Home + Dé musthave planten van dit moment!

Dé musthave planten van dit moment!

Oké, ik zal meteen maar eerlijk bekennen dat ik totaal geen groene vingers heb. Waar mijn broer een woon- en bloemenwinkel heeft, mis ik dat gen totaal. Dat wil niet zeggen dat ik niet van planten houd. Sterker nog, ik vind wel dat er in iedere woonkamer minstens één plant(je) zou moeten staan voor de sfeer. Ik vind planten wel enorm gezellig en het geeft de ruimte net dat beetje extra. Het staat fris op de één of andere manier, al kan ik mij voorstellen dat dat gek klinkt.

Ook toen Milan een heel stuk kleiner was hadden we gewoon planten in de woonkamer staan en Milan wist dat hij daar vanaf moest blijven. We hebben dus nooit problemen gehad daarmee.

In december worden de planten ergens anders gezet en voor heel even verruild voor de Kerstboom, maar wat ben ik altijd blij als mijn planten weer terug kunnen naar waar ze stonden.

Kritischer geworden op planten

Ik ben inmiddels wel wat kritischer geworden op planten en zoek op Pinterest naar voorbeelden van mooie planten. Ik had geen flauw idee van wat hip was en hoe ik het dan kon stylen met een goede pot of andere accessoires erbij. Als het goed is staan planten een hele tijd in je woonkamer en moet je er dus vaak naar kijken. Dan moet de plant ook passen bij het geheel.

En omdat het nog geen december is, maar we wel weer vaker binnen zitten deel ik vandaag mijn favoriete kamerplanten met je!

De bananenplant!

Met stip op nummer 1 staat voor mij de bananenplant. Ik zou deze in een grote, zwarte pot zetten en dan staat hij zó mooi. Hij past goed bij onze nieuwe, zwarte kozijnen.

De Zamioculas (kamerpalm)

Nooit geweten dat deze plant zo heet, maar wij hebben deze heel wat jaren in de woonkamer gehad. We vonden dit echt een heel makkelijke en mooie plant, die ontzettend lang mee ging. Daarnaast was hij ontzettend makkelijk te verzorgen en dat was maar goed ook, want ik vergat ze nog weleens water te geven haha. Toch kon deze plant daar heel goed tegen.

Sanseveria ‘Laurentii’

De derde plant die we bij Tuincentrum.nl vonden is een luchtzuiverende kamerplant die heel lang meegaat en heel makkelijk te onderhouden is. Dit is de Sanseveria ‘Laurentii” en zou bijvoorbeeld ook heel mooi staan in de slaapkamer. Zeker als je er, zoals op het plaatje, meerdere hebt die je naast elkaar op de vensterbank kunt zetten. Zou luchtzuiverend ook helpen tegen snurken? 😉

De witte Anthurium

Dit is dus mijn favoriete plant wanneer de Kerstboom de deur uit is. Door de mooie witte bloemen lijkt de woonkamer weer lekker opgefrist en klaar voor het voorjaar. Deze plant is wel wat duurder en vergt iets meer onderhoud, maar hij heeft dan ook wel heel gave bloemen en wij vinden de vorm van de bladeren heel mooi!

Deze vier kamerplanten zijn onze absolute favoriet. Waar we voorheen gingen voor wat meer landelijke potten, gaan we nu voor wat strakkere en stoerdere potten. Door de loop van de tijd veranderen we dus wel van smaak wat betreft potten, maar qua kamerplanten zijn we wel redelijk steady. Hoe zit dat bij jullie?

En de tuinplanten dan?

Ik moet eerlijk bekennen dat we steeds minder planten hebben staan in de tuin vanwege het onderhoud. Toch is er één plant waar we geen afstand van kunnen doen: onder onze perenboom staat een hortensia, die ieder jaar ontzettend mooi is. Ik denk dat dat een blijvertje is.

Houden jullie van planten en zo ja, welke hebben jullie in de woonkamer? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Sandra
    10 september 2017 / 12:24

    Ik heb wat orcideeën in de kamer.. en een pannenkoekplant… verder wil graag een grote plant maar weet niet waar ik hem kwijt moet. Kerstboom is altijd een gepuzzel