Home + Dit hebben we al gekocht voor de nieuwe kamer van Floris!

Dit hebben we al gekocht voor de nieuwe kamer van Floris!

Nog iets minder dan twee weken en dan krijgen we, als het goed is, de sleutel van ons nieuwe huis. Veel hoeven we er niet te doen, want het wordt zo goed als helemaal klaar opgeleverd. We zijn de eerste bewoners dus ook dat is een voordeel. En dat betekent dat we lekker snel kunnen beginnen met inrichten en daar hebben we (oké, vooral ik) heel veel zin in. Milan krijgt een nieuwe kamer met een gele muur (laat ik tegen die tijd uiteraard aan jullie zien) en voor Floris nemen we zijn oude meubeltjes nog mee, maar dat is van korte duur…

“Oude” meubels, maar toch een nieuwe kamer

In eerste instantie nemen we de “oude” meubeltjes mee van Floris. Dat zijn zijn ledikant, de commode en de kledingkast. Begin komend jaar of in de kerstvakantie willen we deze meubels gaan vervangen. Vooral een groter bed zal dan nodig zijn. De reden dat we zijn oude meubeltjes meenemen is dat we de overgang anders te groot voor hem vinden. Hij is net drie als we gaan verhuizen en we realiseren ons dat dat best impact zal hebben. Daarom nemen we zijn vertrouwde spullen (vooral zijn bedje waar hij nog heerlijk in slaapt) gewoon mee en laten we hem eerst lekker wennen.

De nieuwe vloer is dan al gelegd en we gaan het verder al inrichten in de stijl die we graag willen; vintage (look), gecombineerd met okergeel en hout. En als hij eenmaal gewend is, vervangen we de meubels.

Deze spullen hebben we al gekocht voor de nieuwe kamer van Floris

Voor de kamer van Milan hebben we al het één en ander in gedachten en we zullen voor hem vooral gaan schuiven met meubels. Zo krijgt hij de zwarte, stalen kast die nu in de woonkamer staat. Ook wil hij heel graag de schommelstoel die nu onder de veranda staat in de tuin. Daarnaast hebben we nog een te gek industrieel bureau gezien, maar we moeten eerst even kijken hoe het allemaal staat en of het wel past. We vinden het nu nog heel lastig om dat in te schatten.

Voor de kamer van Floris is dat wat gemakkelijker. We verven misschien nog een muurtje en zetten zijn huidige meubels erin.

Daarna stylen we het af met accessoires om er één knus en warm geheel van te maken en daar hebben we de volgende spulletjes al voor gekocht;

Dit zijn de spulletjes die we al hebben gekocht. We kochten een vintage rotan kist en een te gekke vintage Aap, Noot, Mies plaat. Het krukje van de dino past er wat betreft stijl misschien niet helemaal bij, maar wat betreft kleuren wel. Floris vond hem zo mooi dat we daar een mooi plekje voor gaan zoeken. Het doek wat je achter de kist ziet hangen hebben we afgelopen jaar gekocht op de kerstmarkt in de St. Janskerk in Gouda. Bij diezelfde vrouw kochten we het jaar ervoor eenzelfde doek van het Melkmeisje en nu zagen we deze. We vonden hem zo gaaf en wilden hem al gebruiken voor op de nieuwe kamer van Floris. Nu is het dan eindelijk zo ver.

Omdat Floris een redelijk grote kamer krijgt zijn we er met deze spulletjes nog niet en willen we zijn kamer nog verder aankleden. Daarvoor zijn we online aan het kijken en vervolgens kwam ik het volgende tegen:

Cotton Bird voor op de kinderkamer

Eerder dit jaar werkte ik samen met Cotton Bird en sindsdien houd ik de website regelmatig in de gaten op zoek naar leuke spulletjes. De stijl van Cotton Bird is heel minimalistisch en clean en past daarom perfect in ieder interieur. Zo vond ik daar deze te gekke groeimeters waarvan ik er dus heel graag één op de kamer van Floris zou willen hangen. Ze passen namelijk perfect bij de stijl die ik wil creëeren!

De eerste groeimeter past perfect bij het thema bosdieren en sluit wat betreft kleuren aan bij het dinokrukje. De middelste past goed wat betreft de overige kleuren en de vintage stijl die we graag willen en past perfect bij het doek dat we hebben gekocht. Ook staan die kleuren heel mooi bij de rotan mand en de kleuren in de Aap, Noot, Mies plaats. De derde groeimeter is heel vrolijk en past sowieso bij hout en rotan. Eigenlijk kunnen ze allemaal, maar zoals het er nu naar uitziet gaat de voorkeur dan toch naar de eerste of tweede groeimeter. En, superleuk om te vermelden, je kunt de groeimeter personaliseren met een naam! Er zijn nog veel meer groeimeters dus neem vooral een kijkje op de website van Cotton Bird.

En hoe mooi zijn deze posters?! Ook dit is nog maar een greep uit alle posters die er zijn, maar ook deze passen heel erg goed bij de stijl die we willen. We zullen dan goed moeten kijken waar we wat willen hangen en welke combinaties we maken, maar we kunnen er zeker een heel mooi geheel van maken.

Ik houd heel erg van vintage items en vind het belangrijk dat spullen nog een tweede leven krijgen. Dit is een mooie mix & match tussen oud en nieuw én super sfeervol.

Het eindresultaat van Floris’ kamer zullen we zeker nog delen tegen die tijd!

Wat vinden jullie van deze spulletjes? Houden jullie zelf ook van vintage items? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *