Home + Hoe kies je een bed die past bij jouw wensen?

Hoe kies je een bed die past bij jouw wensen?

Een goed bed uitkiezen blijft lastig. Als het bed lekker ligt dan is het toch prima? Er zijn veel onderdelen waar je op moet letten tijdens het uitkiezen van een bed. Hoe ligt het bed en hoe is het bed ergonomisch? Lig je wel in de juiste houding, waardoor je op den duur klachten voorkomt en hoe belangrijk is eigenlijk een bedbodem? We snappen dat je veel vragen hebt over het kopen van een goed bed, daarom probeer ik in dit artikel zo goed mogelijk antwoord te geven op deze vele vragen, zodat jij een goed bed uit kunt kiezen die past bij jouw wensen.

Een goed bed begint bij een stabiele ledikant

Als je niet voor een boxspring kiest dan heb je te maken met een ledikant. Een ledikant noemt men ook wel een bedombouw. Een bedombouw is er in verschillende soorten en maten. Veel webshops en winkels verkopen ledikanten van spaanplaat (met fineerlaag) en soms gecombineerd met MDF. Prima producten waar je voor een leuke prijs perfect op kunt slapen. Deze type ledikanten zijn juist zo aantrekkelijk vanwege de uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. 

Ben je op zoek naar de allerbeste kwaliteit, dan is een massief houten ledikant de beste keuze. Deze ledikanten zijn een stukje duurder dan een standaard spaanplaat ledikant, maar je krijgt er ook veel meer voor terug. Robuust, zwaar en degelijke ledikanten die een prachtige natuurlijke uitstraling creëren in jouw slaapkamer. Massief houten bedden zijn in standaard varianten en stijlen uitvoerbaar, maar ook in prachtige balkenbedden die volledig op maat samen te stellen zijn. Kies je favoriete stijl, kies de elementen om het bed af te werken en kies je favoriete poten.

De bedbodem maakt wel degelijk een verschil

Hoe jij de stevigheid/hardheid ervaart komt voornamelijk door de stevigheid van de matras, maar wist je dat de bedbodem ook wel een degelijke invloed heeft? Als testje zou je eens je bestaande matras op de grond moeten leggen. Je voelt wel degelijk een flink verschil dan dat je matras op een goede lattenbodem of schotelbodem ligt. De beste lattenbodems hebben 42 latten (of meer) en bieden een optimale ondersteuning voor pocketveer matrassen.

Bedbodems zijn er in verschillende soorten en varianten, denk hierbij aan lattenbodems, schotelbodems of spiraalbodems. Ook bij bedbodems tellen de kleine eigenschappen mee, zo heb je bedbodems met overhangende latten, wat juist weer prettig is bij twee bedbodems naast elkaar. Maar je hebt ook latex lattenhouders die voor extra veerkracht zorgen. Laat je vooraf dus goed informeren als je kiest voor een lattenbodem.

Verbeter je slaapcomfort met een goede matras

Heb je een lager budget dan kom je al snel uit bij een polyethermatras. Prima matrassen, met een uitstekend ligcomfort. Toch is de ene matras de andere niet en is de matras één van de belangrijkste aspecten voor een optimaal ligcomfort. Vergeet niet dat je gemiddeld 1/3 van je leven in bed ligt, zorg er dan ook voor dat je heerlijk uitgerust kunt slapen. 

Tegenwoordig ontwikkelen de matrassen zich in een razend tempo. Veel matrassen zijn tegenwoordig voorzien van een 7 zone-verdeling, waarbij er een perfecte druk wordt gerealiseerd op basis van je lichaamsbouw en slaaphouding. De kwaliteit van een matras voor een boxspring wordt veelal ook gebaseerd op het aantal veren per m2. Zo zijn de boxsprings met een hoger aantal veren per m2 vaak ook een stukje duurder.

Ben je op zoek naar een nieuw bed en wil jij je vooraf goed laten adviseren? Bekijk dan eens de bedden bij Slaapkamerweb in Zutphen en laat je uitstekend adviseren onder het genot van een kop koffie. 

Wat vind jij belangrijk wanneer je een nieuw bed uitzoekt?

liefs

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *