Home + Back to School | 6x terug in de tijd naar de V&D schoolcampus

Back to School | 6x terug in de tijd naar de V&D schoolcampus

De eerste week van de zomervakantie is in volle gang voor regio noord, Komende vrijdag volgt midden (dat zijn wij!) en volgende week regio Zuid. En hoewel we waarschijnlijk nog niet willen denken aan een nieuw schooljaar vol volle agenda’s, ga ik jullie deze vakantie toch voorbereiden met Back to School blogs! Vanaf vandaag plaats ik tot en met 31 augustus iedere dinsdag een Back to School blog over de meest uiteenlopende onderwerpen. Zo beginnen jullie goed voorbereid aan het nieuwe schooljaar. Maar voor het zo ver is duiken we even terug in de tijd naar onze eigen middelbare schoolperiode. Naast de vakantie, was er nog een hoogtepunt en dat was de V&D schoolcampus!

Voor we vooruit blikken naar het nieuwe schooljaar leek het mij leuk om deze reeks te beginnen met een throwback naar onze eigen middelbare schoolperiode. Keken jullie ook zo uit naar de opening van de V&D schoolcampus? Mijn vriendinnen en ik destijds wel. Sterker nog, we kwamen er de hele zomer! En als ik denk aan de schoolcampus, dan denk ik vooral aan deze dingen:

1. De perfecte agenda

Alles draaide om het vinden van de perfecte agenda. Je agenda was de basis van de rest van alle schoolspullen en het uitzoeken ervan was serious business. Hij moest niet alleen handig zijn voor school, maar de vraag was vooral of er wel genoeg ruimte was voor je klasgenoten om er van alles in te schrijven. Dat was pas écht belangrijk. De agenda was aan het einde van het schooljaar een soort dagboek geworden. Volgens mij heb ik er wel een paar bewaard, ik zal ze eens opzoeken.

2. Met wat je kocht bepaalde je je identiteit

In mijn skater periode kocht ik een aliën agenda (geen idee wat ik toen dacht ?), maar de jaren erna werden deze agenda’s gelukkig leuker en meisjesachtiger. Ze groeiden met me mee, want in die periode droeg ik één bloesje, twee polo’s en daar overheen een bodywarmer. Dit stijlvolle geheel maakte ik dan af met een Oilily sjaaltje. Met je agenda en je schoolspullen liet je zien wie je was.

3. Urenlang rond struinen

De V&D schoolcampus was een uitje. Ik kwam er in de zomervakantie minstens één keer per week en kon daar dan urenlang rondstruinen. Ook grappig, je zag aan de steeds leger wordende schappen welke thema’s het meest populair waren. Ook kwam ik nooit zonder lege handen thuis. Ik kon altijd wel iets vinden wat ik natuurlijk heel erg nodig had ?.

Allemaal dingen uit de tijd dat ik naar de schoolcampus ging. Wie van jullie groeide op in dezelfde tijd? 

4. De TMF agenda

Ik had het net al over agenda’s, maar ik moest opeens nog denken aan de TMF agenda. Die was ook tof. Zo grappig, want die kocht je voor die ene foto van degene waar je fan van was.

5. Het doet me denken aan de tijd van de Megafestatie, de Hitkrant, de Fancy en TMF

TMF stond sowieso de hele dag aan op mijn kamer. Het was echter ook de tijd van de Break-out, de Hitkrant en de Fancy. Vooral die laatste was favoriet. Ik verslond deze tijdschriften en had hele stapels. Zo jammer dat ik ze toen allemaal heb weggedaan. Ook ging ik met vriendinnen naar de Megafestatie in Utrecht. Dat was in de Jaarbeurs en was echt geweldig. Ik weet nog dat ik er zonnebrillen kocht in de stijl van zangeres Anastasia.

6. De schoolcampus was een uitje, hier sprak je af om urenlang agenda’s te vergelijken

Tot slot was de schoolcampus een uitje. Hier sprak je af met vriendinnen om daarna wat te gaan drinken bij de La Place. We vergeleken agenda’s, spraken af dat wanneer ik iets in die kleur kocht de ander het dan in de andere kleur kocht (ook geen idee waarom haha) en we keken naar wat anderen kochten. Zoals ik al zei, de schoolcampus was serious business.

Wil je nog eens beelden zien van de V&D schoolcampus? Dit is een filmpje erover uit 2010, gemaakt door Hart van Nederland. Na onze tijd, maar it brings back memories.

Wat een heerlijke throwback is dit toch. Wat herinner jij je nog van de V&D schoolcampus?

liefs

 

 

 

Kantoor en schoolKantoor en school

 

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Sandra Timmermans
  13 juli 2021 / 06:03

  Jaaaaa ik stond van de week met mijn puber bij de Bruna back to school pop up Store… ze hebben goed geprobeerd maar het gevoel was niet het zelfde als de v en d school campus. Of kwam dat ik nu alles moest betalen ?

  Maar hier was nu de simpelste agenda wilde ie zelf want hij vermoed dat ie straks alles via sometoday app doet

  • Marisca
   Auteur
   13 juli 2021 / 06:57

   Klopt, het gevoel is niet hetzelfde, ook niet bij de HEMA. Ze hebben leuke spullen (vind het zelf ook nog leuk haha), maar het gevoel en de sfeer is echt anders. Ik mis de V&D eigenlijk niet, maar de schoolcampus wel!

   En ja, er zal straks veel digitaal gaan, ben benieuwd over twee jaar…

 2. Debby
  13 juli 2021 / 17:51

  Wat een leuk artikel! Ik moest hrd lachen om dit stuk “In die periode droeg ik één bloesje, twee polo’s en daar overheen een bodywarmer. Dit stijlvolle geheel maakte ik dan af met een Oilily sjaaltje.” Doet me denken aan Joey die ALLE kleding aantrekt van chandler haha . Goeie oude tijd die v&d ik genoot er ook altijd ontzettend van! Net als van hun appelgebak met vanille ijs ??