Home + Klushuis | De make-over van onze achtergevel!

Klushuis | De make-over van onze achtergevel!

Inmiddels heb ik al heel wat blogs geschreven over de tuin. Hier hebben we het afgelopen jaar heel veel aan gedaan, maar er was één ding dat een doorn in onze ogen was; de achtergevel. Die was dringend aan een nieuwe lik verf toe en er moest zo her en der wat gerepareerd worden. Dit wilden we perse voor de winter gedaan hebben en afgelopen week was het zo ver: de achtergevel kreeg een flinke make-over in een niet-alledaagse kleur…

Van blauw met wit, naar grijs met lichtgroen

het houtwerk van de achtergevel was altijd donkerblauw. De kozijnen waren wit en de deur was ook donkerblauw. Het houtwerk van de nok was crèmekleurig en dat was het. Blauw zat er al 20 jaar op en is om de paar jaar weer in dezelfde kleur geverfd. Dit keer wilden we het anders en gingen we voor donkergrijs en lichtgroen. Iets heel anders en best wel een gedurfde combinatie. Toch voelde dit als de perfecte combinatie. Groen voor in de tuin, lekker fris en passend bij de rest van de nieuwe spulletjes. Ook dachten we dat groen deze hoek wat minder donker zou maken.

Dit is een foto van een paar jaar geleden, toen deze hoek er nog heel anders uit zag. Ik schat dat dit een jaar of vier geleden was. Inmiddels was de picknicktafel al heel lang weg. Het schilderwerk van de gevel was nog wel hetzelfde.

Voor: we gaan beginnen!

We begonnen eerst met schuren en kleine reparatiewerkzaamheden. Dat was heel hard nodig zoals je op de foto’s kunt zien. Dit was echt het laatste dat nog moest gebeuren. Patrick heeft de roosters die voor de gaten zaten eraf gehaald. Ook deze zijn overgespoten en zo kon hij er goed bij om te schilderen.

Daarna werd alles in de grondverf gezet.

Tijdens: het is al een heel ander gezicht!

Dat wit was al een heel ander gezicht!

Toen de grondverf eenmaal gedroogd was werd er begonnen met het grijze boeiboord (de horizontale grijze rand) en met de nok van het dak. De witte muur werd opnieuw gewit door mijn (stief)vader, vervolgens maakte hij de nok werd grondig schoon om deze vervolgens grijs te schilderen. Ik laat je zo zien hoe die er inmiddels uit ziet.

Nadat het boven helemaal klaar was en beneden de kozijnen grijs waren geschilderd, was het tijd voor de eerste groene laag.

Het eindresultaat!

En zo is het uiteindelijk geworden! Het toeval wil dat we een paar weken geleden de tuintafel en stoelen hebben gekocht en die er nu supergoed bij passen. Deze tuinset kochten we bij Wehkamp, is super praktisch en was helemaal niet duur.

[shopr_shopthepost collection=”tuinset” size=”large” title=”Deze vind je hier”]

Maar dit is toch een superleuk hoekje geworden zo? Het is licht, fris, het lijkt breder en het oogt zomers. Hier hebben we van de week al heerlijk aan gegeten en het is eindelijk gezellig. Misschien in het hoekje bij de schutting nog een mooie olijfboom en dan is het echt klaar.

De mannen hebben echt een mega klus geklaard in deze hitte en wat zijn we blij met het eindresultaat! Wat vinden jullie van de kleuren?

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Christine
  11 augustus 2020 / 09:23

  Vind het echt héél mooi fris geworden! En als je eropuit gekeken bent kun je er met gemak een donkerdere kleur op mikken 😉 onze achtergevel ging ook van donkerblauw naar licht, zilvergrijs om precies te zijn, en dat is best een uitdaging om dat er mooi op te krijgen van donker naar licht.. maar het ziet er bij jullie heel goed uit op de foto’s!
  Dat is het enige nadeel aan onze kunststof kozijnen aan de voorzijde: nooit meer een nieuwe look.. toch sparen we hard om ook de achterkant in het kunststof te steken, nooit meer schilderen is ons ook wat waard ?

  • 12 augustus 2020 / 07:58

   Dankjewel Christine! Zilvergrijs is ook heel mooi en van donker naar licht is inderdaad een uitdaging, maar met goede grondverf lukte het bij ons eigenlijk best snel goed. En inderdaad, kunststof heeft zijn voor- en nadelen ?.