Home + Hoe pak je je rust als je de baby minder voelt bewegen?

Hoe pak je je rust als je de baby minder voelt bewegen?

Een tijdje terug vertelde ik jullie al dat ik de baby minder voelde bewegen. Terwijl ik dit schrijf, gaat het gelukkig stukken beter en gaat mijn buik af en toe flink tekeer. Gelukkig maar! Ik hoop natuurlijk dat dat zo blijft en let daarom wel op het één en ander. Ik kreeg van de arts in het ziekenhuis en de verloskundige het advies om het rustiger aan te doen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want ik ga pas over 1,5 week met verlof, voor Milan moeten we bijna een hele agenda bijhouden en dan blog ik ook nog iedere dag. Maar goed, het kindje gaat altijd voor dus heb ik toch wat kleine maatregelen genomen die tot nu toe gelukkig wel helpen.

Rust pakken als je de baby minder voelt bewegen

Niet meer zoveel fietsen

Ik probeer wat vaker te lopen en iets minder vaak de fiets te pakken. Fietsen met de bakfiets is best zwaar en helemaal met Milan en/of boodschappen erin. Ook plan ik niet meer zoveel afspraken voor mijn werk op één dag waar ik naartoe moet fietsen. Dit deed ik vorige week nog wel, maar ’s avonds had ik daar echt last van. Hoe graag ik het ook wil, dit kan niet meer. Afspraken doe ik nu met de auto.

Patrick doet de boodschappen

Patrick heeft gelukkig niet zo’n hekel aan boodschappen doen als ik dus daarom doet hij dat nu. Ik maak het lijstje en hij haalt het en sjouwt het naar binnen. Uitpakken en opruimen doen we vervolgens samen. Scheelt mij weer een hoop!

Vroeg naar bed

Cliché, maar oh zo waar, vroeg naar bed! Ik kan niet altijd even lekker zitten op de bank dus gaan we vroeg naar bed en kijken we daar nog lekker tv. Net zo gezellig en zo pak ik toch weer wat rust mee.

Speelafspraakjes doseren

De speelafspraakjes doseren we een beetje, zodat er ook weleens een middag is dat het heel erg rustig is in huis. Niet alleen voor mij lekker, maar ook voor Milan, want het wordt straks nog druk genoeg hier in huis 😉

Echt op de bank gaan zitten

Ik ben er niet zo goed in en doe het zelden, maar ik ga nu toch wat vaker even op de bank zitten en helemaal niks doen. Ik heb altijd wel wat te doen in huis en voor de blog, maar ik wordt halverwege de dag ook wel echt moe. Slapen doe ik niet, maar heel even een serie kijken, wat surfen op Internet of een tijdschriftje lezen vind ik wel lekker.

Eigenlijk helpt dit wel enorm en verder bekijk ik het gewoon per dag. Nog 1,5 week en dan kan ik echt goed uitrusten en genieten!

Wat deden jullie om je rust te pakken? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 8 september 2017 / 08:22

    Oh dit zijn wel fijne tips. Merk dat ik het ook heel moeilijk vind mijn rust te pakken met ee peuter hier in huis. En dat terwijl mijn lichaam wel aangeeft het nodig te hebben, zeker dit laatste trimester. Ik krijg altijd nogal veel bezoek en durf dan niet zo goed nee te zeggen terwijl ik dat dan wel zou willen.