Home + Freelance jij ook?

Freelance jij ook?

Naast een 20-urige vaste baan, heb ik uiteraard de webshop en deze blog ;-), maar ook werk ik op freelance basis. Ik beheer social media accounts voor bedrijven, maar je kan mij ook inhuren voor bijvoorbeeld advies, het opzetten/schrijven van een blog, of het goed starten van zakelijke social media accounts. Je krijgt van mij dan tips en trucs waar je zelf mee aan de slag kunt. En omdat daar van de week allemaal vragen over kwamen dacht ik ‘Goh, laat ik er eens een blog over schrijven….’

Een van de vragen was of ik een opleiding hiervoor heb gevolgd. Ja en nee, ik heb heel veel cursussen gedaan en mezelf ook heel veel geleerd. Door te proberen, keihard onderuit te gaan en het weer opnieuw te proberen. Als ik echt iets niet wist, was niet Google, maar Twitter mijn beste vriend en zo kwam ik er toch uit door het zelf te doen, maar met was tips en aanwijzingen. Weer wat geleerd zullen we maar zeggen! Inmiddels doe ik wel een opleiding en ik verwacht daar ook heel veel van te leren en mijn kennis alleen maar uit te breiden.

Is het freelance werk dan wel te combineren met alles wat je er omheen doet?

Ja, dat is het, maar ik heb nu één heel grote klus die ook heel veel tijd in beslag neemt. Daarom is het op dit moment erg lastig om er net zulke grote klussen bij te nemen, maar juist de wat kleinere zijn nog prima in te plannen. Dit kan echter wel doordat Milan binnenkort naar school gaat en ik daarom ook wat meer ruimte heb om thuis te werken.

Dus ja, het is best heel erg druk, maar ik weet waar ik het allemaal voor doe. Waar ik voornamelijk benieuwd naar ben is of jij ook freelance werkt? Zo ja, zijn er dan tips die je hebt voor andere “freelance moeders” (dat klinkt overigens heel gek), zodat we elkaar een beetje kunnen helpen? Wat zijn jouw valkuilen geweest? Welke praktische tips heb je en wat raad je wel of niet aan om te doen? Dat zijn zomaar wat vragen die ik als net-freelancer ook heb, dus kom maar op!

Karlsson, book clock, boekenklok, pastel, mamablog, Marisca Kenter

We werken nu heel erg op tijd 😉

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *