Home + Diary | Verjaardag, lunch, bekeuring uit Duitsland en alles weer op gang

Diary | Verjaardag, lunch, bekeuring uit Duitsland en alles weer op gang

Afgelopen week was zo’n week waarin alles weer op gang kwam. De muciallessen startten weer, we kregen bericht over de wendagen voor Floris omdat hij na de herfstvakantie naar groep 1 gaat. En ik mocht ook een kijkje nemen in Milans klas. Ook voor Mamablogger liep de mailbox vol en dat was op mijn werk niet anders, daarom nam ik een middag vrij en besloot ik zaterdag niet te werken voor Mamabloger. Verder hadden we een verjaardag, kwam er een bekeuring binnen uit Duitsland, gingen we lunchen en kwam ons neefje op visite. Kortom, iedereen is er volgens mij weer en we gaan volop aan de bak. Ondertussen genoten we van het heerlijke weer, want dat was toch wel een cadeautje. Hoe onze week verliep zie je hieronder, want het zijn weer heel veel foto’s!

Maandag

Ik loop naar zolder voor de was en zie de opgeruimde Legotafel van Milan. Dat heeft hij goed gedaan!

De jongens zijn naar school en ik fiets door naar mijn werk. Maandag is altijd een kantoordag, gezellig! Ik besluit om later deze week of volgende week een dagje vrij te nemen. Het is momenteel erg druk, zowel werk als privé en ik wil even wat dingen regelen en afronden zodat ik daarna weer wat meer rust in mijn hoofd heb. Gelukkig kan dat en neem ik donderdagmiddag vrij.

Iedere dag hebben we een soep van de dag op het werk. Vandaag is het Chinese kippensoep, lekker!

Milan speelt nog lekker buiten als ik Floris naar bed breng. Iedere dag lezen we voor en Floris kiest een boek. Vandaag is het een verhaal uit de slaapverhaaltjes.

Dinsdag

De eerste twee foto’s maak ik pas halverwege de ochtend, want ik begin vroeg met werken. Het is druk, maar binnen is het ook warm. Ik moet er even uit en ga met Floris een blokje om in de wijk. De wijk wordt steeds mooier en groener en dus wordt het er steeds leuker om te wandelen. En omdat er nog veel wordt gebouwd zie je ook iedere keer iets nieuws.

Ik zie dat het lekker gaat met Peaks. Hiermee beleggen we wekelijks ons wisselgeld en het loopt al behoorlijk op. Omdat we nog tegoed krijgen van mensen die mijn actiecode hebben gebruikt vandaag, weet ik dat we morgen over de €400,- heen gaan! Ik heb eerder al uitgebreid geschreven over Peaks. Wil je ook beginnen, gebruik dan mijn actiecode MARISYHBV. Jij krijgt dan €5,- om mee te starten en ik krijg €5,- als beloning. Als je eenmaal zelf aan de slag gaat met Peaks, krijg je een eigen actiecode die jij weer kunt delen met mensen in jouw omgeving. Zo kan jij ook extra verdienen.

Tijd voor fruit! Gezien de outfit van Floris moest ik deze foto’s even maken ?.

Na het eten gaat Pat Floris douchen en vervolgens brengt hij hem naar bed. Ik ruim beneden alles op, stofzuig de hele boel en sproei nog even snel de tuin, want dat is wel nodig met dit heerlijke weer. Onze olijfboom voor het huis is inmiddels wel erg droog en die geef ik ook water en wat extra voeding. Kan die er ook weer tegenaan. Wij hebben overigens deze budget steelstofzuiger van CoolBlue, die is superfijn!

Daarna ga ik weer aan de slag voor mijn werk omdat ik iets af wil maken. Iets over 19.30 uur gaat de laptop dicht.

Woensdag

Patrick moet naar de huisarts en kan daarna niet zelf meer rijden dus ik breng hem er voor 8.00 uur heen, samen met Floris. Omdat we niet mee kunnen naar binnen maken Floris en ik een wandeling door onze oude wijk en gaan we naar de herten. Daarna appt Patrick en lopen we weer terug naar de auto.

Ik besluit een paar uurtjes op zolder te gaan werken voor Mamablogger. Mijn mailbox loopt over, de administratie moet weer bij worden gewerkt (ben ik altijd secuur in, maar afgelopen week was het wat rommelig) en ik breng in kaart welke artikelen ik als eerst moet schrijven. Er ontstaat weer wat orde in de chaos.

Omdat ouders nog steeds niet of nauwelijks het schoolgebouw in kunnen (en in groep 7 ga je ook niet meer mee), mochten wij ons opgeven om in de klas te komen kijken. Dit is de klas van Milan. Het is een tijdelijk gebouw, maar het ziet er gezellig uit en de kinderen mogen er dagelijks wisselen van plek. Het was leuk zijn juf even gesproken te hebben. Daarna zijn we ook alvast bij de nieuwe klas van Floris gaan kijken.

Einde van de middag is het tijd voor de eerste musicalles van dit jaar. Omdat Patrick thuis is kan ik Milan er alleen heen brengen en ik neem mijn iPad mee om wat mailtjes te beantwoorden voor Mamablogger. Het is lekker toeven in het zonnetje.

Donderdag

Die eeuwige was…

Terwijl ik Floris naar school breng en mij realiseer dat ik hier over een paar weken niet meer sta, zwaaien Pat, opa en oma Milan uit die voor het eerst met deze school op schoolreisje gaat. Ze blijven dichtbij en gaan naar Blijdorp in Rotterdam.

Ik heb de middag vrij genomen. Even wat rust en heel even niet werken. Ik haal Floris op van de peuterspeelzaal en we gaan samen de stad in voor zijn eerste schoolspullen. We hebben gehoord dat hij binnenkort mag komen wennen dus halen we alles in huis. Omdat hij nu ook op kleutergym zit, halen we meteen maar twee paar gymschoentjes. De kleuren van zijn bekers en broodtrommel zoekt hij zelf uit. Daarna halen we een kroketje en fietsen we in de zon weer naar huis, heerlijk!

Nog even snel naar de Appie waar ik deze leuke potjes en plantjes van VT Wonen spot. Ze zijn te koop vanaf €7,95 en exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn.

En daar zijn de bussen weer! Ze hebben een topdag gehad in Blijdorp!

Ik nam mij voor om niet te werken vanmiddag, maar beantwoord stiekem toch wat mailtjes voor mijn werk en lever nog een deadline aan voor Mamablogger.

Ondertussen komt er een bekeuring binnen uit Duitsland. We hebben 9 kilometer te hard gereden bij wegwerkzaamheden (is nooit een goed idee) en moeten een tientje betalen.

Mijn zwager is vandaag jarig en dus gaan we met zijn allen op verjaardag. Nichtje Maud vertelt over de reis die ze volgend jaar door Australië gaat maken en ze is zich al heel goed aan het voorbereiden. Vind het zo stoer van haar dat ze dit gaat doen! Het is al bijna donker als we thuiskomen. De jongens gaan snel naar bed.

Vrijdag

De eerste foto die ik vandaag maak is van, hoe kan het ook anders, een open brug!

Patrick is nog steeds vrij vanwege zijn teen en heeft een kwarktaart gemaakt voor na het eten. Lekker!

Daarna sjezen Milan en ik even naar de Action. Daar zien we deze leuke leesboekjes die maar €0,55 per stuk kosten. Superleuk voor een traktatie. Dat zijn deze vier-op-een-rij spelletjes ook. Deze kosten €0,99.

W moeten snel naar huis, want neefje Stijn komt op visite en staat zo voor de deur. Het blijkt dat we dezelfde plannen hebben voor oud & nieuw, maar wij hebben al gereserveerd. Uiteindelijk reserveren we ook voor Stijn. Nu nog kijken of we de andere tickets kunnen bemachtigen, we hebben er nu al zin in!

Zaterdag

De boodschappen staan al heel vroeg voor de deur, fijn!

Een heitje voor een karweitje. Milan heeft er wel oren naar en onderhandelt goed over de prijs. Hij blij, maar wij ook, want de oprit is weer onkruidvrij.

Het is nog heel vroeg, rond 9.00 uur, als Milan en ik daarna in de auto stappen. We rijden naar Schoonhoven omdat ik even wat op moet halen bij Pand96. Ik heb er een prachtige Japanse paraplu gekocht die ik ga gebruiken als fotoprop voor Mamablogger.

Daarna nog even naar de Karwei om witte verf te halen. We moeten nodig even wat plekjes in huis bijwerken…

Om 11.00 uur moet Floris naar de kleutergym, hij vindt het zo leuk!

Omdat het weer wat slechter wordt, besluiten we met zijn viertjes te gaan lunchen bij Keck. Hier kunnen we lekker eten en de jongens kunnen er heerlijk spelen.

En kijk eens wie we tegenkomen bij Keck?! Stijn zit er te werken en komt nog even bij ons zitten, gezellig!

Na de lunch rijden we door naar Bodegraven. Vorige week kochten we bij Tol14 een te gek zitmeubel. Hier willen we graag een hocker bij. Dezelfde stof als het meubel is geen optie, want die stof wordt niet meer geleverd. We zoeken er dus iets bij dat past bij de andere stoffen. We komen er niet uit en nemen de stalen mee naar huis. Lastige beslissing nog.

Zondag

Gisteravond was het Jachtseizoen van StukTV voor het eerst op tv, maar de jongens gingen op tijd naar bed na twee avonden laat naar bed te zijn gegaan. Daarom kijken we deze vanmorgen terug.

Rond een uurtje of 9.30 uur ga ik naar zolder om te werken aan Mamablogger. Heb nog een hoop in te halen en wat deadlines te halen. Uiteindelijk ben ik boven tot ongeveer 14.30 uur. Daarna komen mijn ouders om te eten en om Formule 1 te kijken. Dat liep niet best af, maar gezellig was het wel. De rest van de dag maak ik geen foto’s meer.

Wat een bomvolle week was het weer! Ik hoop dat je het weer leuk vond om mee te kijken. Tot de volgende diary en fijne week gewenst!

liefs

 

 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *