Home + De laatste dag peuterspeelzaal!

De laatste dag peuterspeelzaal!

Vandaag is onze lieve, kleine Milan is vandaag dan toch echt vier geworden! Er werd al een tijdje naartoe geleefd; Milan wilde geen Duplo meer, dat was babyachtig zei hij, Lego is het nu helemaal. De uitnodigingen en traktaties werden gemaakt en de taart besteld. Tot slot moest er ook nog gewend worden op de basisschool. Kortom, na al deze voorbereidingen is het nu feest in huize Kenter dit weekend!

Maar voor het zover was, moest er gisteren eerst afscheid worden genomen van de peuterspeelzaal. Hij ging er bijna een jaar naartoe en had het vanaf dag één heel erg naar zijn zin. Leuke juffen, leuke thema’s en de groep was precies groot genoeg om ieder kind voldoende aandacht te geven. Wat het stiekem nog leuker maakte voor mij was dat de peuterspeelzaal in mijn oude schoolgebouw zit. Mijn oude basisschool. Milan is de derde generatie die hier naartoe ging, want ook mijn opa heeft les gehad in dit prachtige gebouw. Hoe bijzonder is dat?! Over een paar jaar komt Milan overigens weer terug naar dit gebouw, want de bovenbouw van zijn school zit hier ook, dus het is geen definitief afscheid.

Wij hebben gisteren vrij genomen om Milan zijn verjaardag mee te kunnen vieren daar en tot slot was er de overdracht. Wat wij niet wisten is dat er gisteren nog twee Cito toetsen (ze zijn bijna vier hè?!) werden afgenomen. Het ging om rekenen en taal en deze uitslag gaat ook naar de basisschool. En hoewel het eigenlijk helemaal niets uitmaakt, want trots zijn we toch wel op hem, het doet je toch heel goed als je hoort dat beide toetsen foutloos zijn gemaakt.

Het was een leuk afscheid en er werd echt een feestje van gemaakt. Weer een hoofdstuk afgesloten en we beginnen na de herfstvakantie aan een nieuwe. Ook dat zal wel weer wennen zijn. Kleine jongetjes worden groot…

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *