Home + De laatste loodjes voor de zomervakantie zijn dit jaar minder heftig

De laatste loodjes voor de zomervakantie zijn dit jaar minder heftig

Normaal tellen we af naar de zomervakantie en zijn we er heel erg aan toe. Dit jaar is dat gevoel stukken minder. Ik dacht van het weekend ‘oh, ik moet nog twee weken werken voor ik vakantie heb’. Normaal ben ik er veel meer mee bezig en is dat vakantiegevoel er al waardoor de laatste loodjes het zwaarst wegen. Dit jaar is dat dus helemaal niet het geval. Alles verloopt nog relaxt, de kinderen zijn het nog niet zat en ik eigenlijk ook niet. Ik vroeg mij af waardoor dat zou komen en denk dat het hiermee te maken heeft…

Net veranderd van basisschool

Na de verhuizing is Milan van school veranderd. Hij had het op zijn oude school ook prima naar zijn zin, maar deze nieuwe school vindt hij echt leuker en dat is te merken! De manier is van onderwijs geven is moderner, hij heeft een meester (ook leuk voor jongens) en de sfeer in de klas is goed. Hij zit er nu twee maanden en de meester zei dat het leek alsof hij er al twee jaar zit. Het voelt gewoon goed en hij heeft het er leuk. Omdat hij er zo kort op zit lijkt het alsof we nog even te gaan hebben.

Een gek afgelopen jaar

We hebben het afgelopen schooljaar van alles meegemaakt: een verhuizing, een huis verkopen, een tweede lockdown, corona, een nieuwe school en er waren wat veranderingen op mijn werk. Een heleboel dus waardoor je zou verwachten dat we nu wel toe zouden zijn aan vakantie. Ja, we zijn moe (Patrick overigens meer dan ik), maar mijn hoofd zit nog vrij vol. De trein dendert nog steeds in volle vaart door en ik krijg daar ook wel weer energie van. Gek eigenlijk hoe dat werkt…

Er is gewoon zoveel gebeurd dat ik daar nog meer mee bezig ben dan met de naderende zomervakantie. Daarom voelt het ook nog niet alsof we met de laatste loodjes bezig zijn.

Zin in de zomervakantie en leuke dingen op de planning

We hebben heel veel zin in de zomervakantie, maar voor die tijd stonden en staan er ook nog leuke dingen op de planning: zo hebben we onze trouwdag gevierd en gaan we nog een nachtje weg samen. Er is veel om naar uit te kijken, daar worden we vrolijk van!

Eigenlijk is de conclusie dat we lekker in ons vel zitten en we zin hebben in alles wat er nog op de planning staat. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat dit de laatste week voor de zomervakantie is, dit jaar is voorbij gevlogen!

Hoe staat het bij jullie wat betreft de laatste loodjes? Klets mee in de comments of op social media.

liefs

 

 

 

ReizenReizen

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Nancy
    14 juli 2021 / 08:14

    Hi, yes, de laatste week!!! Ik ben er wel aan toe, hoor. Heerlijk 4 weken niet werken, had eigenlijk wel 8 weken vrij willen hebben. Heb er mega zin in. Fijne zomer!