Home + De nieuwe tienerkamer van Milan met game bureau!

De nieuwe tienerkamer van Milan met game bureau!

Een tijdje terug vertelde ik jullie al dat we niet zo’n handige keuze hadden gemaakt wat betreft de slaapkamerverdeling toen we hier kwamen wonen. Milans kamer bleek niet zo praktisch met zijn lekkere, grote bed en twee kasten. Laat staan dat er nog een bureau bij zou passen. Dat ging dus niet. Ook Floris wilde wel wat meer ruimte om te spelen en ik merkte dat het toch wel fijn zou zijn een werkplek te hebben waarbij ik de deur dicht kan doen. Dus zijn we gaan schuiven en afgelopen weekend was het zo ver. Nu hadden we immers nog vakantie en de tijd hiervoor. Volgende week zijn Pat en ik weer aan het werk en komt het er niet van. Jullie hebben mijn werkkamer al kunnen zien en vandaag laat ik jullie de nieuwe tienerkamer van Milan zien. Hij is naar zolder verhuisd en voelt zich de koning te rijk ?. Kijk mee naar het eindresultaat!

Een stoere tienerkamer op zolder

Kleine jongens worden groot en krijgen hun eigen wensen en ideeën als het gaat om de inrichting van hun kamer. Dat was bij onze zoon niet anders. Ik heb lange tijd nagedacht over de indeling van zijn kamer, maar vond het nog lastig. Uiteindelijk begon het een beetje vorm te krijgen en had ik een bepaalde sfeer in gedachten. Ik vind het leuk als een kamer geen “dertien in een dozijn” kamer is, er mag kleur in zitten en ik vind het leuk een kamer te stylen met unieke, vintage spulletjes. Zo wordt het meer eigen. We wilden de zolder niet verven, maar we wilden er wel een stoere kamer van maken waarin alles bij elkaar past.

Zijn okergele bed en twee zwarte kasten verhuisden mee naar zolder. Dat werd uiteindelijk de basis van zijn kamer. In de houten vloer zit veel zwart dus dat past perfect. In combinatie met het geel oogt het heel warm en het zwart maakt het stoer. Ook heeft hij wat accessoires waar rood in zit, waaronder zijn vintage Perzische tapijt. Heel industrieel zou ik het niet willen noemen, maar ik denk dat dat het meest in de buurt komt als we het hebben over de stijl van zijn kamer.

Het bed zetten we in een hoek. Lekker knus en zijn nachtkastje past er precies naast. Verder moesten de kasten nog een plekje krijgen net als de Legotafel en hij wilde heel graag een game bureau met stoel.

De bok aan het voeteneind van zijn bed heeft eerder beneden in de woonkamer gestaan en hebben we bewaard. De perfecte combinatie met zijn nachtkastje en de vloer vind ik. Leuk detail: het kleed is gebruikt in één van de musicals waar Milan in heeft gespeeld. Gaaf toch? Het traphekje laten we overigens nog even zitten voor broertjes die niet welkom zijn op zolder ?. Wat zal dit lekker slapen in het najaar als het buiten regent. Super knus!

Een “chill stoel”

Rechts van de trap hadden we nog een hoekje met loze ruimte. Hier wilde ik een stoel neerzetten. Uiteindelijk vonden we er één die perfect bij zijn bed en de rest van de kamer past:

Dit is toch stoer?! De stoel is de afgelopen dagen al gebruikt door een vriendje en familie om samen met Milan te gamen. Deze stoel kochten we bij Kwantum en zit ontzettend lekker. Ook is ‘ie licht waardoor je hem zo naar het bureau tilt of sleept.

De game hoek

Dit was een grote wens van Milan. Hij wilde heel erg graag een game bureau met LED verlichting en toen de jongens bij opa en oma logeerden hebben wij deze voor hem gekocht. Op de middelste foto zie je aan de zijkanten van het bureau rode verlichting. Door middel van een knop kun je uit tig verschillende kleuren kiezen. Op de tv kan hij niet alleen gamen, het is ook een ‘smart tv‘ met apps als YouTube, Videoland, Netflix en NLZiet. Hij speelt nu nog met zijn Switch en de retro Super Nintendo (die wij jaren geleden kochten omdat ‘ie toen tijdens een jubileum opnieuw werd uitgegeven) en er wordt gespaard voor een PlayStation.

De twee posters boven de tafel had ‘ie al en gaan over New York. In de rechter poster komen alle kleuren in de kamer weer terug. Ook zie je een oude oliekan die nu dienst doet als bureaulamp en op het hout zie je een foto van Milan toen hij een jaar of drie was. De foto is gemaakt in de stad en was een echte toevalstreffer. Zo’n gave foto! Ook deze past qua kleuren perfect.

Kastruimte

Wat is een tienerkamer zonder voldoende kastruimte voor alle spullen die ze hebben? De stalen kast en zijn houten kledingkast zijn gewoon mee verhuisd. Ook kochten we een zwarte vakkenkast bij IKEA (de bekende Kallax) voor alle LEGO en er kwam een zwarte Legotafel. Hier heeft hij ruimte over. Dit kan worden gebruikt als bureau voor huiswerk. We hadden kunnen kiezen voor een ander bureau, bijvoorbeeld op schragen, maar wilden dit bewust zo rustig mogelijk houden, omdat ik het al zo rommelig vind met die LEGO.

Dit was ook meteen het onderdeel waarover we van mening verschilden. Ik vind het nog wat rommelig zo en ben een onwijze zeur wat dat betreft. Dat weet ik zelf ook, maar ik wil ook dat het praktisch is en ik het toch schoon kan maken. Uiteindelijk is dit de compromis geworden.

De kamer zal in de loop van de tijd nog wel worden aangevuld met toffe accessoires, maar wat is ‘ie blij met deze tienerkamer! Ik vond het soms nog lastig de indeling te bepalen en misschien gaat de kamer nog een keer op de schop, maar het is hoe dan ook een heerlijke ruimte!

Wat vind je van de tienerkamer van onze oudste? Ik ben benieuwd!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Sandra
  11 augustus 2022 / 08:08

  Ziet er mooi uit, alleen is het trap gat open?? Geen muur en deur? Hoop voor jullie dat het in de toekomst niet zoveel herrie van zolder komt als ons met de puber van bijna 14…

  • Marisca
   Auteur
   12 augustus 2022 / 09:47

   Nee, het grappengat is open. We gaan in dit huis ook geen deur erin maken bijvoorbeeld. Verder zal hij zich aan wat regels moeten houden, ook omdat Floris eerder naar bed gaat. En als hij op zolder zit en wij beneden in de woonkamer hoor je nagenoeg niets. Dat is een groot voordeel ten opzichte van ons oude huis waar je zo’n beetje alles hoorde 😉

 2. RoosMaria Dielhof van Oudshoorn
  11 augustus 2022 / 13:39

  Wat een stoere tienerkamer heeft Milan nu
  Wat zal hij trots en blij zijn
  Ach af en toe rommelig mag ook wel toch?
  En tig jaar geleden toen mijn kids jong waren. Kregen ze buiten nieuwe slaapkamer etc etc ook een kruimelzuiger
  Als vriendjes waren komen spelen en er koek of chips op de grond lag waren ze zo blij met hun kruimelzuiger. Ze hadden echt t idee nu hou ik mijn kamer een beetje schoon

  Dank je wel voor het delen van deze gezellige stukjes.