Home + Ochtendroutine op een doodnormale ochtend waar van alles mis ging

Ochtendroutine op een doodnormale ochtend waar van alles mis ging

De wekker gaat en ik heb nog helemaal geen zin om op te staan. Het is 5.31 uur en het licht schijnt de kamer al in. Ik moet wel opstaan, want ik moet naar het toilet. Patrick is al naar zijn werk en de jongens liggen nog heerlijk te slapen. Ik denk dat ik rustig op kan starten, maar niets is minder waar. Dit is namelijk zo’n ochtend…

Alles moet voor 8.00 uur klaar

Het begint dus heel rustig en vredig. Ik ruim alvast Milans kamer op en leg zijn kleding voor hem klaar. Stiekem doe ik al een raam open en daarna loop ik naar de kamer van Floris. Hij ligt (vanwege het buik draaien) weer even in de co-sleeper bij ons dus ik leg ook zijn kleertjes klaar en ruim nog wat was op. Daarna besluit ik nog even op bed te gaan liggen. Heel even. Ik deel alvast mijn blog op social media, dan hoef ik het straks alleen nog maar te kopiëren en te plakken om deze te delen in Facebookgroepjes. Ik vind mijzelf lekker productief bezig.

Ik wacht en ik wacht, maar voor de verandering slapen de jongens uit (gebeurt nooit!) en ik moet ze uiteindelijk wakker maken. En daar gaat het dus helemaal mis. Ik maak de bedden op, kleed Floris alvast aan en moet onverwachts een wasje aanzetten. Nou, dan gooi ik er nog maar wat kleding bij, want het is zo zonde om de wasmachine voor alleen maar wat beddengoed aan te zetten. Aangezien ik de hele dag weg ben, moet ik die dus ook nog buiten ophangen. Het is inmiddels 6.30 uur en ik moet uiterlijk om 8.00 uur hier de deur uit zijn…

Floris doet een uur over zijn fles

Rond 6.45 uur ontbijten we en geef ik Floris meteen zijn fles. Normaal heeft hij deze binnen 10 minuten op, maar nu heeft hij na een kwartier nog bijna niets op. Dat is gek. Ik kijk naar de speen en zie dat ik er per ongeluk een te kleine speen op heb gedaan. Arme Floris en ik voel mij heel even de slechtste moeder van de wereld. Hij gaf geen kik. Ik zet er gauw een goede speen op en denk dat het daarna wel snel zal gaan. Niet dus. Na weer een kwartier is er nog nauwelijks wat uit en dat terwijl hij wel drinkt. Er zit niets verstopt en ik snap er niets van. Het is inmiddels 7.00 uur geweest en Milan gaat zichzelf aankleden en zijn tanden poetsen.

Ik moet de vaat nog wegwerken, zelf nog wassen, aankleden en mijn haar doen, de was ophangen, de tassen inpakken en het huis gewoon netjes achterlaten. Ik ben tenslotte zelf ook de hele dag weg. Doordat Floris zo lang over zijn fles doet raak ik een beetje in tijdnood. Ik vraag Milan om bij Floris te gaan zitten met de fles zodat ik de vaat kan doen (geen vaatwasser) en mijzelf nog een beetje fatsoenlijk aan kan kleden. Dit alles doe ik in een rap tempo en mijn haar zit zelfs nog leuk ook!

Milan zit ondertussen nog steeds met alle liefde bij Floris en Floris vindt het ondertussen allemaal wel best. Die fles is helemaal niet interessant, maar Sesamstraat wel!

Ik besluit de was even snel op te gaan hangen…

De was…

Terwijl ik bezig ben met een hoeslaken, hoor ik het waterbakje van de katten omvallen.

Ja hoor, ik hang met dat hoeslaken in dat bakje! Lekker fris…

Ik hang hem toch maar op en vind het wel even best. Milan komt eraan en Floris heeft zijn fles leeg! Ik maak de fles nog even snel schoon, haal nog één keer een doekje over het aanrecht, verschoon nog een luier en loop daarna met twee keurig aangeklede jongetjes om 8.01 uur de deur uit. Netjes!

Terwijl we buiten lopen vraag ik mij af wat anderen zullen zien. Twee vrolijke, blonde jongetjes in mooie, schone(gelukkig!) kleertjes die lekker op het gemakje buiten wandelen met hun moeder. We kletsen over van alles en nog wat, zijn niets vergeten, het huis is netjes, we zijn overal op tijd en hebben alles onder controle. Tja, zo lijkt het.

Ik zucht nog eens diep als ik op de fiets zit richting mijn werk. Ik heb er voor mijn gevoel al een hele dag op zitten en heb nog een lange werkdag voor de boeg. Met een receptie en ’s avonds ga ik met een vriendin naar de film. En toch zou ik het allemaal voor geen goud willen missen.

Hoe zien jullie ochtenden eruit? Klets lekker mee in de comments hieronder!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Sandra
  29 juni 2018 / 07:20

  Oh zo herkenbaar die stress ochtenden.. gelukkig een stuk minder sinds Luuk naar school gaat.scheelt 20 min s morgen dat ie niet meer naar kdv moet. Dus wel oude tijd en alles op de zelfde manier. Dus heb nu 20 min bonus….

 2. Veronique
  29 juni 2018 / 08:09

  Hier start de dag op verschillende tijden.
  Mijn wekker staat op 6.45 maar 4 van de 5 dagen begint die wel eerder door dat mijn 2 draakjes eerder wakker zijn. (Zoontje 13 maand, dochter 4 jaar)
  Dan is het snel naar beneden een papfes maken en die geef ik me zoon terwijl ik hem verschoon. Want dat is behoooorlijke drama. En dan leg ik hem in zn bedje met de fles en in die tijd maak ik me zelf klaar. Dochter gaat of met me man mee naar beneden of huppelt vrolijk rond boven. Zelf aan kleden wat is dat, is toch veel makkelijker en sneller als mama het doet,

  Eenmaal beneden (7.15) is het dochter net een broodje voor de tv! En zoonlief in de kinderstoel met een creaker of een broodje. Ja i know hij heeft al een pap fles gehad! In die tijd maak ik de schooltas klaar onder het genot van een broodje( zo geen genot! Slechte ontbijter)
  Dan de haren van me dochter “mooi” maken en zoon een lading gel in zn haar. En dan is het even rust. Lekker samen op de bank,om 8.05 tanden poetsen jassen aan en op de fiets richting school en/of opvang.
  Als ik moet werken is het gewoon het zelfde. Maar dan heb ik na de tijd dat me dochter/zoon op de opvang/school zijn nog een half uurtje de tijd om even het huis netjes te maken,eten voor savonds vast klaar zetten en om 9u de deur uit!

  En in het weekend is het blijheid vrijheid. Maar begint de dag ook gewoon vaak om half 7!

  Groetjes!!