Home + De leukste spelletjes en boeken voor een lange autorit!

De leukste spelletjes en boeken voor een lange autorit!

De zomervakantie staat voor de deur. Deze heb je waarschijnlijk al geboekt, de auto krijgt nog een servicebeurt, de tank zit vol, de koffers zijn ingepakt, het inpaklijstje is keurig afgevinkt dus jullie zijn klaar voor de lange autorit! Toch? Heb je al gedacht aan hoe je de kinderen gaat entertainen op de achterbank? Urenlang op de tablet is niet zo’n goed idee en zelf ben je ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ na 25 keer ook wel zat. No worries, ik vond de leukste spelletjes en boekjes die héél goed van pas komen tijdens een lange autorit!

De Vakantieklets van Gezinnig

Er zijn twee edities van de Vakantieklets en wat zijn ze toch leuk! Van het testen van een restaurant tot het spelen van een luisterbingo. In dit koffertje zitten 36 kaarten met opdrachten en spelletjes voor onderweg en op de plaats van bestemming. Niet alleen leuk om te doen, maar aan het einde van de vakantie heeft je kind een echt vakantiedagboek vol herinneringen!

De Kletspocket van Gezinnig

Kletsen is hip! De Kletspocket is een klein, dik boekje met 216 knettergekke vragen en opdrachten. Je stopt hem gemakkelijk in je tas en dan heb je altijd wat te doen en te kletsen. Niet alleen ideaal tijdens de lange autorit, maar ook op een terras, in een lange wachtrij etc. Wij hebben dit boekje thuis en Milan is er helemaal weg van! Hij pakt hem regelmatig om vragen te stellen en speelt het ook met vriendjes die komen spelen. Kijk vooral even op de website van Gezinnig voor nog veel meer leuks!

Het Kletsboek van Gezinnig

Tijdens de vakantie ben je los van werk en andere verplichtingen en heb je volop de tijd om eens echt met je kind(eren) in gesprek te gaan. Dat doe je normaal ook wel, maar dan heb je al snel een ander kind dat ook aandacht vraagt, er moet gekookt worden etc. Met dit Kletsboek gaat je kind in gesprek met een volwassene. Dat kunnen jullie zijn, maar bijvoorbeeld ook opa, oma, oom of tante etc. De linkerbladzijde wordt ingevuld door je kind en de rechter door de volwassene.

Alleen de binnenkant is al een feestje! Dit Kletsboek is dus een absolute aanrader!

Op Gezinnig staan overigens nog veel meer leuke dingen die het leven van moeders veel leuker en gemakkelijker maken. Neem er vooral even een kijkje, wedden dat je de site niet weg kan klikken zonder er wat te bestellen?

De spelletjes van Studio Schatkist

Ik kwam Studio Schatkist tegen op Instagram, nam er een kijkje en was verkocht. Zij hebben oude spelletjes als boter, kaas en eieren en kamertje verhuren in een nieuw jasje gestoken en hier leuke spelblokken van gemaakt. Ieder blok heeft 50 blaadjes dus jullie komen de autorit en de vakantie wel door. Ieder blok kost €2,95! Ik heb ze overigens zelf gekocht en Studio Schatkist heeft nog veel meer leuks, waaronder te gekke cadeautjes voor de juf. Een bezoekje waard dus, want hoe leuk is washitape met spekjes en macarons? Ik bedoel maar!

De travelbingo!

De travelbingo kan niet ontbreken in dit rijtje. Deze is te koop bij verschillende webshops, maar ook deze vond ik bij Gezinnig. Je krijgt twee bingokaarten voor €8,95 en ze zijn eindeloos te gebruiken. Leuk cadeautje voor het rapport!

Spot je kind één van de objecten op de bingokaart, dan moet hij/zij het schuifje dicht doen en degene die als eerste alle schuifjes dicht heeft, heeft bingo!

Als jullie nu die lange reis niet gezellig door komen dan weet ik het ook niet meer 😉 Je hoeft me niet te bedanken, het delen van deze is post is al genoeg haha. Zo kunnen we heel wat ouders blij maken.

Hebben jullie nog leuke aanvullingen? Laat het me gerust weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Kim de Jong
    4 juni 2018 / 17:02

    Super gave ideeen! Ik ga er zeker wat bestellen. Sowieso Travelbingo en de spelletjes van Studio Schatkist zijn leuk! Ideaal voor onderweg naar vakantie en in het najaar voor onderweg naar Disney!

    • 4 juni 2018 / 21:18

      Dankjewel voor je enthousiaste reactie! Wat is het allemaal leuk en handig hè? Veel plezier er alvast mee ?