Home + Diary | Afscheid van de basisschool…

Diary | Afscheid van de basisschool…

Deze week stond bijna geheel in het teken van Milans afscheid van de basisschool. De eindfilm, uitzwaaien en halverwege de week begon voor hem de vakantie. Ik vond het een dingetje hoor. Ook had ik nog flinke last van het trekken van mijn kies vorige week. Verder ging ik nog lekker uit eten in Rotterdam, ging mijn lieve collega met verlof en ging ik nog met Milan op pad voor de laatste schoolspullen. Kijk je mee?

Maandag

Milan gaat op de valreep nog met schoolreis, maar ik mag hem niet uitzwaaien. Dan maar snel op de fiets naar kantoor, maar het voelt het niet fijn.

Collega Sabrina gaat met verlof en onze stagiair is deze week voor het laatst. Tijd voor een klein feestje. Met wat lekkers nemen we (voorlopig) afscheid en van onze leidinggevende krijgen we allemaal een lieve kaart en een zomertijdschrift voor de vakantie. Superleuk!

’s Avonds komt fietsenmaker Sam nog langs voor het vervangen van de ketting.

Dinsdag

Milan wordt ’s nachts ziek en heeft hetzelfde als Patrick van de week. Ontzettend sneu, want vandaag is het afscheid van groep 8. Uiteindelijk besluiten we hem vandaag thuis te houden in de hoop dat hij vanavond wel naar de premiere van de groep 8 film kan.

Ik werk de hele dag thuis omdat Milan ziek is en ondertussen gaan de huizen die we graag zouden willen in de verkoop. Althans, we willen er natuurlijk één, maar we mogen een top 5 doorgeven. Nu is het afwachten.

We kunnen Milan gelukkig een beetje oppeppen en gaan ’s avonds naar school voor de première van de eindfilm. Heel leuk gedaan! De film duurde een uur, Milan had leuke rollen en wat was het leuk ge-edit. Iedereen had onwijs zijn best gedaan en had er plezier in. Na mooie woorden voor ieder kind van de juf en meester, ging Milan met zijn rapport, getuigschrift en klassenfoto naar huis.

Woensdag

Milans laatste schooldag vandaag en dus brengen hij en Floris samen nog een cadeautje bij de directeur. Daarna breng ik Floris naar zijn klas en maak nog snel deze foto; één van de laatste dagen als kleuter…

Daarna in de stromende regen richting het werk om nog een paar uurtjes te werken. Ik ben moed aan het verzamelen om uit de auto te stappen, haha.

Gelukt! 🙂

Om 12.00 uur is het dan echt zo ver: groep 8 springt de school uit en neemt afscheid. Ik vond het wel een ding hoor.

Even snel alleen (Pat was vroeg thuis vanwege de laatste schooldag van Milan) naar het Kruidvat voor de speelgoedaanbiedingen. Ik scoor nog wat leuks voor Floris voor de feestdagen.

Door naar de tandarts, want ik blijf flinke pijn hebben na het trekken van mijn kies vorige week en kan niet zonder pijnstillers. De tandarts geeft aan dat de wond nog open is en de korst er waarschijnlijk uit is gegaan. Dat betekent dat de wond nog open is en het bot (en zenuwen geloof ik ook) gewoon open liggen. Niet zo gek dat het zo’n zeer doet. Toch kan de tandarts er niet zoveel mee. Ze zegt dat ik het goed schoon houd en dat is eigenlijk het enige wat ik kan doen. De wond moet vanzelf dichtgaan en dat kan nog wel even duren. Fijn…

Hier keek ik wel naar uit en gewapend met pijnstillers (gelukkig werken die wel goed!) ga ik weer gezellig uit eten met Patty en Nancy. Dit keer in Rotterdam bij Popocatepetl. Ik heb zelden zo lekker gegeten als hier! Wat een toffe plek, heerlijk eten en het was natuurlijk weer heel gezellig. Op naar het volgende etentje!

Donderdag

Ik dacht al een beetje na over Floris’ traktatie in oktober en zoals dat dan gaat bij mij word ik enthousiast en ga ik al helemaal los. Ik zal het tegen die tijd met jullie delen, maar het wordt een Dolfje Weerwolfje traktatie.

Ik heb vrij genomen om lekker met Milan op pad te gaan en de basisschoolperiode af te sluiten. We gaan op pad voor nieuwe gymschoenen en besluiten lekker te lunchen. Gezellig zo samen!

Vond ik even een mooi plaatje.

Floris gaat met een vriendje mee en Milan en ik gaan weer naar de tandarts. Dit keer voor Milan. Daarna halen we Floris weer snel op.

Vanavond zijn we weer lekker samen thuis en ploffen we gezellig op de bank.

Vrijdag

Vandaag is Floris’ laatste schooldag en is er een vossenjacht georganiseerd. Milan is één van de vossen en Floris trekt zijn kleding nog even aan.

Niet veel later wordt Floris ook ziek… Nummer drie deze week. Ik kan hem gelukkig bij opa en oma brengen, want ik moet naar kantoor, maar hij mist wel zijn laatste schooldag en de vossenjacht. Zo sneu!

Ondertussen bij de vossenjacht…

En bij mij op het werk, want onze stagiair is vandaag voor het laatst. Ze laat nog wat lekkers voor ons achter. Superlief en we gaan haar missen.

Pat heeft een barbecue van het werk en ik haal de jongens bij mijn ouders waar we meteen eten. Daarna fietsen we naar huis. Floris lijkt weer wat opgeknapt te zijn. Ondertussen zijn de wikkels die ik eerder deze week maakte binnen. Wat zijn ze leuk! Er zit nog een leuk kaartje bij. Hoewel het nog even duurt voor Floris jarig is, is dat wel heel attent. Het thema past in ieder geval goed in oktober, want als de jongens jarig zijn is het bijna Halloween.

Zaterdag

Milan en ik gaan al vroeg op pad voor wat boodschappen en Pat gaat in de tuin aan de slag om deze alvast klaar te hebben voor de vakantie. Alles wordt gesnoeid en vlak voor we weggaan snoeien we de lavendel nog even. Er zitten nu nog zoveel bijen en hommels in, zonde om die nu al te snoeien.

Net als Pat en Milan is ook Floris maar één dag ziek geweest. Wat een verschil met gisteren en wat fijn dat hij wel afscheid van nemen van de kleutergym, want ook dit is voor het laatst.

Lunchen bij Loetje! Komende week zijn Pat en ik 13 jaar getrouwd en we luiden de vakantie in. We nemen mijn ouders gezellig mee.

Zondag

Vandaag gaan we op pad en zijn we uitgenodigd bij de Dino Experience in Gouda. Letterlijk bij ons om de hoek, haha. Toch zijn we er privé maar twee keer geweest en een aantal weken terug ging ik erheen op schoolreis met de klas van Floris. Toen zag ik dat het park in de afgelopen jaren behoorlijk is uitgebreid, heel erg leuk! We hebben ons er heel goed vermaakt! Op mijn Instagram account zie je nog meer foto’s. Leuk om hier ook nog te noemen: ik heb een kortingscode gekregen waarmee je €5,- korting krijgt op een kaartje. Gebruik hiervoor de code DINOKORTING.

Dit was onze bewogen week en ik kan hem afsluiten met steeds minder kiespijn, zo ontzettend fijn! Hoe was jullie week? Hebben jullie al vakantie of zijn jullie het schooljaar nog aan het afsluiten? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *