Home + Maak jouw eethoek af met de juiste stoelen

Maak jouw eethoek af met de juiste stoelen

Jouw eetkamer is een plek waar je met het gehele gezin samen kunt komen. De een maakt hier een eigen ruimte voor, terwijl de ander de eethoek juist weer in de woonkamer heeft. Hierdoor zijn er ook een groot aantal mogelijkheden op het gebied van de meubelstukken te vinden. Zodra je eenmaal een passende eettafel hebt gevonden, moet je kijken naar de stoelen en banken die je hierbij plaatst. Een aantal factoren zijn hierbij van belang, zoals het comfort, de uitstraling en de materialen die hiervoor gebruikt zijn. Maar hoe maak je dan de juiste keuze voor jouw woning? Je leest het hieronder.

De materialen kiezen voor jouw eethoek

Het eerste wat je moet bepalen bij de eethoek is welke materialen je wilt gebruiken. Dit is afhankelijk van de interieurstijl die je in de rest van de woning hebt. Betrek je jouw eethoek bijvoorbeeld bij een landelijke keuken, dan wil je zoveel mogelijk hout terug laten komen. Hier kan een mooie eetbank bij helpen. Met deze bank heb je verschillende zitplekken beschikbaar en je houdt het landelijke er ook in. Bij een moderne keuken wil je wellicht weer geheel andere materialen hebben. Alle materiaalkeuzes zullen jouw ruimte tot een mooi geheel brengen en daarbij ook laten genieten van de zitplekken voor het gezin.

Kleuren zorgen voor meer sfeer

Naast de materialen is het ook belangrijk om de kleuren uit te zoeken. Deze kleuren kun je aanpassen aan de rest van het interieur, maar ook aan de hand van de accessoires die je in de woning hebt staan. Iedere kleur is mogelijk. Wanneer je kiest voor draaistoelen, kun je bijvoorbeeld kiezen voor de donkere kleuren. Deze zullen te allen tijde mooi staan bij jouw interieur. Wanneer je juist meer van de uitgesproken kleuren houdt, kun je de stoelen echt op laten vallen. Het is daarbij wel belangrijk dat de juiste tinten gebruikt zijn. Indien je hier geen rekening mee houdt, kan het namelijk al snel voor een rommelig geheel zorgen en is het niet genieten van de eethoek die jij gerealiseerd hebt.

mangohouten_eettafel_goedkoop_interieur_wonen_mamablogger_

Voldoende zitplekken creëren voor het gezin

Bekijk te allen tijde hoeveel zitplekken jij nodig hebt voor jouw gezin. Hierbij kun je niet alleen kijken naar het gezin zelf, maar ook de mensen die eventueel blijven eten. Je voorkomt hiermee dat niemand samen kan eten en je de sfeer niet naar jouw eethoek brengt. Door dan alle andere factoren mee te nemen en ook het comfort omhoog te brengen, weet je zeker dat je van iedere maaltijd weer een groot feest hebt en zelfs deze eethoek kunt gebruiken om gezellig met z’n allen te borrelen. De ruimte zal immers voor iedere gelegenheid een uitnodigende sfeer hebben en jij bepaalt uiteindelijk hoe dit gebeurt.

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *