Home + De zindelijkheidsbox | Wat zit erin en werkt het?

De zindelijkheidsbox | Wat zit erin en werkt het?

Je kind zindelijk maken kan een hele uitdaging zijn. De één heeft het zo door en bij de ander duurt het wat langer. Dat hoort erbij, maar het kan zo nu en dan best frustrerend zijn als het niet lukt. Geen enkele ouder zit de wachten op al die ongelukjes die natuurlijk altijd ongelegen komen. Je kind doet het niet expres, maar vervelend is het wel. Ongeveer een jaar geleden vertelde een familielid over de zindelijkheidsbox. Zij vertelde dat ze haar kind er binnen een week zindelijk mee had. Wij bestelden hem ook. Werkte het bij ons ook binnen een week?

Inmiddels ligt het hele zindelijk maken alweer een tijdje achter ons, maar ik heb bewust nog even gewacht met het schrijven van dit artikel. Zo wist ik tenminste zeker of het wel of niet had gewerkt. Maar zoals dat dan vaak gaat als je te lang wacht, blijft een onderwerp dan hangen in je concepten en vergeet je het.

Maar omdat het bij ons ook heeft gewerkt wilde ik het alsnog graag met jullie delen.

We zijn iets later begonnen, maar bij ons ging het na vier dagen al helemaal goed!

Wat is de zindelijkheidsbox?

In de zindelijkheidsbox vind je eigenlijk alle tools die je nodig hebt om je kind zindelijk te maken, behalve een potje of een brilverkleiner en kleine cadeautjes.

Het volgende vind je in de zindelijkheidsbox:

 • Trainingsprogramma
 • Instructiekaarten
 • Complimentenkaarten
 • Schema’s
 • Stickerkaarten
 • Stickers
 • Diploma

Van tevoren kochten we kleine cadeautjes die we in een mand deden. We deelden mee dat we gingen stoppen met de luiers (in eerste instantie alleen overdag) en gingen volgens de instructies aan de slag. Goed om te weten: neem er de tijd voor en plan de eerste dagen op dagen dat je vrij bent bijvoorbeeld. Zo kun je in alle rust beginnen.

Stap voor stap word je meegenomen in het proces en het was fijn houvast en overzicht te hebben (ga ik sowieso heel goed op haha). We zijn overigens wel wat van de instructies afgeweken. Zo werkten we niet met een potje, maar met een brilverkleiner op het toilet.

We beloonden met stickers en bij iedere volle kaart mocht er een cadeautje uit worden gezocht uit de mand. Dat werkt blijkbaar toch, want na vier dagen ging het hier heel goed. Zo goed dat de training er voor ons al op zat. Niet verwacht, totaal niet zelfs, maar we hebben geluk gehad. Maar als ik de reviews die ik heb gelezen mag geloven, werkt de box veelal wel binnen zeven dagen.

Wij waren dus heel erg blij met die tip! Ik zal niet zeggen dat het voor ieder kind zal werken, maar het kan zeker helpen en het helpt jullie om vol te houden. Kortom, wat ons betreft is de zindelijkheidsbox geslaagd!

Mocht je zelf binnenkort je kind zindelijk willen maken, dan zou je eens kunnen kijken of het voor jou ook werkt. Hieronder heb ik de linkjes geplaatst.

Shop hieronder de zindelijkheidsbox en eventuele extra kaarten

liefs

 

 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Natalie
  10 september 2021 / 09:53

  Hoi wat fijn dat het zo snel gelukt is!
  Mag ik vragen hoe oud Floris was toen je er aan begon? En heeft hij daarna nog ongelukjes gehad?
  Over een tijdje gaan we er ook aan beginnen dus ik ben wel nieuwsgierig of het werkt..

  • Marisca
   Auteur
   12 september 2021 / 09:37

   We zijn wat later begonnen, hij was drie is nu bijna vier.