Home + De mystiek van tijgeroog stenen, waarom zijn ze extra speciaal?

De mystiek van tijgeroog stenen, waarom zijn ze extra speciaal?

Als kind zijnde vond ik edelstenen en mineralen ontzettend interessant. Fossielen overigens ook. Mijn opa had er een aantal en ik heb boven nog een boek over fossielen waar hij aan de binnenkant iets voor mij in heeft geschreven. In vond ze prachtig, maar vooral ook interessant. Uiteindelijk begon ik ze zelf te verzamelen en had ik in mijn oude slaapkamer planken vol stenen en fossielen. Ieder met hun eigen verhaal. Een van de bekendste stenen was het tijgeroog. Wist je dat deze extra speciaal zijn?

Er is natuurlijk een grote variatie edelstenen, maar eentje die er echt uitspringt is het tijgeroog. Want hoewel het voor andere edelstenen nog weleens anders is, kan iedereen (en helemaal mensen van stenen houden) je wel vertellen wat tijgeroog is vanwege de bijzondere uitvoering. Maar het is niet alleen de vorm en kleur die tijgeroog zo geliefd maken.

Wat maakt tijgeroog nog meer speciaal? Er zijn bijna teveel bijzonderheden die worden toegeschreven aan tijgeroog, en we gaan je in dit artikel laten zien welke verborgen krachten de steen krijgt toegeschreven. We vertellen je ook iets meer over de geschiedenis en meer over welke eigenschappen tijgeroog heeft. Je gaat zo veel meer leren over tijgeroog, en wilt er misschien zelf ook wel eentje (of meerdere) aanschaffen.

Wil je meer weten over tijgeroog en de kracht die erin schuilt?
Lees dan snel verder om deze geweldige steen te ontdekken!

Wat is tijgeroog?

Tijgeroog is een gemengde steen van tijgerkwarts en een scala aan ijzerverbindingen. Het heeft bijna altijd de kleuren geel met bruin en zwart, soms ook een vleugje grijsgroen. En heeft zijn naam te danken aan de vezelachtige structuur met strepen die door een bepaalde lichtreflectie lijkt op een kattenoog en vandaar ook de naam tijgeroog.

Wanneer je de steen een andere kant op draait zal de aparte glans weer veranderen, wat ook te maken heeft met de ijzerconcentratie op de verschillende plaatsen van de steen. Er zijn overigens nog een paar stenen waaraan tijgeroog enigszins verwant is, zoals valkenoog en stierenoog.

Tijgeroog is een zeer geliefde steen, vanwege de mysterieuze glans en het oogeffect …de strepen in de steen zelf. Het is ook een steen die in de edelstenentherapie veel wordt gebruikt om te verwarmen, mede door het ijzer is het daar een ideale steen voor.

Welke krachten zou tijgeroog hebben?

Het schijnt dat tijgeroog veel verschillende bijzonderheden kent, wat natuurlijk voor iedereen die tijgeroog koopt zal verschillen. Tijgeroog zou o.a. helpen bij opmerkzaamheid, concentratie, je rationeel te laten denken (zonder over emotioneel te zijn), helpen bij het maken van de juiste beslissingen, op het juiste pad helpen, de juiste mensen laten tegenkomen (samen met het beter doorgronden van andere mensen en jezelf), daadkracht en ook goed zijn om te gebruiken tijdens studie.

Verder is het een steen die je ook leergieriger zou moeten maken, kan helpen bij verschillende soorten van buik- en maagpijn, goed zijn voor de bloedsomloop, goed zijn voor de stofwisseling en nog veel meer.

Er zouden dus best veel dingen moeten zijn waar tijgeroog iemand kan ondersteunen, het is natuurlijk wel belangrijk te beseffen dat hier nog veel meer factoren bij komen kijken en de mate waarin tijgeroog hier (eventueel) aan zou kunnen bijdragen per persoon flink zal verschillen.

Eigenschappen van tijgeroog

Tijgeroog is een zeer mooie steen, met name door het gesteente dat spleten opvult en het “tijgeroog effect” laat zien waar de meeste mensen zo blij van worden. Het vertoont verder geen duidelijk zichtbare kristallen maar het is meer een gesteente met vezelachtige structuren. En die structuur komt met name door de ijzerverbindingen die in de kwart zijn ingebed op een speciaal ogende manier die veel mensen aanspreekt.

Er zijn ook veel verschillende vormen van de steen gemaakt, ter ere ervan …maar ook omdat speciale stenen daar vaker voor worden gebruikt. Je kan een tijgeroog steen kopen of het in sieraden dragen, zodat je jouw tijgeroog altijd bij je hebt.

Zo heb je bv. op www.zentana.nl prachtige armbandjes met tijgeroog, waarbij er ook speciale blauw tijgeroog varianten zijn. Verder heb je er prachtige chakra’s en kettingen waarin ook tijgeroog zit verwerkt. Het is een absolute aanrader eens een kijkje te nemen op deze website, omdat ze veel sieraden met tijgeroog hebben waar liefhebbers van gaan smullen.

En hoewel dit artikel over tijgeroog gaat, hebben ze er nog veel meer mooie edelstenen. In allerlei verschillende soorten sieraden en veel variaties.

Wil je toch liever een tijgeroog steen? Vraag er dan naar of zoek een ander goed adres waar je tijgeroog kunt aanschaffen, bij het kopen van stenen wil je natuurlijk ook echte stenen aanschaffen bij een partij die je vertrouwt.

Een stukje geschiedenis van het tijgeroog

Je hebt grote tijgeroog stenen in pure vorm, handstenen of steentjes en ook verwerkt in sieraden. Het is een steen die door de eeuwen heen door verschillende volken wordt gedragen en gebruikt. Zo waren de oude Grieken al bekend met tijgeroog, en geloofden ze dat het je humeur kon verbeteren, zintuigen prikkelde en beschermde tegen verkeerde vrienden en andere overbodige negatieve elementen in iemands zijn of haar leven.

Maar ook in Afrika is het een bekende steen, waar ze het vaak dragen in de vorm van een talisman en erin geloven. In Zuid-Afrika werd tijgeroog ontdekt tijdens de “Witwaterstand” goudkoorts laat 19e eeuw. Ze waren dus oorspronkelijk op zoek naar goud en diamanten, maar kwamen de steen tegen die is uitgegroeid tot belangrijke edelsteen binnen de cultuur.

Tijgeroog werd gevonden in het plaatsje Griquatown die overigens vandaag de dag (en ook naar de toekomst) nog steeds een belangrijke plaats is waar tijgeroog wordt gevonden en er dus ook veel vandaan komt. En de prijs was zelfs ooit gelijk aan die van diamanten, wat natuurlijk snel veranderde op het moment dat er meer tijgeroog gevonden werd en diamanten alleen maar schaarster zijn geworden (na verloop van tijd en door de eeuwen heen).

In een notendop!

Je weet nu een stuk meer over tijgeroog en hebt er wellicht ook wel interesse in, het volgende is dan te bepalen of je voor een sieraad gaat of losse stenen.

Nog even alle (geclaimde) voordelen in een overzichtelijk rijtje:

• Het zou kunnen ondersteunen bij concentratie en leren
• Het zou kunnen helpen een beter pad te bewandelen
• Het zou kunnen helpen bij bepaalde buik- en maagpijnen
• Het zou kunnen bijdragen aan meer geluk bij het dragen ervan
• Het zou kunnen leiden tot meer leergierigheid

Kortom, je zal het moeten proberen om te zien of tijgeroog ook voor jouw werkt …veel mensen zijn er heel tevreden mee!

Ontdek het zelf maar eens…

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *