Home + Diary | Een lekker weekje, Vaderdag en een weekendje weg voor Vaderdag

Diary | Een lekker weekje, Vaderdag en een weekendje weg voor Vaderdag

Afgelopen week was een prima weekje waarin alles lekker voortkabbelde. Vrijdagmiddag namen we vrij, want we gingen een heerlijk weekendje weg voor Vaderdag. Kijken jullie mee?

Maandag

Ik breng Milan naar school en houd Floris een ochtendje thuis. Hij is verkouden en mag niet naar de peuterspeelzaal. We zijn vroeg weer thuis en voor ik aan het werk ga, maak ik snel wat foto’s voor Mamablogger, waaronder deze.

Floris vindt mijn werk maar saai haha en doet een haarclipje in zijn haar. Het is was lastig thuiswerken zo, maar hij is gelukkig wel heel vrolijk.

Ik houd zijn temperatuur goed in de gaten, maar hij vindt dat hij dat zelf ook wel heel goed kan 😉

Milan neemt in de middag een vriendje en vriendinnetje mee naar huis en ik maak deze lekkere schaal voor ze die ze, samen met Floris, onder de overkapping opeten.

Floris heeft een boekje gekregen over Gijs Gekko waarin wordt uitgelegd hoe een pandemie werkt. Een boekje dat heel goed past bij deze tijd en het voor kinderen begrijpelijk maakt in wat voor situatie we zitten, ook al zijn de maatregelen versoepeld. Een deel van de opbrengst van dit boekje gaat naar stichting “Het Vergeten Kind”. Je kunt het boekje hier bestellen.

Dinsdag

Ik mag weer een dag extra op kantoor komen werken, heel erg fijn! Ik neem een Twix mee die ik wilde delen met mijn collega. We zijn beiden regelmatig toe aan chocolade 😉 Ik ben hem echter kwijt en pas aan het einde van de dag zie ik waar die ligt: in de bakfiets. Hij is blijkbaar uit mijn tas gevallen. En ja, de bodem van mijn bakfiets moet worden schoongemaakt. Er waait van alles in ☺️.

’s Avonds doen we helemaal niets meer. Floris is onrustig en ik ben onrustig vanwege het slechte weer, omdat ik toch wel een beetje bang ben voor lekkage. Daarom kijk ik Modern Family, alles vergeten en heerlijk lachen.

Woensdag

Als we Milan naar school hebben gebracht zet ik Floris aan de tafel om op het vaderdag kaartje voor Patrick te “schrijven”. Milan heeft er al wat op geschreven en nu is het de beurt aan Floris. Leuk dat kaartje, maar de tafel is veel leuker. Gelukkig hebben we “wondersponsjes” van Action in huis. Ik weet niet wat het is, maar daarmee krijg ik zoveel schoon. In een mum van tijd heb ik de penstrepen van de tafel af.

In de stad kopen we een bon om te lunchen voor opa.

De juf van Milan is geslaagd voor een examen en met alle ouders besluiten we om een kleinigheidje te geven. Ik maak deze Ibiza armbandjes voor de juf. Milan vraagt of ik nog twee armbandjes wil maken. Deze wil hij aan twee andere kinderen geven. Vooruit, ik ben toch bezig en het is ontzettend lief.

Het is weer tijd voor het zwembad! Ik ga weer mee en moet, net als voorgaande weken, buiten wachten. In de auto kijk ik een serie.

Donderdag

Ons uitzicht op kantoor. Hier kan ik uren naar kijken ?.

Na het werk rijden we meteen door naar het huis van mijn zus en zwager, want nichtje Maud is 18 geworden! We eten er lekker buiten totdat het weer keihard gaat regenen. Het mocht de pret niet drukken, het was een gezellige avond.

Patricks vaderdagcadeau is binnen. Ik zag deze op Instagram bij 7 Wood & More en besloot er eentje te bestellen. Gewoon een kleinigheidje en ik denk dat deze wel leuk staat in onze buitenkeuken. Er zat voor mij ook een kleinigheidje bij. Leuk hè?

Vrijdag

Vanmiddag gaan we lekker een weekendje weg, maar voor het zo ver is moeten Pat en ik de ochtend nog werken en Milan moet naar school. Ik pak al een hoop in voor we weggaan, want dat scheelt vanmiddag weer.

Zodra we Milan uit school hebben gehaald rijden we naar Apeldoorn voor een lekker weekendje weg. Opa en oma zijn er al en zitten een verdieping onder ons. Het belooft goed weer te worden en we hebben er zin in.

We hebben helaas geen balkon (alle kamers zaten volgeboekt), maar we hebben we een leuk uitzicht en een brede vensterbank waar je in kunt zitten. De jongens vinden het geweldig om hier ’s avonds te zitten en naar de auto’s en de paarden te kijken. En kijk die voetjes van Floris ?.

Het is al erg laat en de jongens zijn in bad geweest. Daarna is het tijd voor Floris om te aan slapen, maar die heeft daar totaal geen zin in. Milan besluit naast hem te gaan liggen. Superlief! Floris vindt het eerst heel erg grappig, maar even na het maken van deze foto ligt hij heerlijk te slapen. Milan is zo’n onwijs lieve grote broer.

Zaterdag

De volgende ochtend zijn we heel vroeg voor het ontbijt. Hotelontbijtjes zijn het best!

Na het eten rommelen we een tijdje op de kamer waarnaar we een ritje gaan maken in de omgeving. Het is hier heel mooi. Daarna rijden we nog even door naar het centrum voor twee kleine boodschappen en we drinken een kopje thee op het terras.

Tijd voor de lunch, maar we bestellen dit. Zo kan iedereen pakken waar die trek in heeft.

Na het eten gaan Pat en Milan zwemmen, maar omdat Floris nog een beetje verkouden is durf ik hem nu niet te laten zwemmen, het gaat nu zo goed. Als Patrick en Milan terugkomen, douchen ze snel en gaan we even wandelen.

Daarna is het bijna tijd voor het eten.

Milan en ik besluiten rond een uurtje of 9 nog een avondwandeling te maken. Floris slaapt al en Pat blijft bij hem op de kamer. Een collega en haar gezin zijn er ook. De kinderen spelen buiten, wij zitten nog even buiten, maar dan is het toch echt tijd om naar bed te gaan.

Zondag

Fijne Vaderdag! We hebben de cadeautjes voor Patrick meegenomen.

Na het ontbijt gaan we even lekker wandelen, op de trampoline springen en op bezoek bij de paarden.

Daarna gaan we nog even naar de kamer, pakken we alles in en checken we alvast uit. Aan het einde van de ochtend drinken we nog een kopje thee met dit heerlijke gebakje en dan is het tijd om naar huis te rijden.

Eenmaal thuis ligt dit cadeautje op de deurmat. De juffen van de peuterspeelzaal hebben deze alsnog door de brievenbus gegooid, heel erg lief! Er zit een mooie stropdas is voor Patrick.

Dit was onze week, we hopen op weer zo’n fijne week!

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Esther
    22 juni 2020 / 06:24

    Lekker weekje! Welke wonderdoekjes van action zijn het? Ik ben heel benieuwd. Hier tafel, vloer, wand en keuken (vast nog meer) onder pen en potlood en ik weet niet hoe het schoon te krijgen. Alvast bedankt voor je reactie!

    • 22 juni 2020 / 20:03

      Erg hé al die pen en potlood strepen? Het zijn de sponsjes van Action en ze zijn roze met wit. Er zitten er een flink aantal in de verpakking en ze kosten volgens mij iets van €0,80 per pakje.