Home + Geld & Budget | Wat gaan we doen met de kinderbijslag oktober 2021?

Geld & Budget | Wat gaan we doen met de kinderbijslag oktober 2021?

Omdat ik veel met geld en begroten bezig ben, loop ik altijd wat op de zaken vooruit. In september vooral, omdat de jongens in oktober jarig zijn en we dus al van alles aan het voorbereiden zijn. Omdat zij in oktober jarig zijn hebben we altijd het geluk dat de kinderbijslag aan het begin van de maand wordt gestort. Dat is toch bijna €500,- en dat scheelt. En natuurlijk geven we niet alles uit aan de verjaardagen, maar wat we dan wel gaan doen met de de kinderbijslag oktober 2021, lees je in dit artikel.

De kinderbijslag van oktober is extra fijn

De kinderbijslag is een mooi extraatje dat hier altijd op de grote hoop gaat. We wachten niet met kleding kopen totdat het gestort is. Zo hebben we de winterjassen voor de jongens twee weken geleden al gekocht en gaan we komende week op pad voor nieuwe schoenen voor Floris die hij straks op de basisschool gemakkelijk aan en uit kan trekken. Het is fijn dat dat kan, want er zijn genoeg gezinnen die de kinderbijslag juist heel hard nodig hebben voor nieuwe kleding en schoenen.

In oktober geven de de kinderbijslag anders uit vanwege de verjaardagen van de jongens. Dan is het bedrag van €497,92 opeens extra mooi meegenomen. We besteden altijd een deel hiervan aan de verjaardagen. Bijvoorbeeld aan de taarten.

Wat gaan we nu doen met de kinderbijslag oktober 2021?

We hebben al een hoop voor de verjaardagen voorbereid: de uitnodigingen zijn de deur uit, de cadeaus al uitgezocht en de taarten al besteld. Dit jaar vieren we het nog in redelijk kleine kring omdat we de dag erna ook met vakantie gaan. Als visite wil blijven eten, bestellen we gewoon wat en qua versieringen doen we wat leuks, maar ik pak iets minder uit dan de voorgaande jaren omdat we de dag erna weggaan.

Dat geldt overigens ook voor de cadeaus. De vakantie is al één groot cadeau, Milan verhuist over een tijdje naar de zolder (en krijgt dus een nieuwe kamer), Floris geeft pas een nieuwe fiets gekregen en de feestdagen komen er ook aan. We maken er een leuk feestje van, maar willen de uitgaven binnen de perken houden. Hier hebben we het met Milan overigens over gehad en hij begrijpt dat heel goed. Floris heeft toch nog geen verstand van geld en vindt het al lang leuk en gezellig.

We willen daarom minimaal €100,- per kind storten op hun beleggingsrekeningen. Die hebben we afgelopen week voor ze geopend in de hoop dat ze dat meer oplevert dan de gewone spaarrekeningen die ze ook nog hebben. Ik vertel daar binnenkort meer over, maar dat vinden we een mooi doel. De rest van het bedrag zal wel weer meegaan op de grote hoop en zal aan van alles worden uitgegeven, maar we zullen het hoogstwaarschijnlijk meenemen als extraatje voor de vakantie. Daar kijken we namelijk enorm naar uit.

Eigenlijk is de kinderbijslag alweer uitgegeven voor het überhaupt binnen is ?. Hoe is dat bij jullie? Geven jullie de kinderbijslag in oktober bijvoorbeeld al uit aan cadeaus voor de feestdagen? Ik ben benieuwd! Klets mee in de comments hieronder of op social media.

liefs

 

 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Marjon
  14 september 2021 / 07:10

  Ik stort altijd een klein gedeelte van de kinderbijslag naar de spaarrekening van de kinderen.
  De rest gaat op de grote hoop, omdat we kleding etc kopen wanneer het nodig is.
  Dit keer komt het wel goed uit, onze dochter moet een nieuw matras en kussen, kunnen we het geld daarvoor gebruiken.

  Voor de decembermaand ben ik nog niet bezig, ben een last minute iemand. Daar start ik half november mee….