jaarwisseling en traditioneel staat dan de zuurkool met worst en spek op 1 januari klaar.